Stina

- Si vis Amari, Ama -

OMG

Publicerad 2010-10-31 19:11:12 i Allmänt

Shit, är inte så cool idag!!! Men riktigt trevligt blev det igår!!


Sammi blandar goda drinkar...


Som vi sedan drack... Blev tyvärr inte så goda, men dom såg fina ut!!! ;)

Boyband 2010!! ;)

Vi blev ett gäng som var här och sedan begav vi oss till Corona...


Lite Telitubies på bussen

Och vi var inte dem enda som tänkte gå dit... Som tur var så stod vi på listan, men stog ändå i kö i kanske 30-45minuter...



Dagen idag har varit väldigt lugn!! En massa slapp i soffan och sedan gick vi hem till Sarah för att äta lite middag!!! :) Nu är Sammi iväg på träningen och jag ska åter lägga mig i soffan!!! Måste ladda inför jobbet imån!!! ;)

Hoppas att ni allihoppa hade en riktigt trevlig lördag??!!! Och såklart söndag också!

ALL IN!!!!

Publicerad 2010-10-30 15:41:52 i Allmänt

Kanske inte dags att börja ännu... Inte för min del i alla fall!! ;) Kl 17,00 är starten!!! ;)
Men nu är jag i alla fall i full gång att fixa och dona och såklart städa lite... Tycker egentligen att det är ganska så konstigt, att man (jag och flera!! ;)) alltid ska städa och fixa en massa innan folk ska komma... Men sedan när folk kommer (på hösten och vintern i alla fall) så är det nersläckt, en massa ljus tända och igen skulle märka om det var lite damm i hörnen... Men det är juh känslan lite, för mig i alla fall... Jag älskar att ha rent och fint, vill inte att någon ska komma hem till mig och se damm... Nej nej, här ska det var rent och fint och det ska folk känna när dem kommer!!! :)
Isen är på kylning, vodkan lika så!! :) Och jordgubbarna på tining!! ;) Ska bli lite daiquiries först!! Så riktigt gott!! Kanske inte direkt en höst drink, med all is, men det ska vara mycket ljus tända, så det kommer vara varmt här inne!!



Dags att återgå till städandet!! :) Ha en helt underbar lördagskväll!!!

God morgon

Publicerad 2010-10-30 10:18:13 i Allmänt

Hur står det till idag?? Här är det bara bra!! :)
Glömde juh visa er tårtan som vi bjöds på igår!!


En riktigt skrämande pumpatårta!! ;)

Ha en riktigt bra lördag!!


Frdagsmys!!!

Publicerad 2010-10-29 18:33:43 i Allmänt

Kom hem för kanske en timma sedan!! Fick jobba till 15 idag, perfekt med lite extra... Sedan mötte jag Sarah, hon skulle handla lite, och efter det så blev det hem!!
Men nu är det äntligen fredagseftermiddag (kväll??) och jag får sova hur länge jag vill imån... Men jag kommr säkerligen att vakna vid 8... Blir alltid så när jag kan sova tills jag vill... Men det är nog inte bara för mig, eller??? Men jag behöver i alla fall inte stressa och göra i odrning mig, utan jag kan slappa för att sedan äta en riktigt god frukost med världens bästa!! :)



Nu är det dags att laga lite mat... Och idag blir det inget speciellt alls, utan vi tar nog köttbullar och makaroner!! En klassiker som alltid funkar! :) Men dags att börja med köttbullarna nu, Sammi sitter på bussen hem!

Ha en fortsatt skön fredagskväll!!!

Finally FREDAG!!!

Publicerad 2010-10-29 08:07:55 i Allmänt

Som jag har längtat denna veckan också... Kanske är det de som alla gör när dem jobbar?? Jag hoppas i alla fall att det är för att jag är trött... Men idag är det dagen i alla fall, och jag tror att det blir kort dag på jobbet idag!!! Så redan klockan 14 är det dags att lämna... Kanske inte ska hoppas för mycket nu!! :)
Sedan ska jag träffa Vera och Sarah för en liten sväng på stan, kanske se om vi hittar något att klä oss i helgen?
Men vi ska i alla fall inte ha någon maskerad, så det bllir lite svårare än så!! ;) Ikväll får jag se vad som sker, kanske sova lite så att jag är pigg inför imorgon?! Eller nä, tror nog det kommer bli något, lite för tråkigt att sova bort en kväll!! :)

Sun down, Friday night- I LIKE!!!




Ha en helt underbar fredag!!!

Fredagskänsla

Publicerad 2010-10-28 18:43:18 i Allmänt

Hela min kropp vill tro att det är fredag idag!!! Detta gör såklart att min hjärna också tror att det är fredag... Åter och återigen måste jag påminna mig om att det faktiskt bara är torsdag, och jag blir lika besviken varje gång... :)

Håller just nu på att laga lite mat... Är riktigt hungrig och väntar mest på att Sammi ska komma hem så vi kan äta! Idag blir det chickenwrap och pommes!

Vet att jag sagt det innan...

Publicerad 2010-10-28 08:46:32 i Allmänt

... men jag säger det igen... Vart tar veckorna vägen? Det är redan torsdag igen!!! :) Jag klagar inte för det ska vara skönt att sova lite!! :)
Nu är all snö borta här uppe, igår började det regna, och det regnade och stormade rejält hela kvällen... Men nu har det slutat, som tur det... Så jag slipper gå ut i dåligt väder!!
Men gårdagen var riktigt trevlig!! På vägen hem ifrån jobbet mötte jag Sarah på Coop, följde med henne hem och blev bjuden på middag!!! Sedan som vanligt en hel del tjat!!!  På vägen hem tog jag också en sväng förbi Vera, och naturligtvis blev det en hel del snack där också!! :)
Nu i höst tider blir det också en hel del thé drickande för mig, och det är juh riktigt gott!! Några andra som dricker en massa thé nu i höst?
Dagen blev som vanligt riktigt bra!!! Sedan när jag kom hem var jag toktrött, som vanligt...  Men det blev som vanligt inget utav det jag hade tänkt, hade tänkt att baka en massa gott, men icke sa nicke... Får se vad som kommer idag kanske? Nä, ska försöka få in en solning idag, men jag har nästan slutat att planera, för jag vet aldrig vad som sker i alla fall!!! ;)
Har ni några planer inför helgen?

Ha en riktigt skön dag!!


Underbar bild!!

Ny dag!!

Publicerad 2010-10-26 23:36:16 i Allmänt

God morgon!
Redan onsdag, som vanligt springer bara dagarna iväg... Och snart är det helg igen!!
Gårdagen blev rktigt trevlig!! Blev dock inte så mycket bak som jag hade tänkt, för det blev nämligen inget alls... När jag började tvätta ringde Sarah, så jag gick dit en sväng!! Hem och bytte tvätt och sedan tillbaks igen! Sammi kom såklart dit efter jobbet på en kaffe, och påväg hem gick vi förbi Vera och Yousef, även där riktigt trevligt!! Blev dock lite senare än tänkt, men vad gör det?! ;)
Får se om det blir något bak idag kanske??
Hos läkaren var det bara en snabbis för att ta några prover, fick lämnat en hel del blod... Vi hoppas att jag inte är glutenallergiker eller liknade, men det visar sig om ca 2 veckor då jag ska till sjukhuset för att träffa en specialist... Men tror verkligen inte att det är det, men det återstår att se.



Nu är det dags att fixa mig klart innan det är dags att åka iväg till jobbet!! Ska bli skönt att gå ut idag, bara -8 grader... ;)
Hoppas att dem har får igång ventilationen idag, så vi slipper jobba i tropisk värme...

Tvättar och tvättar

Publicerad 2010-10-26 17:10:40 i Allmänt



Håller som sagt på att tvättar för fullt!! :) Ska nog dra igång och baka lite också... Lite bröd och bullar att fylla upp i frysen! Senare blir det kycklingwok!!

Hörs senare, ha en skön kväll!! :)

Tisdag

Publicerad 2010-10-26 08:27:41 i Allmänt

God Morgon!!
Igår blev det en riktigt god o ch höstig middag... Det blev gulaschsoppa, och det blev riktigt gott!!





Blev som sagt riktigt gott, och det gick väldigt lätt och snabbt att göra. Ca 30 minuter så var det klart!!

Annars hände det inte mycket igår, var och handlade lite lätt, sedan lagade jag mat!!! Sedan var det bara en massa häng!! ;)
Idag får vi se vad som sker, ska nog handla lite idag också, sedan till läkaren, tvätta också hinner jag nog med att städa lite också!! :)

Hoppas att ni får en bra dag!

Recept på piroger

Publicerad 2010-10-25 18:24:22 i Recept

Jag är kanske inte den snabbste på requester... Men Frugan, detta är till dig!! ;)
 
Ca 20-25 piroger

Till fyllning
600-700g stekt köttfärs
Helt okay att freestayla lite här!! ;)
Kanske lite starkare, taco, kassler eller vad som passar

Till degen:
100g margarin
5dl mjölk
50g jäst
2tsk salt
2tsk socker
13-14 dl mjöl

1, Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37grader)
2, Dela jästen i en bunke, och häll i smöret och mjölken, rör runt tills jästen har smält
3, Tillsätt saltet, sockret och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
4, Arbeta degen tills den blir smidig och släpper degskålen
5, Låt degen jäsa ca 40 min under en bakduk
    Sätt på ugnen
6, Börja baka ut degen, mjöla bakbordet ordentligt, och kavla sedan degen till ca 2-3mm tjock
7, Börja sedan att ta ut cirklar, ca 8-15cm i diameter, ett glas eller en tallrik är perfekt att använda
8, Lägg dem på en plåt med fyllning i mitten och kläm ihop dem, med den klämda kanten neråt, tryck till så dem står stadigt och låt jäsa i ca 30min  
9, Pensla med uppvispat ägg
10, 225-250grader i ca 10-12min
11, När pirogerna är utagna ifrån ugnen pensla med smält smör 

Hoppas att det smakar!! ;)

God Morgon

Publicerad 2010-10-25 08:58:04 i Allmänt

God Morgon på er!!!
Hur mår ni idag??? Jag har vaknat för en stund sedan, och sitter nu och försöker vakna!!! Eller bli lite pigg i alla fall, men det kommer nog snart!!! Tittar lite på nyhetsmorgon och försöker uppdatera lite... Helt sjukt allt som händer i Malmö nu. Hoppas att han snart åker fast...
Senare idag ska jag testa på att laga soppa!! :) Får se hur det går, antingen någon köttsoppa eller så tar vi en svampsoppa!! Får se vad det blir, men jag tror det blir gulaschsoppa, var alldeles för längesedan som jag åt det! Har dock aldrig lagat det, så vi får se hur det går!

Jag hoppas såklart att ni får en underbar måndag!! :) Solen skiner här uppe, klarblå himmel och ett par minusgrader, så här kommer det verkligen att bli en underbar måndag!!

Slö söndag

Publicerad 2010-10-24 21:27:18 i Allmänt

Dagen har varit väldigt väldigt lugn... Vaknade vid typ 10 och sedan slappade jag och tittade på film tills typ 14... Började då fixa i ordning mig för att åka till Holmsund!! Sammis lillebror skulle ha basketmatch!!

   




Blev en rejäl vinst för dem...





Sedan blev det hem till Sammis mamma på lite mat och fika!! :) Riktigt trevligt!! Efter det blev det soffan för min del... Fortfarande helt slut, och jag skulle nog behöva en till dag på denna helgen!! ;) Men men, blir snart sängen så imån kommer jag vara pigg igen!!

Hoppas att ni har haft en bra helg?! Gjort något speciellet?
Sov så gott, så hörs vi imån!!

Lördagen

Publicerad 2010-10-23 22:47:57 i Allmänt

Hela lördagen har gått förbi och den har varit jättemysig... Först en sväng på stan



 

Fina Helena var med på Umeå Fashion Week


Underbara Sarah & Vera på Sandys

Sedan blev det hem en sväng, och jag somnade som en stock!!! Var riktigt trött, så jag behöve verkligen lite sömn, sedan kom Vera hit på middag!!


Vera hemma hos oss på lite middag och allmänt tjöt!! Jättegott med lax och potatis!!

Nu blir det bara slapp i soffan innan det är dags att sova!! Hoppas att ni har haft en bra lördag?!
Sov så gott!!!

Massor med snö

Publicerad 2010-10-22 23:06:02 i Allmänt









Ja, som ni ser snöar det fortfarande en massa här... Kom precis hem ifrån Sarah, druckit en kopp thé och tittat på en film... Filmen är knappt värd att nämna vid namn, men trailern var bra!! ;)
Snart dags att sova! Hoppas att ni har haft en bra fredagskväll!!! Och sov så gott!!

Nu börjar helgen!!

Publicerad 2010-10-22 18:21:43 i Allmänt

Hemma igen efter jobbet... Hann dock med en kopp thé hemma hos Vera och Yousef på vägen hem också!!! :)





På vägen hem började det snöa lite och det fortsätter ännu....

   



Nu ligger det en massa snö på marken!! :) Hoppas att det får ligga kvar, så att det inte bara blir slask och tö...

Nu ska jag börja laga middag!!!
Ha en underbar fredagskväll!!

Äntligen fredag...

Publicerad 2010-10-22 08:49:08 i Allmänt

Igår önskade jag ganska så mycket att det var fredag, men jag fick inte som jag ville... Utan snällt fick jag vänta ytterligare en dag...
Men idag gäller det!!! :) Fredag alltså!!!
Efter jobbet idag ska jag ut och springa, är sjukt taggad!!! Reflexvästen är upphämtad ifrån källaren!!! ;)

Vi funderar i alla fall på en sak, i USA är Halloween nästa helg, alltså den 31 oktober, kan man då ha Halloween fest den 30 oktober? Har nämligen blivit inbjuden på fest helgen efter där, den 6 november, men då är det juh Alla Helgons Dag, och det är juh inte samma... Svenskar alltså, ska alltid strula till det!! ;)



Sitter just nu i soffan och tittar på nyhetsmorgon, innan det är dags att gå till bussen... Funderar kanske ändå på att ta vinterjackan idag... -9,5 grader idag, hur långt ska det gå innan jag börjar med vinterjackan???

Trött, tröttare, Stina???

Publicerad 2010-10-21 18:14:39 i Allmänt

Får erkänna att jag är riktigt trött nu... Hade tänkt att somna lite på soffan, men så blev det inte... Men lite slapp i soffan blev det allt!! :)
Men nu får det vara nog med det!! Ska dammsuga med hög musik!! Och efter det ska jag laga lite middag, har dock inte riktigt bestämt vad det ska bli ännu... Funderar på köttbullar??? Måste verkligen börja titta lite mer på andra recept, fastän att jag såklart tycker om allt jag lagar, så är det alltid kul med lite variation... Kanske är det någon som har ett god recept att dela med sig av??
Men ska bli skönt med helg snart!! Första gången på länge nu som jag ska vara "ledig" på  helgen, och inte arbetslös!!! Riktigt gött är det!! :)








De "stora" flickorna!! :) Världens bästa!!

Dags att dra igång med städet!!! Sedan blir det mycket tända ljus och bara en massa mys!!

Ha en underbar kväll!!

Ny dag, nya tag

Publicerad 2010-10-21 08:21:11 i Allmänt

God morgon!!
Hur mår ni idag? Här är det underbart!! :) Hoppas att ni har sovit gott? Jag har sovit som en stock i natt, och jag ville verkligen inte gå upp idag... Men solen skiner, så idag slipper vi förhoppnigsvis regn, snö och blåst!!



Men det är ändå nästan 7 grader kallt... Men vi måste juh frysa in vintern, så ännu ingen vinterjacka!! Får nöja mig med höstjackorna, på dagarna i alla fall... På kvällen har jag fuskat några gånger och tagit vinterjackan!!

Nu måste jag göra mig klart, ska åka med bussen om typ 30 minuter!!
Ha en underbar dag!!!

Fika

Publicerad 2010-10-20 19:48:10 i Allmänt

Efter jobbet så mötte jag Vera, Yousef och flickorna på H&M, dem var och handlade en massa fina kläder!! :) Sedan blev det en promenad till Barnens Hus, där vi mötte Sarah, Oliver och Emilio... Vi provade lite olika utklädnader till Halloween...
Frågan är om jag ska vara Catwoman?? Eller Batgirl?? Lite svårt att bestämma mig... Kanske ändrar jag mig helt och hållet igen??! ;)
Sedan blev det till bowlinghallen och lite fika...


Victoria fikar för fullt!! ;)


Emilio och Oliver fikar!!


Vanessa sover gott i vagnen!!

På vägen hem sedan var det full träning!! Oliver, Emilio och jag joggade, gjorde indianhopp, knäböj och allt möjligt!!
Väl hemma, lagade jag lite tacos! Sammi är iväg och spelar lite basket, så nu ska jag diska undan och sedan gå hem till Vera en sväng... Blir nog inte allt för länge, bör nog sova tidigt idag!!

Hoppas att ni har haft en bra dag!! Vi hörs senare, eller imån!!

Onsdag

Publicerad 2010-10-20 08:57:47 i Allmänt

God morgon!!
Börjar kännas lite att jag inte har jobbat på länge... Känner mig ganska så trött idag... Men det går snart över!!! :) Jag har ett jobb!!! ;)
Får se hur länge jag får jobba idag... Hoppas att hon hinner fixa allt innan 14, för då får jag jobba till 15,30-16, och det är såklart mycket bättre!! ;)



Vad ska ni hitta på idag?
Jag hoppas att ni får en bra dag!! :) Det ska jag ha, så fort jag har piggnat till lite!!

Dagarna springer förbi

Publicerad 2010-10-19 22:10:22 i Allmänt

Och det är redan tisdagkväll!!
Idag fick jag återigen jobba till 16, helt perfekt!! :) Och det var mycket folk, så tiden gick riktigt fort, nästan lite för fort...
Efter arbetet blev det hem till Sarah, och vi tog en promenad!! Och självklart lite thé efter det!! Och precis som vanligt så kom Sammi förbi en sväng efter jobbet innan vi gick hem för att laga mat!!
Jag har precis kollat på Desperate housewives och nu blir det lite mera slapp i soffan, kanske tittar lite på Bartenderskolan??


Sammi och jag på dopet

Hoppas att ni inte blåser i höstvindarna!!! Nu kryper jag ner under täcket!!

God Morgon

Publicerad 2010-10-19 09:13:36 i Allmänt

Hoppas att ni har sovit gott? Jag har sovit riktigt gott!! Trodde dock att jag skulle kunna gör ett riktigt nyttigt inlägg här på morgonen... Hade nämligen satt klockan en timma tidigare, så jag skulle ut och gå/springa såhär på morgon kvisten... Men det var alldeles för mörkt för min smak... Ska testa imån igen, men sätta klockan lite senare, behöver juh inte ta en timmas powerwalk, men ska se hur det är med ljuset i morgon!!! :)
Jag tycker i alla fall att det är helt underbart att starta dagen så, hela dagen känns lite nyttigare tycker jag!! :) Och efter gårdagen tårta skulle det verkligen behövas!! ;) Men fick lösa lite här inne istället!!

Nu ska jag fixa mig klart, innan det är dags att bege sig ut i det stormiga vädret!!


I Sarahs After Eight paket igår, fanns det en kaka som var påbörjade????

Fasiken också, nu började det ösregna....

Färdigkalasad

Publicerad 2010-10-18 21:44:36 i Allmänt

Nyss hemkommen ifrån Sarahs hem!! :) Har ätit en massa tårta!!


Inte så bra bild, men den funkar!! ;)

Sarah önskade sig blommor och blomskott, så utav oss fick hon 3 små, som hon nu ska få att växa! Hon fick även lite tips och råd, så vi hoppas att det ska gå bra!!
Provade även min nya mössa idag!! Egentligen är det alldels för varmt för den ännu, men var tvungen att testa den, Sammi utmande mig!!


Trodde att alla i Norrland hade en sån, hur klarar dem annars den kalla vintern? Men efter mitt premiäranvändande förstod jag att det inte var så... ;)

Nu ska det bli en massa mys med världens bästa Sammi!!

Sov så gott!!

Mörkret påväg...

Publicerad 2010-10-18 17:18:19 i Allmänt

Sittr inne och njuter av att vara hemma!! :) Mörkret håller på att krypa fram, eller springa ska jag kanske säga?? Och det håller på att blåsa upp... Hoppas att det hinner lägga sig igen tills imån!!
Ska slappa lite till här hemma, innan jag ska dammsuga och sedan fixa till mig lite innan vi ska till Sarah!!

Här kommer fortsättningen på den sköna Svenska Spels reklamen, med Kiss...



Ha det så bra, vi hörs senare!! :)

Måndag!!!

Publicerad 2010-10-18 09:11:56 i Allmänt

Och för första gången på väldigt länge har jag en hel arbetsvecka framför mig!!! :) Kommer nog att vara ganska så trött på fredag, och alla andra dagar!! :) Men det är det helt klart värt!!!

Men idag är så är det ingen vanlig dag, utan idag är det  Sarahs födelsedag!!! Stort grattis!!!



Hurra Hurra Hurra Hurra!!!

Dags att fixa sig klart för att åka till jobbet!! Önskar er alla en helt perfekt dag!!!

Söndagshäng

Publicerad 2010-10-17 22:05:11 i Allmänt

Efter pizzan blev det en hel del soffhäng!!! :)
Sedan tog vi oss i kragen och masade oss hem till Sarah med lite fika!!!





Hemma igen och laddar inför morgondagen... Först jobb och sedn blir det födelsedagsfika hos Sarah som fyller år imån!!! :)

Hoppas ni har haft en bra helg... Och sov så gott!!

Pizzatime!!!

Publicerad 2010-10-17 14:46:27 i Allmänt

Hemma igen ifrån jobbet!!! Ett kort pass, men det är bättre än inget!!!

Just nu sitter jag och väntar på att pizzan ska komma, och ser faktiskt Sammi komma nu!!

Hörs senare, för nu ska jag äta pizza!!!

God morgon världen

Publicerad 2010-10-17 09:14:57 i Allmänt

Blev inte mycket bloggande igår inte...
Träffade Sarah och Emilio efter att jag hade jobbat, blev en sväng till Frasses, H&M, Coop och Stadium... Sedan blev det ännu mera häng hos Sarah... Stannade tills typ 21... Även Sammi kom förbi en stund, men sedan tröttnade han på vårt tjejsnack!! ;)
När jag väl kom hem, låg han bara och slappade i soffan!! Vi fixade till lite sallad och mackor!!





Efter det tittade vi på film, och naturligtvis somnade jag... Började bli allt för gammal för att se filmer så "sent" på kvällen!! ;) Men jag fick sett slutet i alla fall!!! Såg även en del på Pusher 2, tror jag den hette?, en dansk film, verkade ganska så bra...



Jenny hade denna på sin sida, och kunde inte låta bli att stjäla den... Robyn är juh underbar!!!
Ska fixa mig nu, snart dags att dra iväg till jobbet!!

Ha det riktigt bra!!

Dags för jobb

Publicerad 2010-10-16 09:12:34 i Allmänt

Blev inte så mycket film för mig igår... La mig i sängen och somnade på ca 5-10 minuter... Sammi såg inte så mycket längre han... Istället tog han en liten sväng på stan och lämnade mig ensam hemma!! ;)

Nu har jag i alla fall gått upp, plockat lite och funderar på om jag kan dammsuga? Eller blir grannarna arga då kanske? Eller så slappar jag lite... Ska ta bussen om ca 1 timma!! Jobba i några timmar och sedan hem igen!!
Sarah nämde något om att vi skulle gå till OkQ8 då...

Ha en perfekt lördag!!!

Sov gott!!

Publicerad 2010-10-15 22:43:47 i Allmänt

Blev lite Idol hemma hos Sarah... Andra gången jag ser det på väldigt länge... Och jag tyckte nog att Geir (heter han så? Kommer inte exakt ihåg), vad bäst!!! :)
Har ni hört honom innan?





Ska nu lägga oss och se en film!!
Hoppas att ni har en bra fredagskväll, med en massa mys!! Sov så gott!!

Middag

Publicerad 2010-10-15 18:34:31 i Allmänt



Middagen står på spisen och Sammi sitter på bussen och är påväg hem!! Efter middagen blir det nog en sväng till Sarah och säga hej!!!
Tror att det kommer att bli en riktigt mysig fredagskväll!!! By the way -2 grader här nu... Funderar på hur kallt det kommer vara senare under vintern???

Ha en mysig fredagskväll!!

FREDAG!!! :)

Publicerad 2010-10-15 11:35:29 i Allmänt

Har slappat hela morgonen, och har precis duschat!!! Fastän att jag älskar att vara hemma hos vänner och familj, så är det lite stressigt!!! Jag vill träffa så många som möjligt så många gånger som möjligt, och det gör att jag är igång ifrån morgon till kväll!!! Så idag tänkte jag ha en slappar dag!! Sitter och tittar på 7th Heaven!! :) Riktigt bra program detdär!!! ;) Ska snart göra mig i ordning för att åka och äta lunch på polishuset... Det är där som jag ska jobba från och med imån, även där jag arbetade direkt när jag kom upp hit. Och vanligtvis är det inte öppet på helgerna, men det skulle vara någon utbildning, så då fick jag lite extra tider... SKa dit och reka idag, se så att jag kommer ihåg allt!!!  Och få lite mer info om helgen...

Idag är det helt underbart väder här i Umeå!! :) Solen skiner, blå himmel och ca 2 grader!!



   



Ha det underbart!!

SNÖ

Publicerad 2010-10-14 13:34:47 i Allmänt

Åker ifrån otroligt fina västkusten, med alla fina höstfärger som finns, och möts av ett lite annourlunda Umeå....





Det snöar, tokmycket... Men det är blandat med regn så det kommer väl att försvinna om någon timma!!! Längtar lite, men bara lite tills det är vitt och fint... Hoppas dock inte att det blir den kallast vintern på 1000 år som vissa säger... För då kommer jag frysa en massa... Kan jag inte ens få börja anpassa mig till kalla norrland?? Nä, men ska det var så ska det vara rejält... Lika bra att börja när det är som värst!!!

Som ni förstår är jag framme och allt gick bra!!! Har nu packat upp, plockat lite och satt upp tvättid...
På lördag börjar mitt vik som jag ska ha i typ 4-5 veckor!!! Ska bli riktigt gött!!Dock är det bara typ 6 timmar på hela helgen, men det bli säkert bra!!! Ska dit imån och se lite vad som ska göras...
Ha det bäst!!

Fika hela dagen...

Publicerad 2010-10-13 20:03:21 i Allmänt

Eller nästan i alla fall!!! :) Hann med en snabb sväng till Kungsmässan också, men på typ 30 minuter eller så.. Sedan var det dags att åka hem och garnera smörgåstårtan...




Och sedan började det komma folk!! :)
Line fick bli pannkaksansvarig



och Anna fick bli kaffeansvarig



Sedan har folket bara avlöst varandra...

























Inte så otippat, men det var juh såklart varit en jättemysig dag!!! Snart kommer även brosan på besök!! :) Ska sedan se om jag hinner med några fler besök eller om det får vara nog!!

Hoppas att även ni har haft en bra dag?? Imån är det dags för verkligenheten igen... Så då hörs vi igen!! ha det bäst!!

Tisdag

Publicerad 2010-10-13 10:56:59 i Allmänt

Tisdagen bjöd på lika underbart väder som måndagen gjorde!! Strålande sol och klarblåhimmel... Dock känns det att vintern är påväg i luften...
Dagen började med en promenad med Linda, Charlie, Emma, Nea, Alli, Ida och Ziba!! Sedan en sväng till Ica för att handla lite fika... Hem och fika en massa!! :)



Line och Mille kom och fikade dem också...



Line fick sedan med sig 2 extra barn hem, Nea och Alli!!!
Emma, Alli, Ida och jag åkte en snabbis till Kungsmässan för att hitta lite kläder till flickorna.





och sedan bjöds det på middag hemma hos Erik och Line. Och idag var det Majas tur för ridskolan, så Nea och jag hängde med!!













Nea fick också vara med och fixa lite med hästen och till och med sitta på den... Hon var inte alls stolt!!! ;) Var jättekul att se Maja rida, hon har blivit så duktig!!! :)

Efter detta hem till mamma och pappa för att börja förberedelsena inför morgondagen... Idag blir det nämligen smörgåstårta... Lite svårt dock att få till en tid då alla kan mitt i veckan, så det blir till lunch, mellanmål och middag!! :)
Emma, Linda och Charlie var med... Blev klara precis till att flytta oss hem till Emma för att se Desperate Housewifes... Och då somnade jag typ i soffan!!! :)
Men idag är det nya tag... Ska fixa mig klart nu!!! Sedan är det garneringen på smörgåstårtan som ska fixas, sedan kommer nog Linda och Charlie, Anna kommer förhoppningsvis förbi en sväng och även Tesa... Emma och flickorna kommer, Line med Hannah, Maja och Mille och Sara och Seb!!! :) Mamma jobbar till fyra, men efter det är hon också här!! Och pappa får vara med hela dagen!!! :)
Som vanligt, DET KOMMER ATT BLI EN UNDERBAR DAG!!!

Sista dagen

Publicerad 2010-10-13 10:00:51 i Allmänt

Idag är det alltså sista dagen innan det är dags för mig att åka hem igen... Känns inte alls bra att lämna min familj och vänner, men samtidigt så vill jag juh träffa alla andra underbara i Umeå som jag saknar!!! Inte bra dethär...
Men det har varit sjukt mysigt, underbart och alla andra fina ord som finns att vara här hemma!! Att träffa alla söta syskonbarn, som har växt så sjukt mycket...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alla underbara och sjukt söta syskonbarn!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Att få umgås med mina syskon med respektive, med mamma och pappa är så underbart!!!

Och såklart alla vänner!!! Så kul att träffa alla igen, och fastän att det nu var längesedan vi träffades så känns det inte så... Känns som om vi träffas precis som vanligt!!!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ All kärlek till er alla ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Strålande sol

Publicerad 2010-10-12 00:19:30 i Allmänt

är verkligen vad denna dagen har bjudit på!! :) Har varit helt underbart väder!! Och självklart dagen också!!!

Började med en liten fika med mamma och pappa, efter det lite fix med datorn, lite pyssel med mamma i hennes trädgård, sedan tog vi en promenad...







Efter det begav jag mig in till Kungsbacka, i nya bilen!! :) För att fika med Mia, väldigt trevligt!!! Efter fikan var det dags att åka till ridskolan för att se Hannah.



Efter det mys med resten utav hennes familj, Linda och med lite chips, sedan en kopp thé hos Emma!!!
Ni förstår att det är mycket som ska hinnas med!!!
Nu är det dags att lägga sig för att hinna med morgondagen!! För det börjar juh närma sig att åka "hem"... Underbart men samtidigt verkligen inte... Men det bästa utav allt är såklart att Sammi är där!!! Och alla andra underbara som hör Umeå till!!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sov så gott!! Vi hörs snart igen!!

Söndagstrött

Publicerad 2010-10-10 17:46:18 i Allmänt

Lunchen igår blev riktigt god!! Som vanligt!!! :) Kycklingsallad!!! Sedan var det helt underbart väder, så vi satt ute och njöt utav solen!!! Blev även en promenad med Sara, Seb och Ida!!




Nea med lite utav alla vindruvor...


Maja kalasfin


Ida och Alli leker


Seb och mamma

Sedan blev det hem till Line för lite fix och trix inför kvällen!! För er som har missat det så var det Ladies night!!!






Träffade Linda och Lissa.





Det var en riktigt rolig kväll!!! Och naturligtvis ska detta bli en tradition, men nästa år ska vi vara ännu flera!!! :) Och sitta ännu längre fram....
Så denna dagen har varit lite seg... Men har ändå hunnit med litegrann!! Började med bio, med Hannah, Maja, Nea och Alli... Riktigt spännande!! ;)




Alli var nästan för lätt för stolen, så den höll på att fällas upp hela tiden...

Sedan blev det hem till Sara för lite fika, och framförallt att se deras hus!!! Och det var jättefint!!
Nu är det en sväng hemma, innan jag ska in till Kungsbacka för att äta middag med Tesa!!
Så nu måste jag dra... Ha det så bra!!!

God morgon

Publicerad 2010-10-09 08:51:11 i Allmänt

Förlåt för mitt dåliga bloggande, men det är fullt upp!!! Vaknar vid typ 7-8 på morgonen och sedan är det saker som pågås fram till 00-01 och efter det blir det blir sova!!! :) Men det är underbart att vara hemma, saknar såklart norr... Men man kan juh inte alltid få allt... Men det är så kul att vara med min familj igen!!!
I onsdags när jag kom hem så blev det hem och sova hos Emma, på torsdag startade det med fika vid typ 8!!!!! Sedan in till slottskogen med alla mina underbara syskon och deras barn!!! Blev en helt underbar dag med en massa sol!!


Erik, Emma jag och Sara

Var väldigt komiskt för när vi vaknade på morgonen så var det ösregn, och väl sedan i slottskogen var det strålande sol och jättevarmt!!



Försökte att ta en ny bild på allihoppa, men det gick sådär... Tycker ändå att denna bilden är en väldigt fin höstbild på alla underbara syskonbarn som jag har!!!
På kvällen klämde jag in en fika med mina underbara vänner, Tesa, Anna, Linda, Jenny och Lisa!!! Som vanligt lika kul... Alldeles för tråkigt att jag bor så långt bort, vill juh träffas jämt!! :)

Igår blev det Gekås/Ullared... Som jag har längtat!! ;) Men det var inte riktigt som vanligt... Det är juh helt utbyggt och omgjort, sedan var det också tokmycket folk igår...


Påväg ner!!
Blev inte så mycket handlat, men kanske lika bra eftersom jag flyger hem??!! :)
Och igår kväll var det dags för det bästa... Tacomys, med alla mina underbara småflickor... Mamma och pappa joinade också... Senare kom Linda!!!

Idag är det dags för brunch med la familja och sedan LADIES NIGHT!!!!!
Måste springa och hjälpa mamma att förbereda nu, men jag självklart så önskar jag er en underbara lördag!!!
Här lyser solen för fullt, så jag känner på mig att det kommer att bli en underbar dag här med!!

Äntligen

Publicerad 2010-10-06 17:54:26 i Allmänt

Sitter just nu och väntar på att jag ska bli hämtad för att sedan åka till flygplatsen!!! :)
Dagen har varit fullspäckad!! ;) Först till jobbet, där vi sa att vi inte ville jobba mer... Fungerar inte att arbeta för typ ingenting... Sedan blev det lunch med Lollo och en massa avsnitt utav Solsidan!! Den skönaste serien någonsin!!! :) Efter det gick jag hem till Vera!! Alldeles för längesedan jag var där!!! Vanessa och Victoria blir 6 månader idag!!! GRATTIS!!!!


Victoria på gunghästen!!!


Victoria


Vanessa provar stolen!!


Och det tar på krafterna!!!

Nu dags att fixa det sista innan jag ska åka hem!!!! Ses snart alla underbara i söder!!! Puss

Ros!!!

Publicerad 2010-10-06 08:06:32 i Allmänt

Igår var en bra dag!!! Efter att jag hade jobbat gick jag hem och slappade ett tag... Sedan blev det hem till Sarah för att hänga lite...  När Sammi kom hem ifrån jobbet kom även han dit... Och vad fick jag då?! Jo, en jättefin röd ros!!



Sedan blev det Desperate Housewifes, var alldeles för längesedan jag såg det, så jag fattade typ inte hälften... Men den andra hälften var bra!! :)
Och sedan så tittade jag på Barskolan? Tror det hette så, började igår på tv3, och vet inte riktigt vad jag ska säga om det??!! Tror att det kommer bli ungefär lite vidrigt som Kungarna av Tylösand, fast dem läser sig att vara bartenders också, eller vad tror ni??

Nu blir det iväg till jobbet en sväng, och sedan hem för att packa lite och ikväll är det dags att åka hem!!! :) Var alldeles för längesedan jag var hemma, så det ska bli underbart!! !:)
Dags att fixa klart sig, ha en underbar dag!! För det tänker jag verkligen ha!!!

God morgon

Publicerad 2010-10-05 06:49:27 i Allmänt

Shit vad jag städade igår!! Tror aldrig lägenheten har varit så ren, lite skrämmande men jag tror att det är sant.... Under badkar, spis, ugn, alla galler, skåpsluckor och ja, ni fattar, det mesta!! Allt är tvättat, sängen är nybäddad så underbart!! :)
Blev lite paus när det dags för Ullared!!!
2 shopping glada transor??? Får vi ens säga så i Svergie??? Men sköna var dem i alla fall!! Tycker hela programet är ganska så roligt, till och från... Men Morgan har juh fått en kompis i alla fall, så det är juh bra för honom!! :) Ola- Conny!!



Nu ska jag fixa i ordning mig, ska jobba uppe hos Sarah idag... Underbart att jobba och faktiskt tjäna pengar på det!!! Hade nästan glömt av att man kunde göra det!! ;)

Ha en underbar dag, så hörs vi senare!!

Kanelbullensdag...

Publicerad 2010-10-04 16:56:52 i Allmänt

4 oktober och det betyder alltså kanelbullensdag, tror dock inte att det blir några bakade bullar för min del idag...

Kanelbullensdag som firas i Sverige den 4 oktober varje år. 1999 tyckte  Hembakningsrådet att Kanelbullen förtjänade mer uppmärksamhet - kan ju anta att de som företag som tjänar på att vi bakar och handlar på bageri också tycker att det är en bra ide. Det gör inget - kanelbullar är ju så gott. Vi svenskar har så starka känslor för kanelbullen att det rapporteras om firande av bullätande svenskar så långt bort som i Nya Zeeland, New York och hos Svenska Kyrkan världen över.
Men bullar är juh gott!! :)

Har ganska så nyligen kommit hem ifrån stan och jobb... Blev en lunch på Subway med Lollo, riktigt gott!! Och nu står det storstädning på schemat... Ska bli så skönt när det är klart, för det ser ut som h-lv-t- här, usch jag hatar det... Är smutsigt och dammigt...



Nä, dags att ta tag i det hela!! Ner till tvättstugan och sedan ska det städas riktigt ordentligt!!

Hoppas att ni har en bra måndag och inte blåser bort i vinden!!

Måndag

Publicerad 2010-10-04 08:04:33 i Allmänt

Måste erkänna att det tog emot lite att gå upp idag, men det är väl så det ska vara på måndagar??!! ;)

Filmen igår med Irene Huss var helt okay, eller kanske ganska så bra?! Lite mer kärleksfull än de andra filmerna!!
Efter filmen somnade jag... Men till filmen blev det en hel del thé igår, för jag känner att min hals börjar svika... Men det är juh så som det ska vara på hösten? Sammi har juh varit förkyld nu i typ 3-4 veckor...Men får kurera på bästa sätt, och hoppas att det snart försvinner av sig själv!!

Dags att fixa i ordning sig för att springa iväg till jobbet och möta Lollo!!! :) Känner inte ens för att gå ut, riktigt höstväder ute... Blåsigt och kallt... Usch och fy!!!

Hoppas ni får en underbar dag! Vi hörs senare!

Movie time

Publicerad 2010-10-03 21:01:26 i Allmänt



En man hittas ihjälskjuten i bakluckan på en bil. På ena handen är fyra fingrar avklippta. Mannen var delägare i ett nätpokerbolag som snabbt utvecklades till ett flermiljonföretag som sedan gick i konkurs. Strax därefter hittas ännu en delägare mördad. Den tredje och sista delägaren Sanna är ännu i livet, men lever under ständiga hot.

Polisen hittar till slut tre av det första offrets avklippta fingrar, men var finns det fjärde fingret? Vem ska mördaren skicka det sista fingret till? Och varför är fingrarna avklippta?

Utredningen leder Irene Huss till en för henne okänd värld av dyra lyxbilar och magnifika villor på exklusiva adresser där den ryska kaviaren är vardagsmat och champagnen är äkta, dyr och ständigt flödande. På det privata planet är Irene övertygad om att hennes make Krister har en kärleksaffär.
Irene Huss är en karismatisk och modern kvinna som tidigare varit europamästare i Ju-jutsu. 38 år gammal är hon mitt uppe i karriären som kriminalinspektör, men hanterar samtidigt ett hemmaliv med make och två tonårsdöttrar.

Dopet

Publicerad 2010-10-03 18:37:12 i Allmänt

Hemma igen efter en fullspäckad dag!!! Först bort till kyrkan där det var ett jättefint dop!!


Yousef, Vera, Vanessa och Victoria


Oliver fick hälla upp vattnet!!


Fadder gänget


Emilio


Hela gänget!! :)

Sedan blev det fika!! Med goda tårtor och kakor!!

     

Efter det blev det hem till Sarah och äta middag!!
Nu blir det soffhäng som vanligt... Sedan får vi se om det sker något, är juh jobb imån!!! :) Och ikväll är det juh också dags för den sista Irene Huss filmen!!! Missade juh den förra, men nu är det dags igen!!

Ha en underbar söndag!!

God morgon Sverige

Publicerad 2010-10-03 11:13:15 i Allmänt

Skönt att vakna upp hemma!! :) Dock somnade vi i soffan bägge 2 igår, så största delen utav natten har vi sovit i soffan!! :)
Vaknade för någon timma sedan och har plockat lite... Trots att det var storstädning innan vi åkte så blir det såklart ändå dammigt här hemma... Så nu på morgonen har jag dammat, efter dopet blir det storstädning!!! Och imån är det dags att tvätta!! Skönt att få det gjort så snabbt som möjligt, så att det kommer undan...


Sammi tycker det är riktigt varmt och skönt i poolen!! ;)


Backammon vid poolen

Nu ska vi äta lite innan det är dags att gör sig klar och iväg på dop!!

Ha en underbar dag!!

Sverige igen...

Publicerad 2010-10-02 12:09:45 i Allmänt

Ja, då sitter vi tillbaka på Arlanda igen... Väntar just nu på att flyget till Umeå ska gå, men det dröjer ca 2 timmar till. Skönt att vara hemma igen, snart, men samtidigt är det aldrig kul att lämna, tiden går alldeles för fort... Speciellt nu när vi bara hade 3 dagar i Aqaba... Men som sagt tidigare, underbart att träffa alla igen!! Och förhoppningsvis dröjer det inte länge föräns vi är där igen!!
Nu vill jag bara hem och slappa lite... Vi åkte ifrån Aqaba vid 22 igår, så vi har varit igång i ca 13 timmar nu... Fastän att jag har sovit på planet, blir det inte lika bra som i sängen!!
Och jag är inte ens brun, den största besvikelsen med resan... :) Fick knappt en hel soldag... Men har varit helt underbart i alla fall!!
Och snart är det dags att åka hem också, ska bli så kul!! :) Och imån är det dop för de små underbara!! :)

Lägger upp lite mera bilder när jag är hemma... Kanske dröjer tills imån!!

Ha det bäst!

Sista dagen

Publicerad 2010-10-01 10:03:05 i Allmänt

Shit, tiden har gått alldels för fort... Det är redan idag som vi ska åka hem... Så idag ska jag försöka jobba lite på brännan... Har juh bara haft en halvdag, knappt till solning, så jag är inte brun för fem öre... :(
Igår lyckades jag i alla fall att klämma in en massage... Var ganska så längesedan så min kropp är lite mör idag...
På dagsschemat står som sagt solning, sedan ska det även hinnas med att få manikyr och perdikyr!!! Sedan är det dags att bege sig till Amman och sedan inatt ska vi flyga vidare hem...

Hade behövt minst en vecka till här nere, men men det får det bli nästa gång!!!



Så snart blir det lite mer ordning på bloggning igen!!! Men just nu ska jag njuta utav den sista solen!! Ha en underbar dag!!

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela