Tummen upp
Gårdagens middag blev verkligen lyckad! Den kommer vi defenitivt laga igen! :)
Kycklingfilé under broccoli och osttäcke
250g broccoli
100g riven eller hackad ost, gärna västerbotten eller parmesan
1st vitlöksklyfta, pressad
4st kycklingfiléer
salt
peppar
smör
Sky
1dl vatten
1dl vispgrädde
1msk kinesisk soja
Jag gjorde vitlökssås till eftersom jag inte hade grädde hemma och det var gott det också! :)
Tillagning
1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccoliblomman i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.
2. Salta och peppra och bryn kycklingfiléerna till vacker färg i smör. Fördela broccoliblandningen ovanpå kycklingfiléerna och häll på vatten, grädde, soja och salt. Lägg på ett lock och låt dem sjuda ca 8 min under lock.
3. Servera filéerna med ugnsstekta potatis- och rödlöksklyftor, sky, körsbärstomater och stekt svamp.