Stina

- Si vis Amari, Ama -

Då var det klart

Publicerad 2013-01-31 21:25:25 i

När mamma var här så sydde vi ett par byxor och en mössa. När hon hade åkt var jag på gång och sydde ytterligare ett par byxor. Fick ringa jouren i Åsa, läs mamma, 2 gånger, men ändå stolt över hur bra det gick och hur fina byxorna och mössan blev!

Nu blir lite träning här hemma också ska jag försöka komma i säng i tid. Imån är det öppna förskolan och efter det åker vi till Varberg för en fredags date med fina Tesa! Känner på mig att det kommer bli en riktigt bra dag!
Sov gott alla fina!

Fullt ös

Publicerad 2013-01-31 16:44:57 i

Dagarna går i ett och vi försöker att hitta på något kul varje dag! Börjar inse att mamma ledigheten inte varar så länge till, så det gäller att njuta! :)
Igår var vi som sagt på babysim.

Efter det fortsatte vi in mot Kinna och lunch med Kicki och Joline. Även denna gång blev det lite lek på biblioteket innan vi åkte med hem till dom.

Roligast är såklart att bli buren i dessa! :)

Framåt kvällen var vi iväg och köpte lite tyg, Mini charmade alla i butiken och all fokus var på honom, så han trivdes som fisken i vattnet. Sammi var väldigt sent hemma igår, så Mini och jag lekte lite själva innan det var dags för honom att sova.
Idag började vi med lite träning! Efter det kom mamma på lite besök, fika, en liten promenad och så har vi sytt! Ni får se resultat senare, men jag är väldigt nöjd!
Nu väntar vi på att Sammi ska komma hem! Hej så länge.

Onsdag

Publicerad 2013-01-30 10:39:23 i

I morse vaknade vi pigga och glada, Mini har sovit bra inatt vaknade "bara" 2 gånger för mat. Annars har han sovit gott i sin säng och vaknade först lite efter 8. Såklart blev det frukost efter det, hängde lite tvätt och som vanligt lite plock. Nu har sötaste somnat bredvid mig.

Samlar lite kraft inför babysim och efter det tar vi en lunch med Kicki och Joline!

Underbar dag

Publicerad 2013-01-29 19:07:00 i

Dock hade vi en mindre bra natt, Mini bestämde sig för att vara vaken största delen utav natten, han skrattade rätt mycket, det gjorde inte jag...
Därför hoppade vi öppna förskolan idag och tog lite sovmorgon och slapp förmiddag!
När vi laddat batterierna packade vi in oss i bilen och körde mot Jenny och veckans lunch! Bjöds på god kycklingsallad och glass.
Här kommer ett litet bildregn.
Lukas gungar Melvin.
Lukas tyckte det var jätteroligt, Melvin såg mer livrädd ut...
Tittut, är det någon där? Amanda stora tjejen Och Adele står "själv"
Melvin testar gåstolen
Inga små bebisar längre, Amanda blev dessutom 4 månader idag!!
Melvin och Amanda myser.
Nu är vi hemma igen, Sammi är iväg och tränar så vi får roa oss själva en liten stund till!
Hoppas ni haft en bra tisdag, för det har vi haft!

Nu ska jag försöka

Publicerad 2013-01-28 22:31:55 i

Ja, i alla fall försöka ta tag i min kropp. Här ju tränat en dag i veckan och känner inte att jag vill lägga mer tid på gymmet... När Sammi kommer hem vill jag äta middag tillsammans och inte behöva stressa iväg till ett pass eller gymmet. Kan tänka mig att gå någon helg, men vill ändå kunna lösa det!
När februari börjar ska vi börja tänka lite mer på maten, onyttigheter och läsk. Dieter är inget för mig, och jag vill kunna äta det jag vill, men såklart i måttliga mängder och inte varje dag.
Men utöver det ska jag träna lite här hemma. Detta började jag med idag och jag hoppas att jag ska hålla det. Blir ett litet pass morgon och kväll också ska jag skriva lite dagbok över vad som görs så jag har lite koll!

Har fungerat för mig innan men har aldrig haft så många extra kilon som jag har nu... Vet att jag inte kommer få samma kropp som innan men kan komma närmare än nu! :) Ska ju våga visa mig på stranden i sommar!
Nu blir det sängen, imån är det som vanligt öppna förskolan och efter det lunch! Sov så gott!

Oops

Publicerad 2013-01-28 12:11:19 i


Minen: Ojdå, jag "råkade" tappa nappen bakom soffan...

Sötnos!!

Promenad

Publicerad 2013-01-27 22:37:03 i

Blev en kvällspromenad, skönt att komma ut men ganska så tungt att dra vagnen, har ju kommit en massa snö!!


Vi gick runt i villa området här i närheten och spanade lite hus, kan ju alltid hoppas att något vi tyckte va fint kommer ut på marknaden snart!
Annars har dagen varit lugn, lek och slapp i soffan. Precis som en söndag ska vara!

Sov så gott, så hörs vi imån.

Söndag

Publicerad 2013-01-27 09:45:14 i

Här har vi ganska nyss ätit frukost och nu är det lek på Minis rum som gäller.

Vid 11.30 är det dags för babysim annars är dagen obokad. Ska bli en lugn och skön söndag alltså!
Igår var vi i Åsa hela dagen, Sammi kom efter jobbet och klockan var närmare 20 när vi började åka hemåt.
Nu blir det att försöka hinna städa lite innan vi ska iväg.

Härlig men kall

Publicerad 2013-01-25 17:27:47 i

Precis så skulle jag säga om promenaden... Vi var ute i över 3 timmar så vi hann även med att titta i lite affärer. Dock inte så roliga, men alltid kul att titta lite. Jag fick även pratat med personal ansvarig på ett ställe och ska dit på måndag.

Nu väntar jag på att syster med barn ska komma, ska bli lite fredagsmys. Självklart blir det tacos också lite gott efter det.
Ha en härlig fredagskväll mina fina!

Fredags gympa

Publicerad 2013-01-25 10:15:09 i Våra dagar

Denna dagen börjades med lite städning och att hänga tvätt, sedan är räkningarna betalda och nu är det lite gympa innan vi ska göra oss klara för dagen!
Blev ingen öppna förskolan, istället tror jag vi ska ge oss ut på en härlig promenad. Kallt idag med men i alla fall lite sol!

Jobbig natt

Publicerad 2013-01-24 20:45:41 i

I natt var inte en utav Minis bästa, utan det här varit mycket vaket och mycket gråt tyvärr... När jag vaknade vid sex i morse låg jag och tänkte varför jag skulle kunna skippa träningen, inte alls sugen. Men vi somnade om och jag vaknade igen vid halv tio. Försökte återigen komma på en ursäkt, sedan sparkade jag mig själv i baken gjorde oss klara för träningen! Jobbigt att gå dit men så skönt när det väl är igång!
Hemma igen var det en snabb dusch och dags att laga lunch innan Jenny och Adele kom. Vi hann med mat, lek, loppis och en härlig promenad.

Kallt men underbart med sol! När dom åkte hem fortsatte vi vår promenad i en timma till.
Nu har vi ätit middag och slappar. Mini ska sova och jag tror att jag ska ta ut täcket! Imån har vi inga planer, kanske blir det öppna förskolan om vi orkar?

Onsdags häng

Publicerad 2013-01-23 20:53:05 i

Dagen började som sagt med babysim, Mini skötte sig alldeles utmärkt! En massa dyk idag och Mini lyckades dessutom klättra upp på kanten idag! :) Stolt mamma!
När vi var klara mötte vi upp Kicki och Joline för en lunch!

Blev en massa tjöt och sedan gick vi vidare till biblioteket där det blev lite lek för de små.

Efter det blev det promenad hem, lite tvätt och laga middag innan Sammi kom hem.
Nu är det soffmys som gäller, strax dags för Mia på Grötö.
Imån är det dags för träning, alldeles för länge sedan sist.

Babysim

Publicerad 2013-01-23 10:27:22 i

Idag är det dags för lite babysim igen, missade 2 gånger i höstas så vi får ta igen nu! Efter det sk vi möta Kicki och Joline för lite lunch!

Nu har Mini somnat en stund och jag ska packa väska och göra mig klar innan det är dags för oss att gå.

Hoppas att hinna ge honom lite mat också annars finns chansen att det blir lite gnälligt. Dock brukar det komma först efter, men är ganska så skönt att kunna undvika det och göra i ordning sig i lugn och ro!
Dags att börja, ha en härlig dag!!

Öppna förskolan

Publicerad 2013-01-22 08:51:01 i Våra dagar

Våran dag började för någon timma sedan, in i duschen och sedan fixa sig. Sammi tog hand om Mini innan han gick så jag fick göra mig klar i lugn och ro! :) Nu ska vi strax iväg till öppna förskolan och efter det träff med tjejerna och barnen! Har inte setts sedan julveckan så det ska bli riktigt mysigt!
Idag har jag på mig ett utav mina nya halsband
Och min nya klocka som jag fick i julklapp
Ha en riktigt bra dag!

Slappar dag

Publicerad 2013-01-21 14:41:00 i Våra dagar

Idag blir det inte många knop, vi har myst lite i soffan, busat och Mini har badat.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det lite mellanmål för Mini!
Hoppas ni får en bra start på veckan!

Ny vecka

Publicerad 2013-01-21 10:12:49 i

Dags att återgå till den vanliga vardagen. Sammi är på jobbet och Mariann har åkt hem. Känns helt plötsligt väldigt tomt. Men här varit en riktigt bra vecka och mycket har hunnits med! :)
Idag har vi inget planerat och ska nog inte planera något heller, bara ta det lugnt, mysa och leka! Tror vi bägge behöver det.

Gårdagens Mini nöjd med sin nya spis! Än så länge så används den inte till att laga mat, istället har han den som gå "vagn". Den rullar ju inte så det blir mer hans tempo.

Men det gäller att vara med, blir en hel del fall.

Tänk att vår sötnos har blivit så stor!

Fredagsmys

Publicerad 2013-01-18 19:31:07 i

Vi åkte till Malmö och har varit här under dagen. Gått på stan och kollat i en hel del affärer. Jag hittade 2 nya fina halsband och lite doftljus. Nu är det lite mys som gäller och sedan en middag på stan!

Hoppas ni får en riktigt bra helg!

Heldag på stan

Publicerad 2013-01-17 22:54:17 i

Dagarna rullar på och vi har fullt upp på dagarna!
Idag var vi i Göteborg, njöt i det fina vädret och tittade i affärer.



Sammi är ledig imån så då ska vi åka lite söder ut, får se hur långt vi kommer! Alltid roligt med en roadtrip!

Härligt besök

Publicerad 2013-01-14 22:09:00 i

I lördags fick vi som sagt besök ifrån norr, Minis farmor är här! På dagarna har vi fullt upp, har hunnit med Gekås, Borås och Göteborg än så länge! Självklart är det en massa mer som ska hinnas med. Däremellan är det mys med Mini som gäller! :) När Mini somnar är det god mat och en massa snack. Som ni förstår kommer det därför fortsätta med dålig bloggning, vi får passa på att umgås så mycket som möjligt. Men det blev en liten uppdatering i alla fall! :)
Kram på er.

För tidigt

Publicerad 2013-01-11 08:18:22 i

Idag/natt valde Mini att vakna vid 4, inte helt okay.
Men han är nöjd så länge han bara får stå och leka lite. Jag somnade om efter en stund och vaknade igen när Sammi så till mig vid 6.30, då var han fortfarande vaken.
Vi gick upp och åt lite gröt, men han var inte så sugen. Nu sitter vi i soffan och kollar tv, hoppas att han snart vill somna om en stund.

Morgonmys i all ära, men min gräns går vid 6-7. Måste ju orka med resten utav dagen också.
Är ju i alla fall fredag idag!! Och imån får vi efterlängtat besök ifrån norr, som vi har längtat!
Önskar er en riktigt bra start på helgen!!

Lycka

Publicerad 2013-01-10 16:35:00 i Mini

När Mini inser att ett utav skåpen är öppet...
Bara att välja och vraka!

2013 01 10

Publicerad 2013-01-10 11:10:56 i Våra dagar

Denna dagen började vid 8 för oss, som vanligt var det lite gröt innan vi började plocka lite.
Mini har nu lagt sig för att sova lite och jag ska passa på att äta lite frukost och sedan blir det lite tv tittande. Vädret ser lovande ut, så kanske får vi in en promenad idag? Har varit grått och trist i flera dagar så gäller att passa på när det i alla fall är lite sol. Börjar redan nu längta efter värme och vår, kommer bli en lång sista del på vintern! 
Vi kollar även lite på resor och det gör ju bara att jag längtar ännu mer till sol och bad!!
Jaha, så länge sov han... 
 

Husvisning

Publicerad 2013-01-09 17:07:44 i Våra dagar

Denna dagen började med lite kaffe/te med mamma och pappa. Dom skulle följa med oss för att kolla på hus. Blev dock en väldigt snabb titt, det var inte alls bra. På hemsidan fanns inga bilder innifrån och nu förstår vi varför!
När vi var hemma igen kom Line och Mille på besök. Vi tjatade en massa medan Mille kollade lite film. Hann med en sväng till Skroten innan dom åkte hem. 
Nu planerar vi middagen, blir nog kyckling, ris, curryssås och en riktigt god sallad! Är ingen riktig curry människa, men även Line skulle laga detta till middag och det lät ju väligt gott!
Nu blir det att mysa lite med sötnosen, kan inte få nog utav pussar, sen får vi fortsätta med maten!

Stir fired chicken

Publicerad 2013-01-08 19:26:00 i Recept

I går testade ett nytt recept som jag hittade.
Stir fried chicken var en utav mina favoriträtter när vi var i Jordanien så hade väldigt höga förväntningar. Det smakade inte alls som där naturligtvis, men blev riktigt gott! Något ni verkligen ska testa tycker jag.
 
3 kycklilngfilér
100g broccoli, om du använder färsk så behöver den koka upp först.
6 champinjoner
1 röd parika
1 röd lök
1 chili
1 vitlöksklyfta
½ huvud med salladskål
½-1 burk bambuskott, strimlade
½ burk minimajs ( jag hoppade dessa då jag inte är något fan)
1 dl ljus soja
2 msk honung
Olja att steka i
 
  
 
Hacka alla grönsaker till lagom stora bitar.
Dela även kycklingen i lagom stora bitar.
Hetta upp olja i en panna och lägg i kycklingen. Krydda lite efter smak, jag använde endast chilli pulver.
Lägg i grönsakerna och låt allt stekas i någon minut på hög värme.
Sänk värmen och häll över sojan och honung. Glöm inte att ta ljus soja, jag läste inte ordentligt och använde vanlig. Därför får ni ingen bild på maten när den är färdig, för den såg inte så rolig ut... Men blev i alla fall väldigt gott.

Servera med cashewnötter och nudlar

Nu är vi tillbaka

Publicerad 2013-01-08 16:05:51 i Våra dagar

Då har även vår vardag dragit igång.
Idag var första gången på öppna förskolan denna terminen och det märktes på barnen att dom var glada att vara där. 
 
Mini är ju stora killen nu och ställer sig själv. Dessa lastbilarna lockade extra mycket. 
Annars har vi inte gjort så mycket idag, blev en liten promenad efter vi hade varit där och när vi kom hem blev det som alltid lika plock. Har även hittat ett mönster till Minis byxor, är omget avancerat så kan tänka mig att det är bra att börja med. Kanske gillar jag det, kanske blir det de sista?! Men jag tror i alla fall jag ska ge det en chans.
Nu blir det till att leka lite med Mini, hej så länge!

Det går bra nu

Publicerad 2013-01-07 16:34:04 i Våra dagar

Började med att göra ett inlägg på mobilen, kom åt fel knapp och allt försvann. Skrev ytterligare ett och då fungerar det inte att publicera, så tänkte att jag gör ett tredje försök! Är ju alltid lättare att göra via datorn och då sparas det alltid automatiskt, men ibland går det snabbare via mobilen. Men nog om detta! :)
Vi har haft en bra helg, Sammi jobbade på lördagen och sedan åkte vi till Ikea. Mini fick ny lampa och en lite matta. Skulle även ha köpt lite förvaring, men den var naturligtvis slut... Åt lite mat innan vi åkte hem och hade lite lördagsmys. Igår var vi en sväng hos min syster som äntligen kommit hem ifrån Finland. Blev tjöt och lite mat innan vi åkte hem igen. På kvällen var det tänkt att jag skulle plocka bort julen, istället la jag mig i soffan och bara slappade, kände inte alls för det. Sammi var duktig och gjorde ett rejält ryck i extra rummet, så nu är det ordning och reda där inne.
Denna dagen började jag med att plocka bort det mesta med julen, tycker dock att ljusstakarna ger ett sånt fint sken, så det får vara kvar någon dag till. Vid 10 kom mamma, vi fikade lite, fixade lite här hemma och gick sedan en sväng till Skroten. Jag hittade en massa fina tyger och blev väldigt sugen på att börja sy, får se om det blir något av det eller om det stannar i tankarna. Kul skulle det vara i alla fall. Väl hemma blev det en kopp te/kaffe innan mamma åkte hem.
Nu ska vi gå och handla lite inför middagen, men först ska Mini få upp sina nya gardiner!

God morgon fredag

Publicerad 2013-01-04 10:06:12 i

Idag tog vi sovmorgon, vaknade nyss!!

Nu blir det frukost sen ska vi handla lite. Happy friday!!

Torsdag

Publicerad 2013-01-03 15:25:00 i Våra dagar

Fastän att vardagen är tillbaka för många så är fortfarande våra dagar väldigt slappa. Öppna förskolan, gympan och babysimmet har fortfarande uppehåll. Men i dag tar vi lite tag här hemma, viker en massa tvätt och fixar i extra rummet. Tanken är att vi ska försöka fixa en del i helgen, så det är ju bra om det är förberett! 
Annars blir det som vanligt, en lugn och skön dag! :) Fast får erkänna att jag längtar lite tills allt sätts i gång igen och vi får en riktigt vardag.
Mini övar för fullt här hemma, han drar sig upp vid bord, i spjälsängen, soffan och mot oss. Han blir oftast väldigt till sig och släpper och trillar ju såklart efter en sekund! Men väldigt söt är han i alla fall! 
Nu ska vi se om vi lyckas göra något vettigt idag!!

2013

Publicerad 2013-01-02 13:06:00 i Våra dagar

Då var året slut och det är nu dags för ett nytt härligt år!
 
Helgen har varit bra, har som sagt varit i Åsa. Mamma och pappa var iväg, så vi passade Ziba.
  
Sköna härliga promenader, både med och utan hund. Vädret kunde såklart ha varit lite bättre, men vad gör lite regn och blåst?! Vi var en sväng hos min bror, åt och bakade lite.
  
Sedan var det dags för nyår, som vi firade med Jenny och Reza hemma hos deras kompisar, Caroline och Henrik, och ett annat par. 8 vuxna och 6 barn blev vi till slut, så det var fullt hus, men väldigt trevligt.
Mini var såklart uppklädd dagen till ära!
Igår var det lugnt, Mini sov inte jättebra på natten, så det var väldigt skönt att kunna ta det lugnt. Vi var kvar hos mamma och pappa hela dagen så det var skönt att komma hem på kvällen. Sammi tog Mini och jag somnade tidigt. Tror Mini kände på sig att jag behövde sova, för i natt vaknade han bara en gång och vaknade strax före 9. 
 
Nu vaknade Mini, hej så länge!

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela