Stina

- Si vis Amari, Ama -

Torsdag

Publicerad 2013-02-28 09:26:42 i Våra dagar

I tisdags åkte vi iväg en sväng till min syster, blev lite fika och bus innan vi åkte hem igen. Så härligt att åka hem när det fortfarande är ljust och klockan ändå är närmare 17! Och det blir bara ljusare, I LIKE!
 
Igår började dagen med träning, jag har börjat känna mig lite förkyld, så det var väldigt mycket jobbigare än vad jag upplevde det förra veckan, men jag klarade det! Väldigt skönt nät man går ifrån gymmet kl 7 när det egenligen öppnar, färdig tränad och duschad också möter vi folk som är påväg för att träna. Då är det verkligen värt att gå upp tidigt!
Blev en sväng till öppna förskolan, promenad till Kinna och sedan kom Maria på fika! Vi hann lösa diverse i lands problem innan vi gick ut på en promenad. Även igår bjöds det ju på härligt vårväder, sol och klarblå himmel.

Idag är det läkarbesök för Mini som gäller, återbesök för att se om vi ska fortsätta med mediciner eller inte.
 
Önskar er en riktigt härlig torsdag!

Underbara sol

Publicerad 2013-02-26 12:27:00 i Våra dagar

Så mycket lättare allt känns nu när solen har börjat titta fram några dagar i rad! :)
Skönt att promenera, så länge vi går i solen i alla fall. Vinden är lite kallt men det är 5+ grader.
 
Idag skulle vi till Öppna förskolan med min föräldra grupp, så dagen började där, tog en kort promenad innan vi gick hem. Så skönt att Mini gillar att vara i vagnen, sover nästan alltid och annars är han glad för det mesta! :)   
Första promenaden med Mini, tänk så lite han var!
Under denna tiden var han inte lika nöjd i vagnen, antingen sov han eller så skrek han. Kommer ihåg att jag ofta var helt svettig när jag kom hem, kändes som att alla tittade på mig för att jag hade ett skrikandes barn i vagnen. Efter ett tag lärde jag mig dock att mat gjorde att han blev tyst, så det var alltid en flaska med i vagnen. Då blev han tyst! :)
 
Idag får vi se vad vi hittar på, inget mer bokat, så tror nog att det kommer bli slappning här hemma. Skulle behöva städa, men tråkigt att göra det när man måste. Så mycket skönare när man bara får ett ryck! Väntar nog lite till och hoppas att det kommer! Kanske ska jag ut lite mer och njuta i solen? Gäller att passa på!

Måndag

Publicerad 2013-02-25 17:27:00 i

Var en liten sväng på öppna, blev lite sen dit och gick ganska så tidigt. Åkte hem till Kicki och Joline, där vi blev bjudna på god lax till lunch! Inte ofta det händer, men både Lukas och Joline sov så vi kunde äta och tjöta i lugn och ro!När dom sedan vaknade var det fullt ös. Roligt att se hur dom börjar leka med varandra. Joline vill gärna bära Lukas, går inte så bra då dom är lika stora, men gulligt när hon försöker!
Istället körde hon runt honom i denna. Vilket han tyckte var riktigt roligt! Men bäst var nog när någon utav oss vuxna körde, så vi kunde springa genom hallen!
Lukas sov en sväng när vi kom dit och efter all lek var han riktigt trött när vi åkte hem, dock så sov han bara vägen hem, typ 10 min... Nu är han trött men inte alls intresserad av att sova. Kommer nog bli jättebra...
Ska se om han vill äta lite, de sista har han inte varit så sugen på mat, mestadels bara leverpastej smörgås och yoghurt som går ner nu. Men skönt så länge han äter något i alla fall! 4 tänder är påväg ut, eller dom är ute, men påväg ner mer, så det är klar att det kanske är lite jobbigt att äta om han har ont.
Nu blir det att försöka samla lite kraft inför kvällens träning, känner mig lite trött och inte alls så sugen. Men det kommer snart! Trevlig kväll!

Lycka

Publicerad 2013-02-25 15:14:00 i Mini

Lyckan som upstår när jag glömt stänga ett utav skåpen...
Ser kanske inte så jättelycklig ut på just bilden, men jag kan lova att han var det :)

Helgen som var

Publicerad 2013-02-25 09:12:43 i Våra dagar

Dagarna bara springer förbi och vipps så är det måndag igen! 
Helgen har varit bra, fredagen spelade Sammi match och efter det var det lite fredags mys. Även på lördag jobbade Sammi och efter det blev det hem till bror med familj på god middag och melodifestivalen!
Gårdagen bjöd på härligt väder så efter babysimmet var vi ute och promenerade i solen!
Efter 2 dagar uppehåll var det på kvällen dags för lite träning igen! Riktigt härligt.
Kvällen avslutades med god mat och lite fotboll på tvn!
Idag ska vi bege oss till Öppna förskolan, sedan bjuds vi på lunch hemma hos Kicki. Hem och slappa en stund innan jag ska träna ikväll. Hoppas bara att Sammi kommer i tid så att jag hinner!
 
Önskar er en riktigt bra måndag och en härlig start på veckan!

Lunch date

Publicerad 2013-02-21 11:12:49 i Våra dagar

Idag hoppade jag träningen, kände att det skulle bli för stressigt.
Nu ska vi åka och äta lunch med fina vänner!!
Ha en bra dag!!

Mys

Publicerad 2013-02-20 21:15:13 i

Lång härlig dag! Dagen har varit toppen, började när klockan ringde 4.50. På med träningskläderna och bort till Friskis och köra ett spinnings pass! Efteråt gick jag hem och sov en liten stund och hann sedan fixa lite hemma innan vi gick till öppna förskolan. Solen lös och himlen var blå!!

Efter en sväng där gick vi vidare till Kinna. Inte lika härligt väder, utan det började blåsa och snöa... Men härligt med promenad och perfekt för Mini att sova lite.
Fortsatte dagen med föräldra grupp och efter lite snack där gick vi hem och där väntade bästa Tesa!
Vi handlade lite och tog sedan ytterligare en promenad. Hem och började laga middag. Idag bjöds det på Maddes goda kyckling gratäng!
Mini har badat och nu sover han. Vi andra sitter i soffan, just nu kollar vi på Mia på Grötö!
Nu ska jag lägga ifrån mig mobilen och vara lite social!

Fortsatt trevlig onsdag kväll på er!!

Mitt i veckan slapp!

Publicerad 2013-02-19 21:34:01 i

Idag har vi bara tagit det lugnt, såklart började vi dagen med en sväng till öppna förskolan, men efter det har vi bara varit hemma, inte ens en promenad, förutom att möta Sammi vid tåget. Här hängt en del i soffan, tvättat lite, lekt med Mini och slappat lite mer!
Nu ska jag snart sova, tidig träning imån... Vet inte helt vad vi har gett oss in på, men det blir säkert bra. Om inte är det väldigt skönt när det är färdig tränat.

Imån blir det fullt upp, träning, öppna förskolan, föräldra grupp och sedan finbesök av bästa Tesa!! En riktigt bra dag igen! Många sånna nu för tiden!

Grått och trist

Publicerad 2013-02-18 21:41:12 i

Dagen började vi med öppna förskolan. Mini älskar verkligen att vara där, en massa barn, nya ljud, leksaker ja en massa saker att undersöka. Efter det blev det Kinna tur och retur, ca en mils promenad. När vi började gå så duggade det lite lätt men det regnade bara mer och mer så jag var helt blöt när vi kom hem.

Hemma blev det lite fix och trix, hängde tvätt och förberedde middagen. Vid 19 var det dags igen, idag körde vi på ett step/styrka pass. Styrkan var jobbig men stepen var inte så jobbig denna gången, tror det blir jobbigare ju fler steg man lär sig. Idag var jag mest förvirrad... Nu är det Top Model som gäller!

Kalas helg

Publicerad 2013-02-17 21:02:48 i

Hela helgen har bestått utav kalas. Igår var det Amandas fina dop, på kvällen var vi hemma och tog det lugnt.
Mini som varit lite sjuk och ätit dåligt hela veckan åt äntligen bra igen! Skönt att slippa göra varje måltid till en kamp. På kvällen var det precis som han hade för mycket energi för att sova, så han var uppe sent och vaknade tidigt i morse. Ovan med så mycket mat och kraft. Jobbigt när han vaknar tidigt, men väldigt skönt att han äter ordentligt igen.

Idag var vi först på lite fika för Nea, vi missade hennes kalas så var lite extra för oss idag, efter det körde vi mot Floda och min kusin. Hans dotter fyllde 5 år!
Hon älskar att vara med Lukas, mata, bära och leka hela tiden! :) Vid ett tillfälle skulle hon berätta en hemlighet, bäst var nog att jag tog med Lukas och skötväskan! Då ville hon byta blöja, söt unge!

Var hemma lite före 18, då blev det ett snabbt ombyte innan jag gick för att träna lite. Ikväll var det dags för ett spinning/core pass. Var nästan lite nervös innan, men det gick bra! Men misstänker att det kommer kännas en del imån.
Nu blir det fotboll och slapp i soffan!
Sov gott, misstänker att jag kommer göra det! Hoppas även att Mini gör det!

Helg!!

Publicerad 2013-02-16 09:59:42 i

Denna veckan har jag längtat efter helgen, kanske för att Sammi är ledig annars vet jag inte riktigt! Ska i alla fall bli mysigt med en helg tillsammans!
Igår var mamma här på lite fika och hjälpte mig att komma igång med symaskinen som jag lånat av min syster. Blev en kort promenad innan mamma åkte hem. Jag började planera för att sy, Mini tyckte annat, men fick börjat i alla fall samtidigt som jag förberedde middagen och underhöll Mini, ibland undrar jag hur man lyckas?! :) När Sammi kom sydde jag klart innan vi åt middag, lax med pressad potatis och en räksås till det, riktigt gott.

Idag vaknade Mini vaknade ganska så tidigt idag, vid 7, så vi gick upp och åt lite gröt innan det blev lite lek. Nu kollar jag tv och Mini har somnat om. Snart ska jag hoppa in i duschen och försöka göra mig lite fin, dop för finaste Amanda idag! :)
Nä, dags att släppa mobilen och börja, idag vill vi inte vara sena!!
Trevlig helg till er!

Torsdag

Publicerad 2013-02-14 16:33:13 i

Vaknade med halsont i morse då jag var nära på att skippa träningen, men jag bestämde mig för att gå dit ändå och ta det lite lugnare. När jag väl var där upptäckte jag att jag glömt skorna, så det blev väldigt lugnt.
Efter träningen blev det en promenad på lite över 8 km.

Väl hemma kände jag att jag hade mer energi så blev lite träning här hemma också.
Nu har vi duschat och ska snart börja planera middagen. Kanske göra något extra dagen till ära? Funderar fortfarande lite vad jag ska göra.
Hur gör ni? Firar ni alla hjärtans dag?
I vilket fall önskar jag er en riktigt bra alla hjärtans dag med en massa kärlek.

Gnäll spik

Publicerad 2013-02-11 14:26:00 i Mini

Idag är det en jobbig dag här hemma, Mini är inte nöjd med mycket. Han vill inte leka, men han vill inte heller INTE inte leka. Nu har han i alla fall somnat och jag hoppas att jag kan göra likadant.
Väldigt söt när han sover i alla fall! :)
Syns att han börjar röra sig mer och mer, bula och blåmärke i pannan och blåmärke på hakan ifrån ett annat fall...Nä, nu ska jag luta mig tillbaka och hoppas få sova en stund och samla lite kraft!

Första sjukhus besöket

Publicerad 2013-02-10 19:31:00 i Mini

Natten till igår var inte så bra för Mini, vaknade många gånger och andades väldigt tungt. På morgonen var det fortfarande lika tungt så vi bestämde oss för att åka in till barnmottagningen. Som tur va så var det bara ett barn där före oss, så vi fick ganska så snabbt träffa läkaren. Precis som förra gången fick han andas lite medicin och så upprepades det flera gånger. Undersökning, vänta, andas, vänta och undersökning. I över fem timmar var vi där.
Mini skötte sig bra, men blev såklart lite uttråkad. Jag packade inte med några leksaker för jag trodde att det skulle finnas på plats, men icke. Så vi lekte med varandra bäst vi kunde, men får erkänna att även jag blev uttråkad. Vi fick lite mer medicin, lite ny och så ska vi börja med ankan igen så förhoppningsvis är det snart borta igen. På kvällen var han lite extra gnällig, men sov gott hela natten. Idag låter han fortfarande ganska så rosslig och har fått lite hosta, men enligt läkaren kunde det vara såhär i några dagar. Imån börjar vi med den nya medicinen, hoppas det blir bättre då!

Lördag

Publicerad 2013-02-09 08:21:00 i Våra dagar

Hade en jättetrevlig eftermiddag kväll igår. Lite kallt att stå och titta när Sammi spelade fotbollsmatch, men vi kollade bara ena halvleken!
Hemma blev det lite vin, god mat och en massa snack!
 
Kvällsmys med en trött Mini
 
Är inte helt van att vara uppe så sent, så får erkänna att det var lite tungt att gå upp i morse, men vad gör det när man får mata denna sötnosen?!
All trötthet är som bortblåst.
 
Idag är det jobb för Sammi, så jag strax köra honom. Han ska iväg med jobbet ikväll, så det blir en lång dag här hemma. Men blir en lugn dag, tror jag nog i alla fall! :)

Lövly friday

Publicerad 2013-02-08 14:54:23 i

Solen skiner och himlen är blå!! Härlig fredag.

Har varit ute och promenerat i den sköna solen. Nu väntar vi på att Tesa och Andreas ska komma så fredagsmyset kan börja!
Trevlig helg!

Träning och lunch

Publicerad 2013-02-07 18:34:58 i

Känns som de flesta dagarna är planerade, och precis som de andra torsdagarna började vi denna med lite träning. Ordinarie ledare var sjuk, så det var en annan, kul med ett annat pass! :)
Tigern var med på träningen idag.

Spanar ut

Efter träningen gick vi hem och fixade lite, lagade mat och gjorde oss klara. Och sedan kom Kicki och Jenny, eller nästan i den ordningen i alla fall! ;)
Idag bjöd jag på tacos, lätt och smidigt och omtyckt om de flesta!
Glömde att ta några kort, men här är ett på Mini lite tidigare idag.

Nu är det strax middags dags hos oss, sedan blir det filmkväll.
Trevlig kväll till er.

Hej mitt vinterland!!

Publicerad 2013-02-06 13:20:59 i

Snön är tillbaka, i massor.


Blev öppna förskolan idag också, nästan inga barn där idag så väldigt lugnt. Efter det tog vi följe med Kicki till Kinna. Nu ska vi på föräldra grupp!

Tisdag

Publicerad 2013-02-05 14:26:20 i

I söndags när vi vaknade var Mini helt förkyld och natten till igår vill vi helst glömma.
Annars var gårdagen bra, vi fixade lite här hemma innan vi åkte hem till min syster och Nea som fyllde 8 år igår!
På kvällen fick Mini host medicin, näsdroppar och lite "anka" och det verkar ha hjälpt. I natt sov han precis som han brukar och i morse verkade allt borta, så det verkar ha varit en snabb förkylning!

Idag var vi på Öppna förskolan. Mini är oftast väldigt trött efter vi har varit där, så jag passade på att ta en lång och skön promenad och Mini sov nästan hela tiden, 2 timmar.



Nu har vi ätit lite lunch och slappar i soffan, strax ska jag orka upp och hänga lite tvätt, sedan känns det som jag gjort nog för idag! :)

En lång promenad senare

Publicerad 2013-02-03 21:03:00 i

Morgonen här hemma var seg. Mini och jag lekte och Sammi sov. Sedan somnade Mini också så jag hann städa och röja lite här hemma.
När vi alla var vakna åt vi en god frukost, Mini lite mellanmål. Fortsatte att plocka lite här hemma och sedan tog vi på oss och gick ut. Satte på runkeeper appen och det blev visst en ganska så lång promenad, 1,7 mil! Underbart!! Vi hann dessutom lösa en massa världsproblem under tiden.


Vad jag älskar när lediga dagar blir såhär!
Hemma blev det god söndags middag och nu är det soffmys som gäller och jag är väldigt sugen på något gott, men jag kämpar på! Misstänker att suget försvinner om någon dag.
Nu ska jag återgå till soffan. Sov gott!

Bra sett att starta dagen

Publicerad 2013-02-03 08:09:39 i

Efter lite gröt och det såklart lite lek på schemat.

Nu röjer han bland alla sina leksaker, med andra ord har han fullt upp!

Underbara sol

Publicerad 2013-02-02 21:32:27 i

Som jag har saknat dig!! Nu längtar jag en massa efter ännu mera sol och värme.

Idag började vi dagen i ishallen, Nea tävlade och vann dessutom! :)
Fortsatte med en skön promenad.


Var sedan iväg och köpte lördagsgodis med min syster och hennes barn. Hem till mamma och pappa för middag och umgås lite med min brors barn som var där. Åkte hem och kom precis till melodifestivalen!
Ja, vad ska man säga? Finns nåt bra bidrag och några som jag inte ens fattar hur dom kan komma med?
Men så är det ju alltid, smaken är olika!
Fortsatt trevlig lördags kväll på er!

Fredag

Publicerad 2013-02-01 12:42:27 i

Hej, idag började vi dagen med Öppna förskolan, mötte Kicki och Joline! Alltid lika trevligt. :)
Nu sitter vi på tåget mot Varberg och ska möta Tesa.

Självklart har Mini nya byxorna på sig!
Önskar er en riktigt bra fredag och en bra helg!

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela