Recept på piroger
Jag är kanske inte den snabbste på requester... Men Frugan, detta är till dig!! ;)
Ca 20-25 piroger
Till fyllning
600-700g stekt köttfärs
Helt okay att freestayla lite här!! ;)
Kanske lite starkare, taco, kassler eller vad som passar
Till degen:
100g margarin
5dl mjölk
50g jäst
2tsk salt
2tsk socker
13-14 dl mjöl
1, Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37grader)
2, Dela jästen i en bunke, och häll i smöret och mjölken, rör runt tills jästen har smält
3, Tillsätt saltet, sockret och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
4, Arbeta degen tills den blir smidig och släpper degskålen
5, Låt degen jäsa ca 40 min under en bakduk
Sätt på ugnen
6, Börja baka ut degen, mjöla bakbordet ordentligt, och kavla sedan degen till ca 2-3mm tjock
7, Börja sedan att ta ut cirklar, ca 8-15cm i diameter, ett glas eller en tallrik är perfekt att använda
8, Lägg dem på en plåt med fyllning i mitten och kläm ihop dem, med den klämda kanten neråt, tryck till så dem står stadigt och låt jäsa i ca 30min
9, Pensla med uppvispat ägg
10, 225-250grader i ca 10-12min
11, När pirogerna är utagna ifrån ugnen pensla med smält smör
Hoppas att det smakar!! ;)
Ca 20-25 piroger
Till fyllning
600-700g stekt köttfärs
Helt okay att freestayla lite här!! ;)
Kanske lite starkare, taco, kassler eller vad som passar
Till degen:
100g margarin
5dl mjölk
50g jäst
2tsk salt
2tsk socker
13-14 dl mjöl
1, Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37grader)
2, Dela jästen i en bunke, och häll i smöret och mjölken, rör runt tills jästen har smält
3, Tillsätt saltet, sockret och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
4, Arbeta degen tills den blir smidig och släpper degskålen
5, Låt degen jäsa ca 40 min under en bakduk
Sätt på ugnen
6, Börja baka ut degen, mjöla bakbordet ordentligt, och kavla sedan degen till ca 2-3mm tjock
7, Börja sedan att ta ut cirklar, ca 8-15cm i diameter, ett glas eller en tallrik är perfekt att använda
8, Lägg dem på en plåt med fyllning i mitten och kläm ihop dem, med den klämda kanten neråt, tryck till så dem står stadigt och låt jäsa i ca 30min
9, Pensla med uppvispat ägg
10, 225-250grader i ca 10-12min
11, När pirogerna är utagna ifrån ugnen pensla med smält smör
Hoppas att det smakar!! ;)