Stina

- Si vis Amari, Ama -

Soffjakt

Publicerad 2012-09-30 18:09:00 i Våra dagar

Igår begav vi oss som sagt ut för att leta soffa. Och lättare sagt än gjort, på första stället fann vi både soffa och fotölj! :) Trodde vi skulle springa i 10 olika affärer och sedan ändå inte känna oss nöjda, men ibland har man fel! Efter det åkte vi mot Ikea och även där hittade vi en massa bra saker som vi behövde, nya handdukar, lite ljus, en matta, några plädar och lite andra småsaker. 
Vid middagstid åkte vi till bror med familj och blev sedan kvar där resten utav kvällen. När vi skulle åka hem hade vi fått punka, så det blev att vi sov över där.
Nu är vi hemma igen, har precis ätit lite mat och ska nu börja packa upp allt, det kommer bli så fint här!! Mini har börjat bli förkyld, lille stackaren, så han är lite gnällig till och från, men för det mesta sköter han sig i alla fall!
Nu ropar Sammi, så är nog dags att lämna datorn! :) Fortsatt trevlig söndag på er!

Fredag

Publicerad 2012-09-28 08:51:08 i Våra dagar

Återigen där med lite bloggtorka. Men blir lätt så när man flänger runt som jag gör! :)
Mini har nu blivit stor och kan sitta själv i korta stunder!! 
Kanske inte den snyggaste posen men han gör det i alla fall! :) Lite mer övning så blir det snart perfekt.
Idag är det fredag, och det betyder att Sammi är ledig snart!! Underbart. Vi ska runt och kolla soffa! Kanske blir det att köpa säng också?
Nä, idag lyser solen så jag ska göra mig klar också ska vi bege oss ut!
Härlig fredag till er alla!
Kram

Kallt

Publicerad 2012-09-24 19:51:00 i Våra dagar

Dagarna bara springer förbi och jag har glömt av bloggen lite...
Men vi har det i alla fall bra! :)
I helgen var Mini och jag i Kungsbacka, Sammi har varit iväg i Stockholm på jobb. Hann med en massa, frukost, fika, luncher, middagar, barnmarknad, gå på kungsmässan, fredagsmys, lördagsmys, blev en bra helg helt enkelt :) 
Idag har vi varit på lite soffjakt utan någon större framgång, eller hittade en som skulle varit perfekt, men inte helt i vår prisklass, så jakten fortsätter i dagarna! Mini sover och jag har precis hällt upp en kopp te. 
Värmen är inte påslagen i lägenheten, så jag har typ 50 ljus tända och hoppas att det ska hjälpa lite!
 
Nu väntar jag bara på att Sammi ska komma hem också blir det film!
Hoppas ni fått en riktigt bra start på veckan!

Fullt upp

Publicerad 2012-09-19 08:51:54 i Våra dagar

Where på begin?
Ja i måndags blev det fullt upp. Åkte som sagt och lunchade med min ena syster, min bror med fru, 3 syskonbarn och Madde. Sedan blev det att fortsätta spana lite på Ikea, vi bhöver ju, ja det mesta! :) Men i alla fall ny säng och soffa. Hittade inget riktigt bra så blev även en sväng på Chilli. Efter det åkte jag med Line hem en stund innan det var dags att åka till ishallen, Nea hade träning, för att sedan åka vidare till stallet där Hannah hade lite träning! Klockan var lite efter 21 när jag kom hem, men var väldigt nöjd efter en bra dag! :)
Gårdagen fortsatte även den bra, Line och Anna kom hit på lite frukost, framåt lunch kom mamma på lite mer fika. Mamma och jag gick sedan ut för att utforska Skene lite! På kvällen blev det riktigt god middag innan jag gick och la mig för att se film, äntligen har Niceville kommit ut.
Jag har länge velat se den.
Kan dock inte riktigt bestämma mig vad jag tyckte om den...
 
Nu blir det att hoppa in i duschen och sedan iväg för att fortsätta leta soffa! 
 
 

Hemma!!

Publicerad 2012-09-17 09:55:35 i Våra dagar

Hej,
Satt igår och skrev ett långt och fint inlägg när jag var lite uttråkad på tåget, men sedan gick det inte att publicera... 
Nu ska jag strax iväg, men ville bara göra en kort liten update! Vi är nu skenebor! :) Kom till lägenheten igår vid typ 13, stor ljus och fin! :) Ligger inte så bra till tyvärr, men vi ska nog lyckas göra det mysigt ändå!
 
Tåget ner gick bra. Mini somnade när jag var på en liten promenad på kvällen och sov sedan hela natten. Han har börjat somna lite tidigare, kring 20,30 och vaknar sedan istället vid 6, äter lite och sover sedan till ca 8. Jag tycker nästan att det är bättre att han somnar lite tidigare, så vi kan ha lite egentid på kvällen. Men jag däremot hade lite svårt att somna, tror såklart att jag var nyfiken på lägenheten och sedan var jag lite orolig att jag inte skulle vakna om Mini vaknade, har aldrig hänt innan, vad jag vet(?!), men kanske händer nån gång. Men lyckas i alla fall somna någon timma. När Mini sedan hade vaknat vid 8 var det bara en massa bus med en glad kille. Men gladast var han nog när vi gick av tåget och Sammi kom och mötte oss. Som han hade saknat sin pappa. 
Väl i lägenheten packade vi upp lite innan vi gick och handlade lite mat. Såg en film och sedan somnade jag!
Tror nog att även Mini var ganska trött, somnade vid 20 igår och vaknade inte förän 7,45 i morse.
 
Nu ska vi åka iväg för en tidig lunch med syster och svägerska, kan inte bli bättre!

Höst

Publicerad 2012-09-14 15:22:58 i Våra dagar

Usch och fy vilket väder det är ute... Vaknade i morse och trodde att huset skulle blåsa bort. Nu blåser det dock inte lika mycket men istället regnar det... Hade varit lite mysigare om vi inte hade haft endast flyttkartonger kring oss. Kanske tända lite ljus och dricka lite te i soffan, men nu är det som det är. Snart kan även vi tända lite ljus i höstmörkret!
Istället roar vi oss med att frosta av frysen. Jag lyckades även bryta en nagel, aj!! Så långt ner så jag blev typ svimfärdig. Nu måste jag få tummen ut och packa det sista. Har behållt lite saker framme så det ska finnas något, men nu är det snart dags för oss att börja packa in i släpet.
Men blir så lätt att jag fastnar framför datorn, speciellt när det är något tråkigt som ska göras, då är plötsligt allt på internet väldigt intressant! :)
Nej, dags att ta tag i det NU!!

God natt

Publicerad 2012-09-12 22:27:00 i Våra dagar

Mini somnade kring 20,30 idag, passade mig alldeles utmärkt då jag känner mig lite trött.
Blev lite fix här hemma och nu ska även jag lägga mig och sova!
Sov så gott så hörs vi imån!

Friendly

Publicerad 2012-09-12 19:38:00 i Våra dagar

Gillar verkligen Newbie ifrån KappAhl. Tycker dom har jättemycket fina kläder till dom små.
Idag blev det en ny body, mössa och ett par skor. Skorna är ju dock inte ifrån Newbie.

Har letat efter en svart mössa, så detta var ju perfekt! Har även varit på jakt efter ett par skor, men det är svårt att hitta några som går på ordentligt och som stannar på, men dessa är lätta eftersom dom öppnas heöa vägen.
 
Besiktningen utav lägenheten gick bra idag, ska tapetsera om 2 väggar, men det fixas imån. Annars var det lugnt. Efter det tog Helena och jag en promenad. Väl hemma blev det middag innan jag satte mig i soffan. Nu blir det mys innan det är dags för Mini att sova.
Imån blir det fika med Jenny och henns lilla Thea, knappt en månad gammal. Ska bli så mysigt.
Hej så länge!

Organiserar

Publicerad 2012-09-12 00:06:00 i Våra dagar

I förmiddags var det dags för Sammi att åka söder ut. Jag satt så snällt och väntade på hyresvärden som skulle komma och kolla på lägenheten efter 30 min efter utsatt tid börjde jag bli förbannad och senare tänkte jag bara att jag skiter i det, bara bra om han kommer en annan dag då det var fullt kaos i lägenheten. En liten stund senare inser jag att det är fel dag!! :) Som det kan gå ibland. Men imån är det dags och nu känns det helt okay att han kommer! Alla skåp är tömda, väggarna rena, golven soppade och alla kartonger står organiserat! Nu kan jag lägga mig och sova gott, utan att behöva vara stressad för att det ser ut som f-n...
Annars har vi haft en lugn dag, legat i soffan och bara slappat, framåt 18 tyckte jag det var dags att göra något så gick en sväng till affären, fortsatte sedan på ca en timmes promenad innan jag gick och köpte mat och gick hem.
Nu ska jag sova! Hörs imån!

Todays the day

Publicerad 2012-09-11 12:14:57 i Våra dagar

Fullt ös medvetslös?
Här packas det och donas för fullt. Besiktning på lägenheten om ca 1 timma... Men vi har varit duktiga och allt är nästan packat. Sammi ska snart åka, eller flytta blir det ju!! :) Så spännande.
Tråkigt för oss som ska vara utan Sammi i så många dagar, men tur att Mini är med mig!! Men jag vet att det kommer finnas en massa saker att göra, så kommer nog inte bli uttråkad.
En kort liten update bara nu måste jag fortsätta! Hörs senare.

4 månader

Publicerad 2012-09-10 22:36:00 i Mini

Lillkillen blir hela 4 månader idag!! 
Favoriten just nu är att äta på fötterna!
Annars ligger han gärna på rygg och fötterna rakt upp i vädret! Men godast är såklart att äta på småtårna!

Loppisdags

Publicerad 2012-09-09 09:28:00 i Våra dagar

Hej,
Här är det kaos... Igår fick vi packade och monterat ner en del saker. Smart nog så började vi i sovrummet, så nu sover vi i vardagsrummet!
Nu ska vi strax iväg för att sälja en massa på loppisen! Eller vi hoppas på det i alla fall. Men allt som vi slipper köra iväg med är ett plus! Så det är bara att komma och fynda!
Nu måste vi fixa!

Då var det dags...

Publicerad 2012-09-08 13:22:00 i Våra dagar

För ca 2½ år sedan flyttade vi hem till Sverige och upp till Umeå!
En helt underbar stad med massa härliga människor, Sammis underbara familj, vänner och mina nya fina vänner. 
Jag trivs riktigt bra här uppe, men önskar såklart att det var närmare till min familj. Dumma avlånga land.
Men nu är det dags för oss att lämna norrland, underbara ljusa sommarnätter, härliga snöiga och kalla vintrar! 
 
Sammi har fått jobb i Borås!!!

Flyttlasset går snart hemåt, inte hela vägen, men en bra lång bit på vägen!
Det viktigaste är såklart redan packat! 

The claw

Publicerad 2012-09-07 18:42:32 i Våra dagar

En favorit bland alla lekar!


En fullspäckad dag! :)
Vi började med en liten morgonpromenad vid 9. När vi sedan var klara kom Helena hem till oss. Jag gjorde mig klar också åkte vi in till stan. Fullt med folk överallt. Men vi fixade det vi skulle. Hann även med lunch med Sammi och några utav hans jobbkompisar. Trodde vi skulle hinna en massa, men klockan bara springer förbi och vips så var klockan över fem och det var dags för oss att åka hem.
Ikväll funderar jag på om vi ska göra som övriga Sverige, alltså äta fredagstacos! :)
Nu blir det att fortsätta att leka tills Sammi kommer hem!
Ha en riktigt bra helg!

6 september 2012

Publicerad 2012-09-06 15:56:52 i Våra dagar

Sitter och går igenom mina väskor och inser nu, alla har sagt det i flera år, att jag nog har sjukt mycket väskor... Gjorde en lätt rensning för ett tag sedan, men har fortfarande ca 100 väskor i min garderob. I nuläget använder jag INGEN. Har allt jag behöver i skötväskan och än så länge är det sällan som jag ger mig ut på egen hand, men den tiden kommer väl snart! :)
 
Annars var jag med om något jag aldrig trodde skulle hända, Kungsbacka Bostadsförmedling ringde och erbjöd oss en lägenhet!!! För er som är ifrån trakten så vet ni att det är ingen som händer allt för ofta, om det någonsin händer? Men efter 8 år i kön så kanske det är på tiden?
 
Dags att släppa datorn och ta tag i allt...
 

Torsdag

Publicerad 2012-09-06 08:43:23 i Våra dagar

God morgon!
Har varit vaken en liten stund så har fått fixa några saker, strukit ytterligare några saker ifrån min to-do list, har målat naglarna och nu ska vi strax ut på en morgonpromenad! Solen lyser men det ser väldigt blåsigt ut, men tror nog det kan vara ganska så skönt i alla fall! :)
 
Igår blev det en sväng in till stan, lunchade med Sammi. Gick en sväng på stan och kollade, stod en massa matstånd på torget. Kollade en hel del kläder och provade en del, men kände inte riktigt för att köpa något.
Mini låg i vagnen och hade det bra. Myste med snutten och Francis innan han somnade.
Väl hemma hann jag städa lite innan Sammi kom och vi gick hem till Sarah för att fika lite.
 
Dags att bege sig ut!

Sovmorgon

Publicerad 2012-09-05 13:14:49 i Våra dagar

Det sista har jag varit ganska så duktig och gått upp när Mini har vaknat första gången, kring 7,30-9 och i morse likadant. Men efter jag hade skrivit här gick jag som sagt in för att snacka lite och det slutade med att vi bägge somnade om! :)
Jag vaknade kring 10 och gick upp för att fixa mig lite innan Mini vaknade. Sedan blev det lite fix här hemma och fick strukit några punkter på min to-do list!
Solen har kommit fram så nu ska vi snart ut, tänkte åka in till stan och se om Sammi kan träffa oss en stund! Kanske hittar jag lite fina kläder till mig? Kan ju inte sälja allt utan att fylla på lite! ;) Nä, men får erkänna att det fortfarande finns en del gravidskilon kvar och vill köpa något nytt som jag känner mig fin i!
 
Hoppas ni får en riktigt bra dag!

Kaos

Publicerad 2012-09-05 08:22:11 i Våra dagar

Vilket kaos jag ställde till med här igår. Visste inte riktigt vart jag skulle börja så det blev lite här och lite där samtidigt som jag tvättade. Men hann i alla fall plocka undan någolunda tills Sammi kom hem, så att man ändå kunde gå i vardagsrummet.
Idag blir det nog fortsatt röj, inget bra väder ute så är inte så sugen på att gå ut. Men vet inte om jag är sugen på att fortsätta röja heller. Än så länge känns det ju om jag har massor utav tid på mig, men vet ändå att det kommer bli massor att göra på slutet.
Mini vaknade för en liten stund sedan och ligger nu och pratar en massa med sig själv så tror nog jag får gå in och snacka lite med honom! :)
Vi hörs senare.

Loppis

Publicerad 2012-09-04 09:45:00 i Våra dagar

God morgon!
Igår vaknade Mini när Sammi åkte vid  8,45 och idag ville han gå upp vid 7,30. Men nu har han somnat om igen och jag ska börja fixa och packa lite. På söndag ska vi nämligen vara med och sälja på loppisen! :) Jag har aldrig gjort det så det ska bli kul! Hoppas på att sälja mycket. Men misstänker att man nog kommer gå hem med en del i alla fall.
Igår testade han hoppgungan, har ju testat innan men då var han lite för liten. Men igår gillades det! :)
Han hoppar inte riktigt ännu, men snurra runt tycker han är kul! Han är ju inte helt nöjd på dagarna om han inte får 100 uppmärksamhet, i babysittern och i babygymmet blir han fort uttråkad så förhoppningsvis kanske han gillar detta bättre?
 
Nä, dags att börja!
 

Mellan regnet

Publicerad 2012-09-03 17:59:00 i Våra dagar

Var jätteskönt väder när vi kom ut! Senare började det blåsa lite och en liten stund senare kom en regnskur, tur för oss så var jag nära en butik som vi kunde gå in i. Fick gjort mina ärenden och handla lite inför middagen ikväll. När jag kom ut ifrån butiken slutade det precis att regna, igen, så turen var med oss idag! Efter det blev det en promenad hem igen!
Sommaren är snart föbi och träden börja ändra färg och tappa sin löv
Jag tycker att varje årstid har sin charm, så tycker det är mysigt när hösten kommer! Tända ljus när det regnar och är mörkt ute. Men får nog erkänna att sommaren är bäst!
 
Dags att lämna datorn och utnyttja tiden när Mini sover!

Ny vecka

Publicerad 2012-09-03 13:00:40 i Våra dagar

Måndag!
Ny vecka och för min del verkligen ny energi! Har inte känt mig helt 100 sedan jag kom upp till norr igen och i lördags fick jag jätteont i min rygg. Men idag känns det lite bättre.
Dagen började med en massa mys
Dock är Mini mer intresserad utav kameran så fort den kommer fram.
 
När jag vaknade i morse kände jag för att greja, men efter att ha gått upp och sett vilket kaos det är i lägenheten så visste jag inte riktigt vart jag skulle börja, så jag började inte alls! :) Nu blir det i alla fall en promenad, solen lyser så det gäller att passa på!
 
Hoppas även ni får en bra start på denna veckan!

Jobb idag då

Publicerad 2012-09-02 10:50:21 i Våra dagar

God morgon!
Mini och jag har varit vakna ett tag, så snart blir det lite frukost.
 
Igår var det fullt upp, när Sammi åkte till jobbet märkte jag att han glömt sina telefoner hemma. Så skyndade mig att göra Mini och mig självklar. Åkte in till stan lämnade telefonerna och sedan hem för att slå in paket och vidare på kalas. Minis kusin har fyllt 7 år! :)
På kvällen blev det pizza, en promenad och sedan filmmys!
 
Nä, dags att göra sig klar, jag ska ju snart iväg och jobba! :)

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela