Hederligt bullrecept
Ca 40 bullar vaniljbullar
150g smör
5dl mjölk
50g jäst
1dl strösocker
½tsk salt
2tsk stött kardemumma
1,4dl mjöl
Fyllning:
flytande margarin
strösocker
vaniljsocker
1 ägg till pensling
Pärlsocker
Smält smöret och tillsätt mjölken till fingervarmt, 37grader
Smula jästen i en bunke
Häll över smöret och mjölken och låt jästen smälta
Tillsätt kardemumma, socker, salt och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen)
Arbeta degen i ca 5min, den ska släppa ifrån kanterna
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30min
Sätt på ugnen, 225grader
Dela degen i 2 och baka ut dom var för sig
Lägg på smöret, vaniljsockret och strösockret
Rulla sedan ihop degen och skär den i ca 20 delar
Lägg upp dom i bullformar på plåten
Lägg över bakduken och låt jäsa i ytterligare 40min
Pensla med ägg och strö över pärlsockret
In i ugnen i ca 6min
Voila
150g smör
5dl mjölk
50g jäst
1dl strösocker
½tsk salt
2tsk stött kardemumma
1,4dl mjöl
Fyllning:
flytande margarin
strösocker
vaniljsocker
1 ägg till pensling
Pärlsocker
Smält smöret och tillsätt mjölken till fingervarmt, 37grader
Smula jästen i en bunke
Häll över smöret och mjölken och låt jästen smälta
Tillsätt kardemumma, socker, salt och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen)
Arbeta degen i ca 5min, den ska släppa ifrån kanterna
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30min
Sätt på ugnen, 225grader
Dela degen i 2 och baka ut dom var för sig
Lägg på smöret, vaniljsockret och strösockret
Rulla sedan ihop degen och skär den i ca 20 delar
Lägg upp dom i bullformar på plåten
Lägg över bakduken och låt jäsa i ytterligare 40min
Pensla med ägg och strö över pärlsockret
In i ugnen i ca 6min
Voila