Stina

- Si vis Amari, Ama -

Underbart...

Publicerad 2010-07-31 15:49:23 i Allmänt



Fick denna bilden utav min syster!!! Hon har den på väggen i sin hall, eller hade, dem håller på att flytta, så kanske det blir någon annastans!! :) Men i alla fall, det är på Lines möhippa!!!
Fastän att mitt hår ser ut som satan i gatan, älskar jag ändå bilden!!

Tomt igen...

Publicerad 2010-07-31 14:45:59 i Allmänt

Mamma, pappa och Ziba åkte precis... Så nu är det tomt i lägenheten... Känns inte bra alls, men snart ses vi igen!! :) Dagen har varit lugn... Jag var ute och gick med Ziba i regent och sedan var vi och kollade lite efter något mer att ha i vår hall, men fann ingenting som föll i smaken... Sedan blev det kycklingsallad, riktigt gott!!!


       



   







 



       

 



   



Sammi slutar att jobba om ca 2 timmar, får se vad som ska ske efter det, inget bestämt... Nu är det som vanligt, jag ska dammsuga och tvätta golven... Sedan ska jag nog byta gardiner, ska testa lite nya!! :) Sedan ska jag nog ha lite soffhäng, jag är trött!! :)

Sista dagen

Publicerad 2010-07-31 09:42:17 i Allmänt

Igår blev det som sagt en perfetk dag!!! Vi åte ut till Ljumvikens Havsbad, typ i Holmsund, och hade med oss lite lätt picknick, satt där och bara njöt!! :) Det blåste en del, men vinden är varm, och sedan kom solen fram ibland och då var det helt perfekt!! :) Så vi satt bara i några timmar och bara njöt!! Snackade en massa såklart och busade en hel del med Ziba... Försökte få henne i vattnet, men det ville hon inte, hon är riktigt nyfiken på vattnet, men det är bara ibland som hon vill bada!! :)
Sedan åkte vi in till stan och gick en sväng på loppis, sedan handlade vi lite på Willys, för att sedan åka hem och slappa lite!! :) Väl hemma blev det lite "smoothies", fast mer som kräm... Och sedan åt vi lite middag!! Och det blev kött, potatis och sås... En klar favorit hos mig!! Sedan in till stan för att fika me Sammi!! :) Som verkligen hade haft fullt upp, han ringde mig vid typ 6, och det var hans första lediga stund, och dem stänger 6!! :)

Ojdå, nu ringer det på dörren, är nog mamma, pappa och Ziba!! Hade tänkt att lägga upp lite bilder, men det får komma senare...

God morgon...

Publicerad 2010-07-30 08:08:47 i Allmänt

Vaknade till regenet denna morgon också, och jag tycker "synd" om dem som ligger och sover i tält... Jag har precis duschat och ska snart på med kläderna för att hämta mamma, pappa och Ziba. Då äter vi lite frukost, och sedan om vanligt, vi får se vad denna dagen har att erbjuda!! :)
Lite bilder ifrån igår!!


Goda kanelbullar


Underbara mamma


Vaniljbullar till Sammi


Penslar bullarna


Blir hönökaka


Och sedan åt vi tacos till middag!! Ovanligt för att vara mig?! ;)

Vi bakade även morotskaka, men jag glömde att ta kort på den... Men den blev också bra!!

Idag släpps Iphone 4, och folk har köat hela natten, så Sammi kommer att få mycket att göra på jobbet idag...

Jag får som sagt se vad som sker idag... Men det kommer bli en bra dag!! :)

Ha ni det också!


Bak i massor

Publicerad 2010-07-29 18:29:55 i Allmänt

Dagen har varit fullbokad!! :) Jag började dagen med en promenad till campingen för att hämta mamma, pappa och Ziba, och sedan blev det frukost här hemma hos mig!! Sedan åkte mamma och jag till stan!! :) Och vi båda köpte nya gardiner!! :) Jag hittade jättefina, ett par gröna och ett par lila!! Kommer att ge lite färg i vår svarta lägenhet!! Mamma hittade gardiner som hon hade sökt jättelänge, marinblå linnegardiner!! Så vi båda var riktigt nöjda!! Sedan kom vi hem och åt lite lunch!! Sedan startade mamma och jag att baka!! :) Så nu luktar det nybakad och gott hemma!! :) Det har blivit kanelbullar, vanlijbullar, morotskaka och nu håller vi på med hönökaka!!! :) Frysen kommer att vara full med en massa gott!!

Nu ska jag dammsuga av lite, och sedan startar vi med middagen... Sedan får vi se vad kvällen bjuder på!! :) Ska försöka att lägga upp lite bilder på baket senare!! :)

Ha en underbar kväll!

Det regnar och regnar...

Publicerad 2010-07-29 08:33:58 i Allmänt




Jag vaknade inatt av att det bara öste ner regn... Smsade mamma och sa att dem var mer äån välkomna hem till oss om dem ville, men det gick bra sa hon!!! :)
Nu när morgonen är här så lyser solen, ser ut att blåsa lite, men solen är ändå här!!!
Ska gå och möta mamma, pappa och Ziba nu också ska vi äta lite frukost, och sedan får vi se vad det bjuds på idag?!
Vad ska ni hitta på idag? Och hur är vädret i övriga Sverige??
Ha en bra dag!!

Mysdag

Publicerad 2010-07-28 23:42:04 i Allmänt

Mamma, pappa och Ziba kom ca klockan 11 i morse!! Blev då lite fika, sedan promenerade vi till campingen och bokade en plats... Sedan åkte vi och köpte lite lunch och sedan blev det lunch i tältet... Sedan blev det lite slötid på campingen, och sedan kom vi tillbaka hem till mig!! Mamma och pappa drack lite mera kaffe och sedan åkte och kollade när Sammi spelade match!! Mot Mariehem, som heter något annat som jag aldrig kommer ihåg, men tyvärr blev det inte så bra... Dem förlorade med 2-0... Och sedan blev det lite kvällsmat här hemma med lite mera mys... Nu har mamma, pappa och Ziba åkte hem till sin sovplats, också får vi möts imån igen!! :)

Jag hoppas att ni har haft en bra dag?!

Här är lite bilder!






Fullt upp med att få upp tältet!! Men det gick till slut!! ;)


Ziba myser i gräset!!


Smörgåstårta!!


Ziba fick såklart också lite!!!

Klockan är nu snart 12 och det är "redan" mörkt ute, usch och fy... Positivt tänk nu, NYA KLÄDER!!!

Ska sova nu, så får vi se vad morgondagen har att bjuda på. Sov så gott!!

Väldigt i god tid...

Publicerad 2010-07-28 09:09:56 i Allmänt

Ringade mamma igår, men fick inget svar... Vet att dem skulle åka igår kväll, så nu i morse skickade jag ett sms för att se om dem hade kommit iväg ordentligt, och det hade dem nog... Fick till svar: Vi är hos dig om 14 mil!!! Klockan 10 på morgonen är inte onsdag kväll.... Tur att jag städade och sånt igår, så nu ska jag bara ficka klart mig själv och sedan baka en kaka, och sedan är dem mer än välkomna!! :) Skönt att dem kommer på dagen, för då slipper jag gå hela dagen och vänta på att dem ska komma!! :) Så dem är mer än välkomna vilkden tid dem än kommer!!
Ska bli underbart att ha dem här, det är så konstigt att bo ifrån dem tycker jag... I min familj träffas vi jämt, mina syskon/svägerska är som mina bästa kompisar och vi umgås nästan dagligen... Familjemiddagar har vi ca 1 gång i veckan... Och nu får jag bara träffa dem då och då... Inget jag tycker om... Men vad gör man inte för kärleken?! ♥ ♥ Tur också att Sammi har en liknande familj, så det blir en massa häng med dem istället!! ;)

Nu ska jag duscha, så jag är människa när dem ankommer!!

Ha en underbar dag, för det kommer jag att ha!!!

Elementen på redan???

Publicerad 2010-07-27 22:36:15 i Allmänt

Dret lukar bränt som tusan... Undrar om det är elementen som redan åker på här uppe?? Då är juh hösten snart här... Ljuset börjar försvinna, och tyvärr så märker jag att hösten verkligen är påväg... Men jag ser det positiva... NYA KLÄDER!!! Och jag ska köpa mig en riktigt snygg vinterjacka!!

Dagen har som vanligt bestått av städ och tvättning... Fattar inte hur det kan finnas så mycket tvätt... Men sedan hatar jag när det är tvätt, så tvättar hellre ofta, men lite mindre!! Men nu är det fint här uppe och vi är redo för finbesök imån!! Äntligen ska mina älskade föräldrar komma upp och se hur vi har det!! :) Ska bli underbart!! Jag har börjat att förbereda smörgåstårta som vi ska äta imån på kvällen sedan får vi se vad som sker under resten utav tiden som dem är här uppe!! För er som har missat så kommer även "min" älskade hund, Ziba, med upp!! :) Hon vill också hälsa på lillmamma!! :)

Efter att Sammi kom hem ifrån jobbet så åt vi thai mat som han hade med sig!! Alltid lika gott!! Och sedan gick vi hem till Sarah för thé och kaffé!! :) Nu är vi hemma igen och tittar på So you think you can dance!!!

Snart blir det sängen, imån ska jag baka morotskaker tänkte jag, så det finns fika när dem ankommer!! Ska bli så underbart!!

Sov så gott!! Det ska vi göra!!! Hörs imån.

Rekommenderas INTE...

Publicerad 2010-07-27 15:00:18 i Allmänt

Okay, ni vet det där vita "hålet" som brukar sitta på väggen eller i taket vid duschen?


Bäst att lägga med en bild, för jag fattade knappt själv vad jag beskrev...

Sarah berättade att hon städade det sist, och det var helt vidrigt... Och naturligtvis skulle jag också göra rent ventilationen, eller vad det är? Men det var inte så bra tänkt... Sarahs ventilation satt i taket, och därför rann allt vatten neråt, min sitter på väggen... Jag tyckte det var konstigt att det inte rann ut så mycket vatten, men tänkte inte mer på det... Tills jag gick ut i köket...



Tydligen hänger ventilationen i badrummet ihop med köket, så mitt köksgolv är nu pisseblött... Jag som precis har dammusigt och moppat... Men men nu blir det extra rent!!!

Rysare...

Publicerad 2010-07-27 13:25:54 i Allmänt

Och Carolina gick precis vidare till EM-final i längdhopp!! Hon kom på 12:e plats i kvalet, och knep precis den sista platsen till finalen!!!

Nä, dags att fortsätta att fixa lite hemma... Ska försöka få tag i vår fastighetsskötare, har en del saker som jag tycker att dem ska fixa och dona, men jag har mailat dem 2 gånger och inte ens fått ett svar... Så då tycker jag att dem kan fixa det med en gång när jag går ner... Men det kommer dem säkert inte att kunna...
Får se vad det blir för intressant att berätta idag, ska som vanligt mest bara dona lite här hemma... Kanske handla lite inför att mamma, pappa och Ziba kommer imån. Dem ska inte bo här, utan på campingen här i närheten, men vi kommer nog att äta del här!! :) En massa mys kommer det att bli... Och sedan ska jag få se hur det går för dem hemma, med all renovering!! :) Dem har rivit altanen, vilket dem gjorde sist jag var hemma, och nu är den nästan helt uppe igen!! Det blir en mycket större altan, och ingången ifrån vägen flyttas!! Men det kommer säkerligen att bli jättebra!! Men sedan har vårt hus bytt färg också, det är numera grått... Blommorna syns på ett helt annat sett mot den färgen! :)

Intervju med Carolina Klüft nu... Underbart att hon gick vidare!! :)

Klüft

Publicerad 2010-07-27 12:31:13 i Allmänt

Sitter och tittar på TV4 och väntar nu på att Klüft snart ska göra sin entré... Hur tror ni att det kommer att gå? Är det någon som hänger med i Friidrotts-EM? Helena Engman gick vidare till final i kula, och det gjorde hon som förste svensk!! :)

Annars sker det inte mycket idag... Får se vad jag ska göra... Tror jag ska städa, blir dammsugning och att moppa golvet... Kanske också tvätta lite, så det är helt tomt tills mamma, pappa och Ziba kommer i morgon!! :)

Måste sluta nu, nu börjar Carolinas grupp att hoppa!! Håll tummarna!!

Umeå

Publicerad 2010-07-26 22:25:35 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i min nuvarande hemstad!! :) Har varit en riktigt trevlig "helg", en massa slapp och en massa tjöt!!
Här kommer lite bilder:

       



     





         

Borta bra med hemma bäst!! :) På onsdag kommer mamma och pappa!! :)

Packad och klar...

Publicerad 2010-07-24 09:49:35 i Allmänt

Yes, som sagt har packat min väska och följer alltså med mer norr i landet än jag någonsin varit!!!



Mina Pradas är packade och klara också, och står och väntar i hallen... Kanske borde jag packa om lite? Har ganska så mycket packning med mig, som vanligt... Men vet inte exakt när jag kommer hem, eller vad som sker under vägen... Men det väger i alla fall nästan inget, så det är juh typ bara kläder... Hmm, får fundera lite, har ca 1 timma på mig, då vi tar bussen 11,02 istället!!

Ha en underbar helg!! Får som  sagt se hur det blir med bloggningen, annars så kommer det efter helgen igen!!

Det har varit fredagsmys...

Publicerad 2010-07-23 23:54:55 i Allmänt

Yes, det blev riktigt gott hemma hos Sarah och co med tacos!! Sedan efter det lite vin!! :) När Sammi kom hem ifrån jobbet fick han gå och byta maskin i tvättstugan, och sedan tömde vi det först nu... Känns inte alls som om vi är pensionärer, tvättar på fredagskvällen... Men men vi är sambosar, då får man det!! :) Känns i alla fall riktigt skönt att allt är tvättat, mina hörna som varit full med tvätt sedan i måndags (ja, oerhört länge och ja, jag skäms för det...) är nu borta!! UNDERBART!!!

Sarah ska åka med sina barn till Luleå imån, hälsa på deras, mormor och morbror med barn... Och jag vet inte om jag kanske ska åka med? Har juh aldrig varit där innan, så långt norr ut!! :) Imån är det juh som sagt match... Men det är "bara" en träningsmatch... Men sedan har vi juh festen på kvällen... BESLUTSÅNGEST....!!!!

Sitter just nu i valet och kvalet om jag ska åka med henne till Luleå eller ej??? Kan inte riktigt bestämma mig... Men jag har tills 10,32 på mig i morgon... Då går bussen in till stan och där ifrån går bussen vidare till Luleå. Hmmm... Får se vad som sker!! :)
Om jag åker, kan det hända att det blir väldigt dåligt uppdaterat... Min telefon har inte riktigt velat vara den där "bästa bloggtelefonen" som Sammi har sagt... Men han ska titta på den, och då kommer han säkert att fixa det!!

Jag hoppas att ni haft en bra fredag, det har jag!!

Gå och gå

Publicerad 2010-07-23 18:58:05 i Allmänt

Ja, det blev inte så mycket tvättande och hemma häng som jag hade trott!! Utan fick det mycket trevligare!! :) Skulle med Sarah till Barnenshus för att köpa en vattenpistol... Sedan var det Boom för inpregnering till soffan, sedan blev det en massa andra butiker!! Och vi har bara gått och gått och gått!! :)



Sarah fick köpt sig en "dramaten" på Rusta... Hon är nu officiellt gammal!! ;) Sedan gick vi till Willys där det blev storhandling... Och sedan eftersom det blev handlat så mycket, så fick det bli taxi hem... Det gick inte på bussen det!! :)



Nu är det fullt hemma i Sarahs kyl!! Så nu går jag tillbaka dit för lite tacos... Sedan blir det hem i pauser för att byta i tvättmaskinerna!! :) Tror kanske att jag ska ta med mig lite vin... Det är juh ändå fredag!! ;)
Snart är allt tvättat, och jag tror nog att jag hinner med lite städ, om inte idag, så blir det nog i morgon!!

Jag hoppas att ni njuter utav att det är fredag!! Det gör jag!! :) Snart kommer mitt hjärta med också, och det gillas stark!!

Snackis

Publicerad 2010-07-23 11:09:30 i Allmänt

Har precis haft ett underbart samtal med underbara Mia!!!



Alltid lika skönt att snacka med någon hemifrån och få lite uppdatering!! :) Nu ska jag göra i ordning mig och sedan börja tvätta, men det blir en lite paus vid typ 12,30, ska med Sarah en sväng!!! Men jag hoppas att jag hinner att tvätta allt i alla fall!! Har juh tvättstugan till 21,30!! ;)

FREDAG

Publicerad 2010-07-23 10:15:20 i Allmänt

Nu jobbar juh inte jag, så det spelar inte så stor roll för mig, men det betyder att mitt hjärta är ledigt imån!! Och såklart på söndag... Imorgon är dagen dock redan bokad, då det är match på dagen och sedan fest på kvällen!!!

Igår kväll blev det lite mys framför tvn, och det blev inte vilket mys som helst... Utan grillad kyckling, bacon, sallad, macka och harissa!! :) MUMS!!







Denna dagen blir det inte mycket gjort som sagt, har tvättid ifrån 12 och HELA dagen... Men det behövs, ska försöka att komma ut lite tiden jag kör maskinerna!!
Ser ut att vara väldigt fint väder ute, dock väldigt blåsigt... Men graderna är ändå uppe igen!!

Ha en underbar fredag, och alla ni som jobbar, SNART ÄR HELGEN HÄR!!!

Söka jobb jobb jobb

Publicerad 2010-07-22 20:06:24 i Allmänt

Detta har jag gjort idag... Har varit runt och träffat en massa människor för att få lämna mitt CV och få säga hej!! Det blev även en sväng till Arbetsförmedlingen för att se om dem hade något att erbjuda, men det hade dem inte... Sedan lunch med hjärtat och sedan ytterligare en sväng på stan för att svänga förbi några till butiker!!!

Tydligen har jag lyckats att smitta Sarah också med min förkylning... Så hon hade vaknat i morse med värsta huvudvärken...
Men ändå körde vi lite häng här hos mig... Blev en hel del tjöt som vanligt!! :) Jag drog i mig ytterligare lite thé, så jag hoppas att min förkylning snart ska försvinna!! Dock är den mycket bättre idag, men förtfarande väldigt täpt... Men men det går över...
Hjärtat har nu kommit hem ifrån jobbet, så nu får vi se vad kvällen har att erbjuda... Imån blir det att tvätta... Har som sagt den största tvätthög jag någonsin haft... Men imån kväll är den förhoppningsvis borta och då känns allt bra igen!! :)
Och sedan blir det match på lördag, som vi har längtat att matcherna ska starta igen!! :) Då kommer vi trogna suportar att vara på plats som vanligt!!

Ha en bra kväll!!

Dagens

Publicerad 2010-07-22 09:29:30 i Allmänt

Tittar just nu på nyhetsmorgon, och såg något helt sjukt...

Normal text Stor text Extra stor text

En turist på en båt i närheten lyckades ta den här fantastis


Segelbåtens mast gick av - och relingen krossades av den tun
 


 


VALkommen ombord

Ett par som seglade utanför Sydafrika fick plötsligt oväntat besök – av en 40-tons val.

Det enorma djuret hoppade upp ur vattnet och landade rakt på båten.

Den fenomenala bilden ovan togs av en påpasslig turist som åkte förbi i en sightseeingbåt. Strax efteråt landade den tio meter långa valen med ett väldigt brak på båtens däck. Masten bröts av och relingen krossades under den enorma tyngden.
Ombord på båten fanns Ralph Mothes, 59, och hans affärspartner och flickvän Paloma Werner, 50. Som tur är lyckades de ta skydd och klarade sig oskadda tills valen hade ålat sig ner i vattnet igen.

Späck kvar ombord
– Det var bitar av skinn och späck kvar efteråt, och masten var förstörd, säger Paloma Werner till Daily Mail.
Hon säger att hon såg valen när den var ett hundratal meter bort, men trodde att den skulle simma iväg. Plötsligt dök den upp flög den upp ur vattnet precis bredvid båten.
– Gudskelov är båtens skrov gjort av stål och inte glasfiber, säger hon.
En glasfiberbåt hade med all sannolikhet brutits av på mitten.
Tur i oturen var också att valen – en sydkapare – förmodligen var ett ungdjur. En fullvuxen sydkapare kan bli närmare 20 meter och väga 80 ton.

Såg inte båten

Anledningen till att valen hoppade ombord på båten är oklar. Daily Mail rapporterar att valen trakasserades av fritidsbåtar, men Meredith Thornton, däggdjursforskare vid Universitetet i Pretoria tror inte det. Enligt henne kan det helt enkelt ha varit så att den unga valen inte upptäckte båten, som hade motorerna avstängda.
– Valar ser inte så mycket med ögonen utan genom ljud i vattnet, förklarar hon för Daily Mail.
Hon säger att om valen hade velat attackera så hade den vält båten med stjärtfenan.
Efter valbesöket, som inträffade utanför orten Hermanus på sydkusten den gångna helgen, lyckades paret Mothes och Werner slå på motorerna och ta sig i land för egen maskin.

Artikeln kommer ifrån Aftonbladet idag den 22 juli 2010

Thé thé och thé

Publicerad 2010-07-21 23:41:05 i Allmänt

Dagen har bestått av bad, med min braiga bok och den magiska oljan ifrån Egypten, vilket gjorde att jag kunde andas normalt i några timmar!! :)
Hann sedan med att dammsuga och plocka lite i lägenheten innan Sammi kom hem, så då blev det lite middag!! :) Sedan har jag legat utslagen på soffan... Det är det värsta när man är lite sjuk, att all ork försvinner, har som sagt inte gjort mycket idag, men är ändå helt utslagen!! :) Nu har kvällen bestått av att dricka en massa thé med en massa citron i!! :) Kommer sluta med att jag behöver gå och kissa hela natten!!

Annars har nyfikna jag fullt upp med att snoka i Apollo världen... Det är busy där nu, när vintertjänsterna delas ut!! Och jag som är så nyfiken vill mer än gärna veta vart alla ska!! :)

Sov gott allesammans!! Det ska jag göra, kommer att snarka en massa med min nästa, men mitt hjärta älskar mig ändå!! ;)

Innedag

Publicerad 2010-07-21 15:59:50 i Allmänt

Denna dagen har inte erbjudit mycket, eller så har inte jag erbjudit den nåt?! ;) Har legat i soffan och tittat på Sex and the city och bara slappat... Nu ska det bli ett bad med Golden Water!! :) Riktigt bra när man är förkyld tycker jag!!
Ja just det, också kom H&M katalogen inför hösten... Och det är farligt!!! :) Jag älskar hösten när det gäler kläder!! :) Finns alltid så mycket fint man kan ha, och det är lagom... På vintern är det för mycket, och på sommaren för lite... Men våren och hösten är bäst!!

         

Jag tror att detta komma att vara skitsnyggt i höst!! Kanske inte både jacka och poncho, men ta bort jackan och tänk er det andra... Höga stövlar, men mörka jeans och svart tröja med en beige poncho!! Riktigt snyggt!! Tror nog att det får bli någon utav alla min baskrar som jag har också, det är juh riktigt snyggt!!

Annars har jag inte så mycket att tillägga, mamma och pappa kommer nog upp om en vecka, ska bli riktigt härligt!!

Ha en fortsatt bra dag!!

Snörvel...

Publicerad 2010-07-21 09:17:07 i Allmänt

Igår blev det lugnt,  gick hem till Sarah och blev bjuden på middag, sedan kom Sammi och så fikade vi lite!! :) Sedan var det dags för Ja, vi elsker Hollywood, eller vad det heter, och då gick vi hem och kollade på detta!! :) Efter detta var jag och Sammi jättesociala med varandra, genom att spela Yatzy mot varandra på min telefon tills jag somnade!!
Idag hade jag tänkt att vakna tidigt och ta bussen tillsammans med Sammi in för att gå till arbetsförmedlingen, men jag orkar inte det idag, är för förkyld... Hatar att vara förkyld, jag tycker att man är så ofräsch då... Blir nog en hel del soffa idag, kanske kolla om det finns tvättid, så jag kan få bort vår enorma tvätthög, som bara blir större och större.



Så förmiddagen kommer att bestå av en massa thé och sedan bara att slappa!! Jag hoppas att ni får en bra dag!! Kanske lyser solen på er vart ni nu befinner er? Här ser det varmt ut på termometerna, men när jag tittar ut ser det lite halvmolning och blåsigt ut...

Ny telefon...

Publicerad 2010-07-20 16:54:05 i Allmänt

Enligt Sammi så fungerar det inte att ha min telefon som jag hade innan, en Nokia E71... Utan nytt ska det vara... Och därför fick jag en ny telefon idag...

 





Så nu sitter jag och fixar och donar, försöker få reda på hur den fungerar... Och det var en utav anledningarna till att jag inte ville köpa ny telefon... Jag tycker inte att jag behöver allt som finns på telefonerna, men jag kanske ändrar mig när jag har lärt mig allt... Enligt Sammi är det den perfekta bloggtelefonen!! :) Får se vad jag tycker om det? Finns en hel del att lära...
Får se om jag uppdaterar mera idag, som sagt!! :)
Men anledningen till att jag åkte in till stan var för att äta lunch med mitt hjärta!! Så det blev kina/thai mat!! :) Riktigt gott... Men som vanligt lyckas jag beställa den "tråkiga" rätten, och Sammi beställer den som ser sådär perfekt ut!!! Men jag har lyckats vänja mig, eftersom det alltid har varit så, och Sammi vet om det, så han äter typ halva sin så att jag också ska äta utav hans och sedan äter han min!!!
Dags att återgå till telefonen, en massa nya saker ska läras!!
Ha en bra dag!!

Lovley

Publicerad 2010-07-20 09:50:20 i Allmänt

     





   

Igår så blev det som sagt en städdag, det dammsögs, det moppades och det putsades... Sedan så åkte jag iväg till läkaren, och fick ett stick i fingret och där var även Sarah och Emilio, så efter att vi hade varit hos läkaren så blev det en kopp thé hos Sarah, och sedan gick jag hem!! :)
När Sammi sedan kom hem så åt vi lite, och sedan var det dags för fiskning, och som ner ser så var solnedgången väldigt vacker!! :)

Igår så lyckades jag även att dra på mig en förkylning, så nu e jag täpt i näsan och har halsont... NO GOOD... Men men, det går säkert över snart.

Ha en bra dag!

Bilder ifrån helgen...

Publicerad 2010-07-19 18:46:01 i Allmänt



                                    

   





       







Och där var dem iväg... Har haft en underbar helg, tyvärr innehöll dem bara 2 dagar, men som sagt helt underbart att träffa dem!! :)
Blev väldigt mycket bilder, men dem är så söta, så jag kan inte låta bli!!

Tomt...

Publicerad 2010-07-19 10:05:08 i Allmänt

Ja, nu är det tyst hos oss igen... Känns inte alls bra, men jag visste när dem kom att dem skulle komma, att dem skulle åka alltså... Men det har varit helt underbart att ha dem här!! :) Fastän att jag inte är van vid tempot som blir, när 3 barn 5 och neråt, bestämmer...
Ska slappa lite nu, kolla tv och städa lite... Har redan fått gjort en del, men väntar på tvättid också... Tvättstugan är typ aldrig bokad, men nu är den bokad 2 utav 3 pass 3 dagar framåt, och jag har en massa tvätt... Sedan ska jag till läkaren, alla prover som jag tog sist var negativa, så nu är det nya saker som ska testas och så ska vi se om sänkan (stavs det så) har gått ner...
Jag skriver mera sen, och då kommer det även bilder...

Underbart är kort...

Publicerad 2010-07-18 23:22:31 i Allmänt

verkligen alldeles för kort...
Igår kom som sagt min älskade syster med familj, helt underbart!! :) Så igår blev det lunch med kycklingsallad och sedan var det dags för Nydala sjön för att svalka lite!! Nea och Alli är som galna i vattnet, Ida är på god väg, men fortfarande lite på sin vakt!! :) Sedan åkte vi hem, och dags för middag, kött, potatis, sås och massa sallad!! Sedan på kvällen satt vi bara och tjötade!! :)
Även denna dagen har fortsatt bra, men eftersom vi inte fick så fint väder, kunde vi inte åka till Umelagun som planerat, istället blev det en lång härlig frukost, följt av ett besök istan, blev lite shopping, en massa glass och massa mys!! :) Sedan kte vi hem och lagade lunch, pasta och bacon, sedan åkte Emma och jag till Coop för att bara inte göra något... och sedan blev det Nydala igen!! Denna gången med bara Emma, Nea, Alli och jag... Trots att det fortfarande blåste lite så hade solen kommit fram och vi fick det riktigt trevlig, med en massa bad såklart!! :) Sedan hem, för att fortsätta att mysa!! :) Nu ligger alla och sover, Toni somnade när han nattade Ida och Alli, Nea har somnat här ute med oss... Emma har fått massage och ansiktsmask utav mig och handmassage, och somnade under tiden!! Sammi är och spelar fotboll, men kommer nog hem snart...
Tyvärr är verkligen underbart kort, imån blir allt som vanligt igen när det är dags för Emma med familj att börja bege sig mot Finland och mera familj!! Men snart kommer min mamma och pappa på besök, och Ziba såklart!! :)

Jag hoppas att er helg har varit lika underbar som min har varit?! Lite bilder kommer när jag har lite mera tid!! Kanske åker dem inte allt för tidigt imån, så jag hinner mysa lite imån med!!

Ska se om jag kan få Emma att vakna, så hon kan gå och lägga sig!! Eller kanske vara lite vaken med mig om hon orkar?! :)

Underbara lördag

Publicerad 2010-07-17 09:51:03 i Allmänt

God morgon!! :)
Nu har jag varit vaken i nån timma!! :) Har förberett inför middagen, lagt köttet i marinad, sedan har jga förberett lunchen, som kommer att bli kycklingsallad idag!! :)
Nu ska jag dammsuga, sedan ska jag duscha och efter det är det lugnt... Kommer kanske inte att bli så mycket bloggande när Emma med familj kommer, men ska försöka hinna med lite!! :)

Ha en fortsatt underbar lördag!! Här uppe skiner solen, och det känns som om det kommer verkligen att bli en perfekt dag!!

481...

Publicerad 2010-07-17 00:12:53 i Allmänt

...km har dem kvar... Befinner sig just nu i Gävle!! :) Stannar hos Anna på frukost och kommer hit vid lunch imån!! :)



Hittade ingen bättre bild!! :)

Nu ska jag sova!! Hoppas att ni har haft en trevlig fredag, och sov riktigt gott!!

And off they go...

Publicerad 2010-07-16 16:02:33 i Allmänt

Avfärden ifrån Åsa har nu startat!! Som jag längtar tills dem kommer hit!! :) Så i morgon bitti/förmiddag så ankommer min kära syster med familj!! Ska bli underbart!!!
Nu ska jag iväg och handla, har städat lite och tvättat lite... Snart snart är dem här!!

Tvättstugan

Publicerad 2010-07-16 12:28:52 i Allmänt

Dags att bege sig ner i tvättstugan för att tvätta!! :) Trots att jag tvättade häromdagen så finns det ändå en del att tvätta... Samt att det är lakan och handdukar, så det blir en del!! :)
Sedan ska jag försöka fixa i gaderoben, jag har hängt in Sammis kläder i min garderob på en egen stång, och den föll ner igår... Får se om jag kommer på något för att fixa det... Sedan ska hatthyllan upp, det ska dammsugas, mopas och ja, mest bara pysslas, så att det blir riktigt fint här hemma!! :) Sen får vi inte glömma att jag ska handla också!

Vi hörs senare!! Önskar er en perfekt fredag!! :)

God morgon

Publicerad 2010-07-16 09:28:32 i Allmänt

Har gått upp för ett litet tag sedan, men idag är det jobbigt, jag är litre trött och seg... Mest synd tycker jag om min älskade som måste gå upp och jobba typ jämt... Det är därför som jag oftast går upp samtigt, så han inte ska känna sig så ensam... Men snart har jag också (förhoppningsvis) jobb, och då kommer jag med var tvungen att gå upp, och jag vet att sjölvklart finns det dagar när jag verkligen inte vill gå upp, men de flesta dagarna vill jag gå upp. Jag saknar att ha ett arbete, att få jobba och komma hem... Men som sagt snart!! :)

Igår var det fiskning, men som vanligt nu det sista så blir det inget napp... Kanske var det lite för blåsigt igår? Eller ville fiskarna bara inte nappa...
Jag städade i fiskelådan, blev såhär fint!!



Sammi lite senare!! :) Välidgt mörkt pga blixten... Dock så börjare det bli mörkare...


Idag så är det molningt, men förhoppningsvis så kommer solen senare!! Jag ska vara inne idag, ska tvätta, städa och handla!! :) Så att det är fint, rent och fullt i kylen när syster yster kommer!!! FINALLY!!!

Vad ska ni hitta på idag? Jag tror jag ska slappa tills min tvätttid börjar vid 12... Får se, tycker det känns elakt!!! :)

Ha en bra dag, och familjen Salmela- KÖR FÖRSIKTIGT!!!

Middag

Publicerad 2010-07-15 19:42:14 i Allmänt

Sammi gar nu kommit hem ifrån jobbet och vi har precis ätit middag!! Blev hamburgare!! :) Riktigt gott!!


Lilla hamburgaren!!




Emilio somnade gott!! Tur att vi hade med oss 4 filtar, eftersom han låg under 3 utav dem!! :) Riktigt kallt i Sverige!! ;)


Dem söta änderna!!

Nu ska vi nog ut och fiska lite, eller som vanligt, jag bara sitter och umgår, och njuter utav det underbara vädret, medans dem fiskar!! :)
Kanske hinner uppdatera senare!!
Ha det bäst,

No Internet!!

Publicerad 2010-07-15 17:02:41 i Allmänt

Dåligt uppdaterat, men mitt internet har inte fungerat!!! I morse, så ville det bara inte, och jag försökte typ allt!! Och nu så gick det igen, kanske har varit lite trött?! :)
Imorse så vaknade jag av att det var helt underbart väder!! :) Skrev mess till Sarah, att vi skulle gå till Nydala, tyckte jag var perfekt... När vi sedan är påväg till Nydala så börjar det blåsa jättekalla vindar!! Men vi gick dit och satt under våra filtar!! Oliver badade en massa, Emilio sov och vi bara frös!! :) Eller tror Sarah frös mest, jag tyckte det var helt okay!!!
Sedan gick vi hem, och jag däckade totalt framföt tvn!! :) Skönt att sova lite... Nu är det Beverly Hills 90210 på fyran!! Dubbla avsnitt, shit va bra den serien "va" bra när den gick!!



Hörs senare!!

Jimmy Jump...

Publicerad 2010-07-15 00:33:26 i Allmänt

Jimmy Jump talar ut - hade inte siktet inställt på VM- bucklan...

Ökände Jimmy Jump lyckades ta sig in på finalarenans gräs och kasta sig mot VM-bucklan för att sätta på den en röd mössa, men flertalet vakter stoppade honom i sista stund.
Nu talar spanjoren ut om VM-spektaklet, som inte alls var planerat som det blev.
– Jag ville bara säga hej till alla spelarna och till mitt land. Jag ville visa att alla har rätt till frihet, säger han till norska Dagbladet.
Jaume Marquet Cot, eller Jimmy Jump som de flesta känner honom som har under flera stora evenemang bjudit på galna upptåg.
Attacken mot VM-bucklan i söndags var bara en i mängden.
Jump lyckades ta sig fram till troféen men när han skulle klä den med en röd mössa hann en vakt slå ner honom och sedan blev han utburen av flera väktare med ett leende på läpparna.

Ändrade planer....

Spanjoren berättar nu för norska Dagbladet om sina avsikter, som egentligen inte alls var riktade mot VM-bucklan. Tanken var att han skulle springa fram framför kameran medan de filmade spelarna när de sjöng nationalsången.
– Men när jag såg troféen skina som guld tyckte jag om den väldigt väl. Jag fick en bra känsla i mig och sprang emot den med all min passion, säger han till Dagbladet över telefon.

"Känner mig som en hjälte"

– Jag ville bara säga hej till spelarna och mitt land. Jag ville visa att alla har rätt till frihet. Hade jag kommit fram till troféen hade jag respekterat den och kysst den.
– När jag hoppar känner jag makt. Jag känner mig som en man som kan rädda världen. Jag känner mig som en hjälte men jag är bara en galen man, fortsätter han.
Jump fick på tisdagen sin dom efter att ha blivit utredd i Sydafrika. 2000 kronor fick han betala i böter.









Aftonbladet
Publicerad: 2010-07-13

Har inte hört något om honom innan, men det var juh han som kom in på scenen när Spanien var med i Eurovison... Då fick man dock inte höra något om honom!!!! :)

Det blev en hel del snack hos Sarah, självklart en hel del balkonghäng när vädret blev så underbart!! Sammi och Toni kollade förbi en snabbis, innan dem åkte iväg för att spela lite fotboll!!

Nu ska jag sova, vill gå upp tidigt imån, så jag hinner med en promenad!! Imån är det också bara 2 dagar tills Emma kommer!! Jag längtar inte alls!! :)
Sov så gott!!

Bak...

Publicerad 2010-07-14 16:51:59 i Allmänt

Fick bakat Sabina bröd (kärleksmums) och tvättat lite!! :) Så är det inte sån hög tills på fredag, då ALLT ska tvättas igen!! :) Sedan gick jag hem till Sarah, och fikade lite och naturligtvis lite allmänt häng!! Fick gå hem nu för att fixa lite i tvättstugan, och nu ska jag nog tillbaka igen!! :)

Solen har börjat skina igen, så det är helt underbart ute, kanske ska bli en kvällspromenad också? Får se vad Sammi känner för när han kommer hem!!

Hoppas att ni har en bra dag, nu ska jag packa upp lite tvätt, och sedan gå hem till Sarah igen!!

Längtar...

Publicerad 2010-07-14 10:52:21 i Allmänt

Efter min underbara syster med familj som kommer hit på lördag!!! ♥♥♥♥ Ska bli så underbart att vara med dem!!!

Blev en promenad nu på morgonen,








precis när jag var påväg hem kom det en massa regn och åska, men det var som tur på vägen hem!!

Nu blir det att baka lite, måste förbereda inför helgen!!


Förbjuder burka

Publicerad 2010-07-14 08:59:04 i Allmänt

ska inte få skyla sig På tisdagen röstade franska nationalfö

Ska inte få skyla sig? På tisdagen röstade franska nationalförsamlingen igenom förslaget om att burka ska totalförbjudas i landet. Norska Fremskrittspartiet är inte sent att haka på. ”Vi kommer att införa ett burkaförbud”, säger invandringspolitiske talesmannen Per Willy Amundsen.

Norge kommer också att införa ett förbud mot burka, precis som Frankrike är på väg att göra.
Det säger en talesman för det högerpopulistiska Fremskrittspartiet.
Den franska nationalförsamlingen röstade på tisdagen igenom ett förslag att förbjuda kvinnor från att bära heltäckande huvudduk.
Lagen – som måste antas av senaten innan den träder i kraft – innebär 150 euro i böter för den som har burka eller niqab på allmän plats.

”Norge släpar efter”

Nu säger Per Willy Amundsen, invandringspolitisk talesman för det högerpopulistiska Fremskrittspartiet, att Norge kommer att följa Frankrikes väg.
– Dessvärre släpar Norge efter, men jag är säker på att det kommer ett förbud här också. Om det tar två år eller tio är svårt att sia om, säger han till norska VG.
Fremskrittspartiet är Norges näst största parti men befinner sig i opposition. Partiet motionerade om burkaförbud så sent som i maj, men det röstades ner av alla andra partier i Stortinget.

Ska öka friheten

Det kan tyckas paradoxalt, men Per Willy Amundsen säger att ett förbud mot att klä sig i heltäckande huvudduk kommer att öka människors frihet.– Jag vägrar tro att folk vill klä sig i sådana kläder. Det är obekvämt och stigmatiserande, säger han till VG. Den franska lagen mot burka och niqab har kritiserats för att bryta mot såväl religionsfrihet som yttrandefrihet. Dessutom uppskattas antalet burkabärande kvinnor i Frankrike bara vara mellan några hundra och två tusen – av totalt fem miljoner muslimer. 

Publicerad: 2010-07-13

Tycker ni att detta är rätt eller fel? Tänk på att det gäller burka, heltäckande och inte bara slöja...
Normal text Stor text Extra stor text

God morgon

Publicerad 2010-07-14 08:18:47 i Allmänt

Ligger fortfarande I sängen, och har stora tankar om dagen... Frågan ar om jag känner för att göra saker?! Ligger starkt och funderar på om jag ska ut och gå? Vi får se vad dagen har att bjuda pa!!
Jag önskar att Sammi inte hade behövt gå upp, så hade vi kunnat mysa hela dagen!! Men det går juh tyvärr inte, positivt, det ar tur\bra att en utav oss har jobb! Annars hade det aldrig gått.
Vädret kanns helt okay, nästan ingen vind, men lite molnigt, eller väldigt molningt!!
Vad ska ni hitta på idag?
Jag är riktigt sugen på att baka, får se hur det går med det?! Ja, sedan finns det saker som jag måste göra, men det är så tråkigt, när man vet att man måste!! Det är bättre om det bara kommer spontant en dag!!
Som sagt, vi får helt enkelt se vad dagen har att bjuda på!!

Ha en riktigt skön onsdag!!

God Natt

Publicerad 2010-07-13 23:28:21 i Musik

Salladen blev riktigt god!! Och det har inte skett något mera, så inte så mycket mera att skriva om!! :) Nu är det dags att inta sängen!! Självklart med några bra låtar!! Sov så gott!!





Riktig slappdag...

Publicerad 2010-07-13 18:34:01 i Allmänt

Ja, dagen har verkligen fortsatt i väldigt lugnt tempo!! Har gjort lite små pill... Hittat en hel del bilder som vi ska framkalla, dammsugit och fixat och donat med lite små saker!!

Just nu håller jag på att laga mat, hjärtat är snart påväg hem, så då ska han få kycklingsallad!!!



Har inte så mycket att säga eftersom det inte sker så mycket!! :) Får se om jag hittar på något att blogga om senare!! Hoppas ni har en bra dag!!

Regn...

Publicerad 2010-07-13 09:29:23 i Allmänt

Helt plötsligt öppnade sig himlen, och regnet bara öser ner... Det blåser en massa, och känns som om åskan ska komma... Kanske bäst att krypa ner lite till i sängen och se en film? Ja, jag tror nästan att det får bli så!! Finns inget bättre än att bara få slappa ibland, eller alltså mer än jag gör hela tiden, typ inte ens gå utanför dörren på hela dagen!! Och det passar perfekt om det regnar!!

Bullbak

Publicerad 2010-07-12 23:09:36 i Allmänt

Blev en riktigt god lunch!!
Sedan Sara fixade goda bullar idag igen!!







Sammi kom precis när bullarna var klara, så då blev det lite fika!! :) Vi passade även på att ta en glas vin och självklart hann vi med lite balkonghäng!!
Nu är jag hemma igen och har mitt hjärta vid min sida... Kvällen kan inte bli bättre!! :)

Sov så gott, så hörs vi imån!!

Måndag

Publicerad 2010-07-12 13:57:49 i Allmänt

   
På Nydala... Om ni tittar på antalet cyklar, så förstår ni vad jag menar med att det var folk!! :)


Matchen på All Stars, glömde lite av att jag hade md mig kameran!! Men Spanien som VM mästare!!

Idag så har vi varit på en lekplats här i närheten, Sara med barn och Vera med sina små!! :)

       

Är hemma en snabbis nu innan jag ska hem till Sara igen för att äta lite lunch!! Regnet försvann idag, och solen tittade fram, dock väldigt blåsigt, men ändå skönt!!

Hörs senare!!

Tur

Publicerad 2010-07-12 00:21:52 i Allmänt

att jag höll på det vinnande laget!! :)
Blev riktigt trevligt på All Stars. Det var mycket folk, så det var tur att vi var där en timma innan matchen startade!! Det var en riktigt bra match!! Det bjöds på många chanser, många missar, en hel del gula kort (mest sedan VM 1986 eller vad sa dem? Blev väl 12 gula totalt), 1 rött och några små domarmissar (Hollands frispark, som gick på muren och sedan till hörna, som blev inspark) annars var det inte så mycket, eller vad har jag missat?
Dags att sova, får blir ett blidregn i morgon... Och då hoppas vi att solen är här, och att regnet har dragit vidare!! :) Sov gå gott!!

Nydala

Publicerad 2010-07-11 18:09:49 i Allmänt

Dagen spenderades alltså på Nydala, där det var en hel del folk!! Inte bara vi som gillar solen!! Men vi hittade en ledig plats och la ut vår filt!! Hann läsa lite och abra njuta utav solen och att vara med världens bästa, Sammi alltså!! ;)
Sedan gick vi förbi Sara på vägen hem, och jag blev bjuden på mat!! Nu ska vi fortsätta dagen bra, ska hoppa in i duschen göra oss klara för stan!! Iväg till AllStar strax för att se matchen... Får skriva mer senare eller imån!!
Förästen vilka håller ni på?? Kom igen och kommentera nu!! :) Jag håller på det vinnande laget!! Kanske kommer att bli Spanien, för Sammi säger att dem är bäst!!

Underbart väder

Publicerad 2010-07-11 10:56:40 i Allmänt

Ja, idag verkar Umeå bjuda på underbart väder!! Jag är trött, men kan inte sova längre, men Sammi ligger fortfarande och sover!! Tyskland vann tillslut matchen med 3-2 och fick sitt brons, och idag är det dags för finalen!! Vilka tror ni på? Holland eller Spanien?

Men igår blev det som sagt fiskning, tyvärr ingen fisk... Men ifrån klockan 21 till ca 3 var vi ute, vi spelade spel och bara tjötade!! :) Inte mycket mer att tillägga, bjuder på lite bilder!!

                          


Soluppgången bakom oss, och klockan är 02,01.

Resten utav bilderna är tagna mellan 22-02, så ni kan se ljuset lite!!

Nu ska jag fixa och göra mig klar, fixa lite picknick och sedan bär det av mot Nydala och solning!!! Ha en underbar söndag!! Och hoppas att solen skiner hos er!

Inte bäst...

Publicerad 2010-07-10 20:59:12 i Allmänt

Men inte heller sämst... Nu snackar jag bowling alltså... Annars är jag alltid bäst!! ;) Jag kom 3:a bägge gångerna, uatv 4:a, så det får vara godkänt, inte näst sist utan tredjen bäst!! :) Efter bowlingen blev det en sväng till Willys för att inhanlda allt till tacos!! Jag fick ge mig med grillningen, men tacos är alltid lika gott!! :) Nu tittas det lite lätt på matchen, vi ska snart åka och fiska!! Det är den bästa syselsättingen här uppe!! Bara sitta ute och njuta utav det underbara vädret, och att det är ljust, så länge... Men, tvyärr, känns det redan av att det börjar bli mörkare... Så det är bara att njuta så länge det är ljust!! :)
Idag är det bara en vecka kvar tills en utav mina underbara systrar med familj kommer på besök, ska bli så kul!!!
Dags att sluta, matchen blev precis 1-1 och det är nu riktigt spännande!! Tyskland mot Uruguay!! Vet inte riktigt vem jag håller på, men men, det är kul ändå!!

Ha en trevlig lördagskväll, för det tänker jag ha!!

Bowling

Publicerad 2010-07-10 16:43:50 i Allmänt

Efter en riktigt slapp lördag, med en riktigt god helg frukost, sedan fika och en massa soffhäng är det dags att bege sig ut bland molnen och regndropparna...
Nu ska vi till bowlinghallen och spela!! :) Ska bli riktigt kul! Sedan får vi se vad kvällen bjuder på?! Jag känner för grillat och se på fotbollen, bronsfinalen klockan 20,30!! :) Vi får se vad som sker helt enkelt!!

Ha en underbar lördag!!

Fight...

Publicerad 2010-07-10 10:33:49 i Allmänt

Sammi hade lite skojbråk med sina syskonbarn igår...

           
Sams igen på slutet!! :)

Lördag

Publicerad 2010-07-10 10:07:53 i Allmänt

God morgon... Ser ganska så mulet ut här i Umeå, men det känns som en sådan dag när det kan spricka upp och bli helt underbart!! :)
Igår så målade jag som sagt klart min sista vägg i hallen... Tog juh typ bara 2 veckor eller nåt!! ;) Och då började tapeten att släppa, och jag tänkte att jag snart kommer att riva den väggen... Men sedan hittade jag mitt superlim, och väggen är nu helt okay!! :) Vi ska juh som sagt ha en massa ramar med kort i på den väggen, så det känns inte som om den måste vara jättejämn, utan nu får den vara som den är!! ;)
Sedan kollade jag på Alice i Underlandet!!



Ganska så bra, hade inga direkta förväntningar, så den var bra!! :)
Sedan blev det storstädning, har dock en del damrokning kvar, men det får bli en ännu större städning nästa vecka!! :)
Sedan gick vi hem till Sammis syster på middag, jag mötte Sammi vid bussen och sedan var det middag! :) Sara bjöd även på nybakade bullar!! Så det blev riktigt gott! :)
Min syster, Sara, skrev även kontrakt på sitt hus igår, så nu är dem verkligen husägare!! :)

Vi får se vad denna dagen bjuder på? Har inga planer, och det är ganska så skönt!!! :) Någon som vet vad ni ska hitta på idag???

Målning...

Publicerad 2010-07-09 10:50:55 i Allmänt

Okay, jag bestämde mig för att måla lite... Så just nu väntar jag på att första lagret ska torka, så att jag sedan kan fortsätta att måla igen...



Och det är Macarena på MTV... Kan det bli bättre?
Sedan ska det letas foton... Denna väggen ska bli en fotovägg, men en massa kort på mina nära och kära!! Så just nu efterlyses det bilder!!!!

Ny dag- nya moln...

Publicerad 2010-07-09 09:02:29 i Allmänt

Vaknade för en liten stund sedan och det är helt molnigt... Hade tänkt att det kanske skulle bli Nydala i dag igen, men det blir det tyvärr inte... Är sugen på att gå och lägga mig igen? Får se vad det blir...

Igår så fick jag köpt hallmöbler, eller skoställ och klädhängare... Dessvärre var min byrå slut, men tror att jag kanske ska åka iväg en lite stund idag och se om jag hittar något!! Fick även köpt en lampa till hallen... Så nu börjar det blir bra!! :)
Kanske ska jag idag ta tag i den sista väggen? Den behövs bara målas 2 gånger... Kanske hinner vi göra sovrummet innan min syster med familj kommer? Eller ska vi låta det  vara och ta det senare? Hmm, stora beslut att ta när jag går hemma!! ;)
Kanske ska jag läsa på min bok? Eller gå ut och gå? Eller äntligen göra stor städningen? Jaja, vi får se vad dagen bjuder på!! :)

Jag hoppas i alla fall att ni får en underbar dag!!

Tillbaka

Publicerad 2010-07-08 15:26:22 i Allmänt

efter en stund på Nydalabadet!! Var riktigt varmt och skönt... Dock ej i vattnet, så det blev mest att bara gå omkring lite i vattnet. Fångade lite fiskar, åt lite lunch och sedan lekplatsen... På hemvägen stannade vi på 4H gården, där grisen rymde... Men blev sedan fångad igen! :)
Lite bilder!!

         

Mestadels kort på Sammis söta syskonbarn, Oliver och Emilio!! Och en strandoutfit på mig, med det bästa köpet inför stranden!!


Sen ett gammalt kort på dem sötaste och bästa, bara för att jag saknar dem en massa!!

Nu ska jag åka och kika på hallmöbler, så får vi se om jag hittar något!!
Ha en trevlig eftermiddag!!

Solning!!

Publicerad 2010-07-08 09:52:58 i Allmänt

Ja, igår blev det fullt upp, hann dock ändå inte att städa!! Men ALLT är tvättat, hallen "är" klar... Nu ska bara hallmöblerna in!! :) Gaderoberna är i sovrummet. Sammis kläder är i ordning!!!
Sedan blev det middag, köttbullar och potatis, och sedan var det dags för fiskning!!



Och det blev en fisk för Sammi!!

Nu är det lite bråttom för mig, ska iväg till Nydala och sola!! Det är underbart väder, tror jag i alla fall!!



Ha en underbar dag allesammans!! För det ska jag ha!! :)

Det blev inte bara tvätt!!

Publicerad 2010-07-07 17:08:56 i Allmänt

Jobbar och sliter här hemma!! :) Tror jag har tvättat allt som går att tvätta! Rena sängkläder och ny handdukar så att allt blir rent och fräscht... Håller på att måla samtidigt... Men det är inte mycket tvätt kvar nu!! Sedan när det är färdigmålat, ska det städas och sedan lagas mat!!! Och efter det tror jag det blir fiskning!!



Nu har nog färgen torkat, så det är dags att måla en gång till!!
Hoppas att ni har en bra dag!!

Det blir tvättning...

Publicerad 2010-07-07 11:38:34 i Allmänt

Är tillbaka efter en skön promenad!! Solen började att lysa igenom alla molnen, så det blev jätteskönt!!
Nu ska jag laga lite brunch, och sedan blir det ner i tvättstugan... Sedan ska jag försöka hinna med att måla, organisera lite i Sammis icke existerande gaderob och städa!! :)



Hörs lite senare!!

Promenad

Publicerad 2010-07-07 09:50:54 i Allmänt

Idag är det ingen sol som lyser igenom här uppe i Umeå!! Så jag tar en promenad med en gång, och jag behöver inte tänka på vad jag har på mig, eftersom solen inte lyser får jag ingen bränna ändå!! :)
Annars så får vi se vad dagen bjuder på, finns juh som sagt en del saker som behöver göras, och på morgonen känner jag mig alltid så motiverad till att göra så mycket. Men sedan så känns soffan mer inbjudande!!
Men min älskade syster med familj kommer om ca 1 vecka, så då måste lägenheten vara klar, och det är juh skönt om man slipper stressa sönder sig under tiden som dem kör hit upp!!

Nä, nu blir det som sagt promenad, en bra start på dagen!!

God Natt

Publicerad 2010-07-07 00:24:27 i Allmänt

Efter att ha varit och ätit riktigt god mat, så åkte vi hem igen!! :) Så det blev bara en snabbis i stan, och sedan var det dags för myssoffan igen!! Men nu börjar klockan bli mycket och det är dags att sova!!
I morgon vet jag inte riktigt vad som sker, tror jag ska börja med en promenad och fylla kroppen med en massa energi!! Blir dock inga solglasögon... Fick märken idag när jag var ute och promenerade! Men det är underbart!!
Man kan alltså bli bränd i norrland också?! ;) Sedan får vi se om det blir ett röj hemma, jobbsökande eller kanske någon solning?
Sov så gott allesammans, det ska jag göra!!

Hemma...

Publicerad 2010-07-06 18:13:14 i Allmänt

Åkte iväg till Ida en liten sväng... Så det blev inte så mycket gjort här hemma... Inte där heller i och för sig!! :) Blev mest slappt och en massa tjöt!! :) Nu är jag nyduschad och ska iväg och ut och äta, riktigt gott ska det bli!!
Är lite lätt förälskad i thaimat!!! Och det är det vi ska äta!!
Solen har gått i moln här uppe, så det har blivit lite kallt, får se vad jag ska ha på mig... Kanske blir några långbyxor??

Hur har er dag varit?
Ha det bäst, så hörs vi senare!!

Äntligen

Publicerad 2010-07-06 12:23:09 i Allmänt

tog jag tag i det, och har nu varit på en skön promenad/joggingtur!! :) Känner inte för att ligga stilla idag, så det blir ingen solning... Kanske lite på balokongen, men annars ska jag försöka göra saker... Funderar på att måla klart?? Känns äna som om det är dags, sedan behövs det tvättas och det behövs verkligen en storstädning här hemma... Får se vad jag känner för, känner jag inte för det sparar jag det till en dag när jag känner för det!! Det är det bästa, och jag har en hel del sånna dagar!! Att tvätta, vika och städa tycker jag ibland är en perfekt dag!! Att sedan bara att gå och njuta av att det är så fint hemma!!


Bra Pep musik...


Snygga skuggan! ;)

Sol Sol Sol

Publicerad 2010-07-06 10:07:26 i Allmänt

Idag skiner solen!!
Igår blev det en tur ner på stan med Sofia... Skulle kolla lite i affärer och bara strosa runt, men det slutade med att vi satt på All Star och drack ett glas vin!! :) Sedan blev det skugga där, och då bytte vi till Bishops och satt och njöt i den underbara solen!!! Sedan kom Franco, Elin och Yousef också gick vi och fikade på Waynes. Sedan var det dags att hämta ut biljetterna till bion! Och sedan mötte Ramzi, Ida och Sammi upp!! :)
Sedan var det dags för Eclipse!! Jag är inget inbitet fan, men jag tyckte att den var bra!! :)

Hade på mig nya byxor och nya skor!!



Hoppas att solen skiner på er så att ni också kan passa på att njuta lite!!

Skön söndag

Publicerad 2010-07-05 11:33:43 i Allmänt

Igår  var det dags att bege sig till Umelagun. Vädret var inte på topp, men vi hoppades att solen skulle komma fram och att vinden skulle sluta att blåsa... Men tyvärr gjorde det inte det... Men vi hann med att bada, äta lite lunch och en fakemjukglass!! Efter detta gav vi upp och började bege oss hemåt! Men på vägen gjorde vi ett stopp på 4H gården sedan gick vi hem, åt en riktigt god middag!! :) Sedan blev det lite bandhero (heter det så?)

                 


Idag är det dags för bio, har blivit ett ganska så stort gäng som ska iväg på nya Twilight, Eclipse...




Ha en underbar dag, för det tänker jag ha!! :)

Sommarläsning....

Publicerad 2010-07-05 09:46:03 i Allmänt



Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande somsvävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och defruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.


Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm.

Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.



Regnet vräker ner över slottet Skogså och i vallgraven flyter Jerry Petersson. Advokaten och den nya slottsägaren, känd för sin hänsynslöshet. Hur har han hamnat i vallgraven och vem har lämnat honom där?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som med allt annat än glädje sålde sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.


Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på uteserveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Men plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion, och Linköping kommer aldrig att bli sig likt igen.

Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista i Uppståndelsens kapell och försöker känna någonting. Så bryter ett lågt muller tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Glassplitter. Krossade blommor och utspridda grönsaker. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden.

Sveriges nye deckarkung Mons Kallentoft är tillbaka! Vårlik är den efterlängtade fjärde delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.

God morgon!!

Publicerad 2010-07-04 09:03:59 i Allmänt

Ja, igår blev det Wheels... Det var helt underbart väder!! :) Solen lös och alla njöt utav av det var så fint!! :) Det var en hel del bilar... Och en hel del folk!!

                  

Sedan så åkte vi en sväng till stan, fick köpte mig ett par svarta byxor och ett par svarta skor, visar senare!! :)
Sedan inhandlade vi lite mat inför kvällens grillning!!

Blev som vanligt riktigt gott!! Sedan däckade både Sammi och jag framför tvn, när vi kollade fotbollen!! :)

         

Sedan åkte vi in till stan för att titta lite mer på bilarna!! :) Var där ganska så kort dock, alla började bli ganska så fulla, och jag kände att det var slagsmål pågång överallt!! Och då ville jag inte vara där...

Sedan idag blir det Umelagun...


Öppnar dock inte förän klockan 12, så jag ska nog lägga mig i sängen en liten stund till, eller kanske städa? Det är aldrig fel... Hjärtat sover fortfarande, han fick inte ha en slappardag igår, då ha var tvungen att hoppa in och jobba igår...

Hoppas ni får en bra dag!!

Göteborgs Café

Publicerad 2010-07-03 10:57:46 i Allmänt

Efter jag hade varit hos Sara igår, så kom Sammi hem med thai mat!! :) Riktigt gott var det! Och sedan blev ingen bowling igår.. Utan det blev en utgång!! :) Göteborgs Caféet hade en coctailfest, så vi var där!! Var trevligt, men det fanns inget dansglov så vi gick vidare och skulle till TC, men det var för mycket folk, så vi gick till Rex, där var det 27+, men vi fick komma in i alla fall!! Nästan alla var juh över 27 så vi andra fick snällt följa med! :)
Men det var trevligt, riktigt längesedan jag var ute på riktigt!! Eller vad ska man kalla det? Men inte någon pub utan club!!
Det blev hemgång vid 3, och det sjukt att det redan då är dagsljus ute, kanns fel att åka hem och lägga sig... Känns som om klockan är minst 7-8 på morgonen istället!!

Idag är det dags för Wheels, bilutställning. Ja, typ som Whells and Wings som brukar vara hemma... Raggarträff!! :) Men det ska tydligen vara mycket fina bilar, så vi ska dit och kolla lite, och sedan blir det en sväng på stan!!


Sammi blev tvungen att hoppa in och jobba, så det blev upp och fixa lite frukost till honom, så han skulle hinna med snabbaste bussen...

Nu e det dags för mig att fixa i ordning mig, för att sedan bege mig in mot stan!! Får se vad det blir för kläder idag, det är lite molningt ute idag, så är lite osäker på hur varmt det är?! Kanske borde gå ut och känna??! Vad har ni för väder? Och vad ska ni göra en lördag som denna?

Underbar dag!!

Publicerad 2010-07-02 17:47:46 i Allmänt

Vädret kan inte annat än att gillas, till och med älskas!!!
Var en sväng och handlas och fick äntligen köpt mig min mopp!! :)
Träffade även söta Sara vid bussen, så nu ska jag hem till dem på ett glas vin och se deras nya soffa!!!
Ha en underbar kväll!!



Vitt linne, vita skor och vit väska dagen till ära!!!

BÄR VITT

Publicerad 2010-07-02 13:05:05 i Allmänt

Idag den 1 juli uppmanar vi alla att ta ställning FÖR barn och MOT våld genom att bära något vitt – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet. Eller kanske en hel kostym! Det handlar inte om att samla in pengar, utan om att visa sitt stöd för alla de barn som växer upp med våld och att vi tycker det är oacceptabelt. Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.


Inte jag idag, har lite slappdag, som vanligt, så jag har inte hunnit klä mig ännu... Men senare blir det VITT!!!

Fredag!!

Publicerad 2010-07-02 12:49:27 i Allmänt

Inte för att det spelar någon roll för mig!! :) Men mitt älskade hjärta behöver inte jobba imån, så då kan vi hitta på något!
Igår så dammsög jag upp allt damm som fanns i lägenheten!! Underbart att det inte är stökigt, hatar när det är det, blir helt stressad!!
Sedan var det dags för match!! TUEG mot Umekamraterna!! Umekamraterna ligger 1:a i serien medan TEG ligger på 3:je plats... Men TEG vann igår!! :) Vilket gör att TEG nu ligger 2:a istället!! Umekamraterna har samma poäng, men bättre målskillnad!!



Blev inget mål för Sammi i denna matchen, men det blev 1 ass.





Ikväll ska vi ut och bowla!!



Hoppas att jag hittar min talang tills dess... Det gick inte jättebra sist, så jag hoppas att jag ska vara peppad tills ikväll!!
Nu ska jag äta lite lätt lunch, blir bara macka!!
Sedan blir det balkongen, solen lyser!! :)

Efter regn kommer solsken

Publicerad 2010-07-01 12:34:46 i Allmänt







Regnet har nu slutat falla och solen börjar kika fram istället!! Underbart!! :)Och det blir bara blåare och blåare på himeln!
Här har jag slipat lite, glömde dock att ta bort all disk som jag diskat, och det var damm överallt!! Det var bara att diska igen... Vet dock inte om det hjälpte väggen något, men spackel och slipning... Men det får mästaren komma hit och avgöra!! Jag vet inte exakt hur jämt det måste vara?!
Dags att börja tänka på lite lunch, får se vad det erbjuds då... Tror att det blir något med färskpotatis!! Kanske köttbullar och potatis? Det är aldrig fel!!

Blixt och Dunder

Publicerad 2010-07-01 09:32:29 i Allmänt

Yes, det var vad jag vaknade av idag... Det är alltså ösregn, och det bullrar ganska så mycket... Men men, vad gör det!!!
Igår åkte jag in tll stan, lämnade en ansökning på ett ställe där Franco jobbar, och sedan blev det lunch med honom!! :) Riktigt trevligt!!


Det blev kyckling pasta på bowlinghallen


Naglarna blev lila!!

Sedan kikade jag lite efter några fina möbler till vårt vardagsrum, men det gick sådär... Sedan köpte jag spackel och sedan åkte jag hem och Ramzi var här och skulle spackla och slipa lite...


Slipdam överallt!!!


Och väggen som var klar, är tydligen inte klar... Den var helt "sne" så den ska göras om... Och jag hatar när det är oordning, och det går liksom inte att missa här...

Nu ska jag städa lite, innan jag börjar att stöka ner igen... Och regnet fortsätter att ösa ner...

Vad gör ni idag? Och vad har ni för väder? Ivartfall, ha en riktigt bra dag!!

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela