Stina

- Si vis Amari, Ama -

Dagens

Publicerad 2012-04-30 20:10:00 i Allmänt

Slänger upp gårdagens jag!





Var som sagt strålande sol och riktigt varmt och skönt. Under stora delar utav promenaden på dagen behöver jag inte ens en jacka!

30 april 2012

Publicerad 2012-04-30 14:08:10 i Allmänt

Hej,
Här hemma är vi sega idag! Har fortfarande inte kommit iväg, men nu ska vi strax gå.

Jag har lyxt till det och målat mina tånaglar! Ni som är, har varit gravida eller är gravida, vet att det inte är så lätt som det låter. Utan det är verkligen en kamp att komma åt fötterna och speciellt nu i slutet, men efter en ganska så lång kamp så blev tånaglarna i alla fall röda och fina! :)



Efter det blev det en rejäl frukost, idag blev det dock inomhus, men gröt och mackor!
Sedan blev det tillbaka till sängen en sväng. Men nu har jag funnit energin igen, lyssnar på en massa musik och taggar till, kan ju inte vara inne hela dagen!

Trevlig valborg till er alla!

Promenader!

Publicerad 2012-04-30 12:08:00 i Allmänt

Mest för att min syster, bror, svägerska och kompis tävlar med sina stegräknare så har jag också börjat använda min lite mer.
Gårdagens steg!

Måndag

Publicerad 2012-04-30 09:05:57 i Allmänt

God morgon!
Ny vecka och snart ny graviditetsvecka men Mini vill inte komma och umgås med oss... Men h*n kommer när h*n är redo, bara att vänta! :)
Igår blev en riktigt bra dag, mycket promenader och mycket vara ute i det underbara vädret.
Först var vi en sväng vid centrum och köpte ny matta och lite andra småsaker. Blev en likadan matta som vi hade men med lite mer färger. Efter det gick vi till Sarah för att fika en sväng. Hem och laga middag, blev såklart grillat!



Efter middagen gick vi en sväng till Vera och Yousef. Fastnade där i ca en timma och sedan gick Vera och jag ut och promenerade. Lite kallt på kvällen, men fortfarande riktigt skönt väder!

Väl hemma blev det som vanligt, ett varmt bad med lite läsning och sedan somnade jag!

Idag får vi se vad som sker, ingen blå himmel idag, men ser ändå ganska så skönt ut. Vi funderade på att gå och köpa en ny grill och fixa lite fint på balkongen.

Vi hörs igen lite senare.

Gårdagen

Publicerad 2012-04-29 16:14:00 i Allmänt

Igår var det fullt upp!
Gick upp lite före 8 och började göra mig i ordning. Sammi bror hade basketmatch kring 10 som vi skulle åka och se! :)





Efter matchen åkte Sammi och jag vidare till Umåker för att se lite på travet. Stod att bussen skulle gå till "samma" gata, men det var visst bara stoppet som hette så. Blev en promenad på ca 2 km, hade vädret varit som det var på morgonen hade det varit riktigt skönt, men eftersom det började blåsa och regna så var det inte en så jätteskön promenad. Men gäller att se det positiva, alltid bra med lite vardagsmotion! :)

Som tur va hade vi tagit ut lite pengar innan vi åkte dit, varken Sammi eller jag visste inte att det knappt gick att betala med kort, eller hur krångligt det var att betala med kort och i entren tog dom inte ens kort.



Fick platser på sittläktaren och där blev vi sittandes, luften gick lite ur mig så jag var nog inte jätteroligt sällskap. Men efter lite dricka och godis började piggna till igen!



Varken Sammi eller jag är insatta i travet så tyvärr gick vi inte därifrån som några vinnare! Men alltid kul att göra något annat!

Sedan blev det hem, vila och äta innan vi åkte in till stan igen för att gå på bio!

Blev en riktigt lyckat lördag! :)

Bra start på dagen

Publicerad 2012-04-29 11:50:51 i Allmänt

Blev en riktigt god frukost på balkongen!



Helt underbart väder och jag önskar att vi hade större plats så jag kunde sätta mig i en solstol och bara ha det gott!



Istället bakar jag nu lite kakor och sedan ska jag göra mig klar.
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det innehåller promenad och att vara ute i alla fall! :) Lär väl bli några stopp på vägen!

Hoppas att solen skiner på er alla. Ha en riktigt bra söndag!

Söndag

Publicerad 2012-04-29 09:54:02 i Allmänt

Hej!
Helt underbart väder! :) Vaknade kring 6 i morse och det var redan 11 grader, blå himmel och en massa sol. Hoppas såklart att detta vädret fortsätter. Vad tror ni ska vi våga tro att det stannar?



Idag får vi se vad som sker? Sammi sover fortfarande, så kanske ska jag ta mig ut på en promenad? Eller så vilar jag lite till jag med!

Nä, något att äta blir det först!

Bra dag

Publicerad 2012-04-28 23:17:33 i Allmänt

Hej!
Helt slut efter en fullspäckad dag och som höggravid känner jag att det kanske var lite att ta i, speciellt eftersom vi promenerade typ 2 km också. Men har varit en riktigt bra dag!
Har precis kommit hem ifrån bion, blev 21 Jump Street. Faktiskt riktigt bra komedi!

http://cdn2.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2012/03/21-jump-street-review.jpg

Hade tänkt att se Avengers, men eftersom vi kom så sent så fanns det inga biljetter kvar. Men det kommer fler chanser.

Nu blir det ett värmande bad för ryggen, en grape och sedan sängen!

Sov så gott!

Hemma

Publicerad 2012-04-28 17:07:00 i Allmänt

Hej
Har nyss kommit innanför dörren och ska nu vila lite innan vi åker iväg in till stan igen för att gå på bio.
Tanken var egentligen att vi skulle ut och äta också men det var fullbokat på restaurangen som jag ville gå till så då bestämde vi oss för att äta hemma! :)

Basketen i morse gick bra och det blev vinst för Sammis bror! Efter det åkte vi vidare mot Umåker. Dessvärre så höll sig inte vädret som det var på morgonen, så vi fick sitta inne. Men hade tur som fick platser!

Nä, dags att vila så jag orkar med kvällen också! Hörs ikväll!

Nytt

Publicerad 2012-04-28 16:02:00 i Allmänt

Äntligen dags för mig att få ny telefon!
Tror ändå jag har haft min i 6 månader nu! :) Denna gången blev det en HTC One X, ska bli spännande att se om jag gillar den! Men gillar ju HTC så det borde bli bra.

http://media.blogg.hetamobiler.se/2012/02/htc-one-x.jpg

Dinglisar

Publicerad 2012-04-28 12:14:00 i Mini

Mini fick som sagt en fin liten filt och ett hänge till vagnen igår.





Det blev ifrån Dinglisar, så söta tycker jag!

God morgon!

Publicerad 2012-04-28 08:20:29 i Allmänt

Hoppas att ni har sovit gott?
Jag var nog ganska så trött igår, somnade framför tvn och vaknade upp kring 1. Annars om jag somnar på soffan så brukar det oftast vara för en liten stund bara, men igår blev det timmar.
Idag är det nya äventyr! :)
Ska hoppa in i duschen nu för att sedan äta lite frukost.
Sammis bror ska spela basket så vi tänkte vi skulle iväg och titta på hans match. Efter det tänkte vi ta oss till Umåker och kolla på travet!

http://niclastravtips.files.wordpress.com/2012/03/cropped-placering-08.jpg

Solen lyser och det känns som det kommer bli en strålande dag!

Dags för mig att hoppa in i duschen!

Irriterad

Publicerad 2012-04-27 17:53:41 i Allmänt

Hej,
Blev en ganska så lång och skön sväng. Började med Barnens Hus, Mini fick en liten filt och ett hänge till vagnen. Sedan gick vi vidare till Team Sportia, Stadium, H&M och sedan avslutade vi turen på Frasses!
Är helt underbart väder ute, och tyckte nästan att det var lite för varmt med vårjackan på, men kände ändå att den skulle vara kvar på!
Skynda sedan hem eftersom jag hade tvättid kl 17, går in i tvättstugan kring 17,30 och då är det någon som tvättar. Gah, blir irriterad ganska så lätt nu och detta gör mig tokirriterad.
Tänkte att det var bäst att skriva av mig lite i alla fall jag träffar dom som tvättar senare. Antagligen så trodde inte dom att jag skulle komma eftersom jag kom 30 min "sent", men jag har ju 60 min på mig innan dom kan ta min tid. Men hoppas inte att jag tagit fel dag? Nä, det är den 27:e april och det är då jag skrivit upp mig.

Nä, blir att kolla runt lite här på datan innan jag kan gå ner och sätta på MIN tvätt.

Ciao

Blommor

Publicerad 2012-04-27 17:45:00 i Allmänt

Naglarna innan jag tagit på mig skorna! :)





Naturligtvis så förstördes 2 naglar under tiden jag försökte få på mig mina skor, men det var det värt! Får fixa till dom ikväll eller imån!

20 min senare

Publicerad 2012-04-27 13:43:27 i Allmänt

Eftersom jag har samlat på mig en del vatten i ben och fötter så har jag haft lite svårt med skor. Men idag hade jag gett mig tusan på att jag skulle få på mig ett par tygskor!



Tog bara 20 minuter att ta på sig skorna! Men nu sitter dom som ett smäck! ;) Så kommer jag hem till dig idag räkna inte med att skorna åker av!

Nu ska jag träffa Sarah en sväng och sedan ska vi ut på uppdrag!

Vi hörs lite senare.

Solen

Publicerad 2012-04-27 13:17:09 i Allmänt

Efter det har regnat nästan hela dagen igår och ända fram tills morgonen är jag väldigt glad att solen just nu tittar fram! Men det bästa utav allt är såklart att så mycket snö har försvunnit! Tycker gott och väl det kan regna lite till.





Blev ingen mer sömn för mig, har städat lite här hemma och håller på att göra mig klar. Naglarna har blivit målade och tror nog att det ska bli lite stenar på idag också. Saknar mitt lockiga hår lite, men får börja öva mer själv så kanske jag kan det snart! :) Frågan är bara om jag kommer ha tiden att lära mig?

Nä, dags att fortsätta här hemma!

Trött?

Publicerad 2012-04-27 11:07:18 i Allmänt

Frågan är om jag är toktrött eller bara gravidförvirrad?

Fullt med tvål på tandborsten istället för tandkräm...


http://prick.blogg.se/images/2006/tandborste_1148850520_2024774.jpg

Fredag!

Publicerad 2012-04-27 10:17:37 i Allmänt

God morgon!
Känns riktigt bra med fredag idag! Mest bara för att jag vet när Sammi slutar idag så är han ledig hela helgen med mig! :) Det händer inte allt för ofta, dessutom långledig.

http://littlemisssingle.files.wordpress.com/2010/10/heartinhand.jpg

Gick upp med Sammi kring 8, men kände mig riktigt trött så gick tillbaka till sängen och trodde att jag skulle kunna somna om med en gång, men icke. Nu, lite mer än 2 timmar senare, börjare jag ge upp. Väldigt irriterande när jag känner att jag är jättetrött...
Har precis ätit lite frukost och tänkte hoppa in i duschen, kanske går det att somna om efter det?

Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på fredagen och att den fortsätter i samma tecken!

Dagens

Publicerad 2012-04-26 17:50:11 i Allmänt



Är inte mycket kläder som sitter bekvämt nu. Jeansen är för tajta och många tröjor likaså. Jag är därför väldigt tacksam för legging och tunikor! :)

Torsdag

Publicerad 2012-04-26 16:05:53 i Allmänt

Hej!
Veckans grej är avklarad! :)
Kul att jag har en sak inplanerad i kalenderna varannan vecka, gäller att inte ta ut sig ! ;)
Dagen började med god frukost och fix innan det var dags att åka till barnmorskan. Mini växer som h*n ska och mår bra, bara mamma som börjar bli lite stor nu, men jag blev ändå godkänd! ;) Men alltid lika skönt att höra Minis hjärtat.
Fick även bokat in en ny tid, men den hoppas jag vi slipper.

När vi kom ut ifrån barnmorskan hade det börjat regna rejält så det kändes inte så lockade att åka in till stan, men ändå kul att göra något så jag åkte in i alla fall. Jag kollade runt lite i affärer, finns ju så mycket som är så fint. Mini kom nu så jag kan handla en massa fint till dig! Jag tycker i alla fall det är ganska så svårt att hitta "neutrala" kläder och dessutom så har h*n kläder så det behövs inte köpas mer och framför allt inga neutrala. Nu vill vi snart köpa pojk eller flickkläder!

När min ork var slut gick jag förbi och köpte lite lunch påväg till Sammis jobb. Idag blev det ifrån pastavagnen.

Nu blir det soffan ett tag! Hörs lite senare.

Vecka 40

Publicerad 2012-04-25 23:43:00 i Mini



















Mini är nu helt klar, mamman helt sprickfärdig.
Varje dag är en evig väntan.
Vi hoppas att det inte dröjer allt för länge innan du kommer till oss Mini

Spännande nu

Publicerad 2012-04-25 23:18:59 i Allmänt

Stannade en sväng hos Sarah och fikade lite där. Sammi kom förbi efter jobbet och sedan gick vi till pizzan och köpte mat!

Väl hemma var det såklart dags för fotboll.
Är inte direkt någon som alltid följer alla matcher, men det sista har det blivit en hel del Champions Leauge.
Just nu på tvn, såklart Madrid Bayern Müuchen.

http://totalfootballmadness.com/wp-content/uploads/2012/04/real-bayern.jpg

Måste sluta, straffarna börjar!

Underbara sol

Publicerad 2012-04-25 17:03:41 i Allmänt

Hej!
Blev en liten promenad imorse, efter det hem och äta lite innan Helena kom!
Blev lite fika och sedan dags för mig att färga håret. Testade en ny färg denna gången och blev riktigt nöjd! Blev inte så mörkt som jag brukar ha, och det gillar jag! :)

Sedan åkte vi en sväng till stan för att sedan åka vidare för att äta lunch. Kom in på restaurangen, men eftersom det oftast var så lugnt mellan 14-16, så brukade kockarna åka iväg. Jaha, sa vi och undrade lite vad han menade med det. Frågade om vi kunde få beställa i alla fall, men nej. Han kunde knappt koka ris så det gick inte... Men om vi ville kunde vi ta en meny och fundera på vad vi ville ha. Dom borde säkerligen komma tillbaka snart, senast vid 16. Eftersom klockan var 15 kände vi att det kanske kändes lite osäkert. Lite undrades gick vi där ifrån. Varför har en resaturang öppen om dom inte kan servera någon mat? Jaja, han som jobbade lovade att dom hade god mat och att vi skulle inte bli besvikna om vi åt där, men säkrast var att komma innan 14 eller efter 16. Det kommer vi ihåg! :)
Istället åkte vi på ett annat ställe och åt inte alls lika god mat, såg dock väldigt gott ut.

Hittade dessutom en jättefin klänning, men väldigt svårt att veta vilken storlek jag skulle behöva sen och om den skulle vara fin på mig!


Men blev helt kär i den, så kanske får den följa med hem en annan dag?!

Nu har solen hittat fram så funderar på att gå ut en liten sväng till, men funderar bara än så länge!

Hoppas att solen skiner på er i massor idag!

Onsdag

Publicerad 2012-04-25 09:11:58 i Allmänt

God morgon!
Hur mår ni alla idag? Jag känner mig lite trött, men har en fullspäckad onsdag! :) I alla fall några timmar!
Startar såklart dagen med en liten promenad och idag ska den bli liten, men det är ju så skönt när man väl kommer ut! Underbart med en massa frisk luft.

Sedan blir det träff med fina Helena. Dock lovade jag henne muffins eller kaka idag, så får nog se till att baka lite idag med! Men det går ju så snabbt så det ska inte vara några problem.

Nä, dags att dra vidare, ville bara säga hej! Och tyvärr ingen Mini påväg ännu.

Hemma igen

Publicerad 2012-04-24 20:18:00 i Allmänt

Blev som vanligt när jag väl kommit ut, en ganska så lång och skön promenad på ca 1 timma!
Fick dessutom sällskap utav den bästa Tesa! ♥







Underbart att se lite mer bar mark fastän att det fortfarande är mycket snö kvar, men snart snart så! :)

Nu blir det att fortsätta med middagen och sedan ska jag nog göra kväll, känner mig riktigt trött.

Promenad såklart!

Publicerad 2012-04-24 17:12:55 i Allmänt

Hängde hos Sarah ganska så länge och gick sedan hem och vilade lite på soffan och kollade lite tv.
Tycker nästan bättre om att komma upp på morgonen och komma igång och sedan slappa lite på dagen. På något sätt känns det mer okay. Men tror nog idag är första dagen på väsligt länge då jag knappt gjort något här hemma alls, inte ens dammsugit! :) Men men dagen är fortfarande lång, hinner kanske med det ikväll?! ;)

Nu har jag börjat förbereda maten, men tänkte ta en liten paus och gå på en promenad.
Det slutade regna för några timmar sedan och jag känner att jag behöver komma ut för att få lite luft.
Blir nog inte en så lång sväng idag, men alla turer är bättre än inga! :)

Vi får höras lite senare!

New Years Eve

Publicerad 2012-04-24 14:32:00 i Film

Imorse fick jag äntligen sett filmen som jag velat se så länge...



Tyvärr så tyckte jag inte riktigt att den höll måttet, den var bra och slutet gjorde allt.

Naglar

Publicerad 2012-04-24 13:05:00 i Naglar

Äntligen har naglarna fått lite "färg" igen.
Allt känns genast mycket bättre! :)

Fikadags

Publicerad 2012-04-24 11:32:09 i Allmänt

Tar fram lite muffins och fikar en sväng!
Smeten blev lite konstig igår så jag hoppas att dom smakar gott! :)

Regnet öser ner

Publicerad 2012-04-24 11:00:01 i Allmänt

Hej!
Väldigt sällan som jag är glad över att det regnar, men just nu känns det bra! :)
Jag vaknade för några timmar sedan och var uppe och åt havregrynsgröt!



Hade tänkt att gå ut, men eftersom det regnade så gick jag tillbaka till sängen och tittade på en film.

Har precis duschat nu och ska göra mig klar!

Soffan

Publicerad 2012-04-23 22:39:25 i Allmänt

Hej!
Så fort jag kom ut på promenaden ångrade jag mig... Men var tvungen att komma iväg för att posta paketet, så passade på att ta bussen dit. Men när jag väl lämnat paketet kände jag att jag behövde röra på mig!
Minst 45 minuter tänkte jag för mig själv. Men glömde lite bort tiden och hade istället koll på stegräknaren. Bestämde mig för minst 6000 steg, men på slutet gick det så fort så slutade på över 7000 steg.



När jag kom in ifrån promenaden däckade jag lite på soffan innan jag la mig i badet och läste min bok. När jag väl badat klart la jag mig i soffan och däckade igen tills Sammi kom hem.
Efter det har det inte blivit mycket gjort, ätit lite middag och tittat lite mer på tv. För en stund sedan fick jag för mig att baka lite muffins, så nu väntar jag på att dom ska bli klara! Efter det blir det sängen för mig.

Sov så gott!

Seg

Publicerad 2012-04-23 13:07:55 i Allmänt

Hej!
Fastnade lite här hemma så har inte kommit ut ännu.
Helena och jag löst stora världsproblem via telefonen och sedan var det såklart lite småsaker som skulle fixas här hemma. Dammsuga, diska och som vanligt lite allmänt plock.
Men nu ska jag ta tag i det hela och ut och promenera. Verkar till och med som det slutat blåsa en massa, så kanske till och med är skönt ute?



Lagom motiverad, men nu kör vi!

Kvällspromenad

Publicerad 2012-04-23 12:24:00 i Allmänt

En bild ifrån gårdagens promenad



Helt underbart att fastän klockan är nästan halv 10 så är det ändå inte helt mörkt!
I LOVE IT!

Rio

Publicerad 2012-04-23 10:50:00 i Film

Blev ingen utav filmerna som jag ville igår, belv istället Rio.
Tecknat går alltid hem! :)

Måndag

Publicerad 2012-04-23 08:57:50 i Allmänt

God morgon!
Sitter och fryser lite i lägenheten idag, har nog öppnat lite många fönster tror jag! :) Funderar på att kanske ta mig ut på en liten promenad. Men funderar bara än så länge! Har ju paketet till H&M som jag måste gå och posta.

Här uppe har det regnat nästan hela natten och såklart har en massa snö smält bort. Fåglarna kvittrar ute, så fastän att det inte verkar vara så varmt ute så lockar det ändå!

Nä, dags att starta denna veckan med lite frukost!

http://1.bp.blogspot.com/-mggI5dtKta0/TWtgYey-U6I/AAAAAAAAB7g/z3JpYAsB5eA/s1600/flatebo-monday1.jpg

Filmdags

Publicerad 2012-04-22 22:21:29 i Allmänt

Hej,
Har precis kommit in ifrån en liten kvällspromenad. Sammi var inte helt sugen efter att ha spelat match, men lyckades lura med honom på en liten sväng i alla fall!

Nu blir det lite söndagsmys. Lite gott att äta och en bra film, vilken återstår att se. Känns inte riktigt som att jag är så bra på att välja filmer, så Sammi får nog bestämma en.
Jag är lite sugen på att se Niceville eller New Years Eve

http://res.moviezine.se.s3-external-3.amazonaws.com/bdcf6/bdcf6cdcdcb88e1b7c865fe0b3008729/postr_l.jpg http://www.swfkits.com/swf-converter-blog/wp-content/uploads/2011/12/New-Years-Eve-Movie-Poster2.jpg

så kanske blir det någon utav dom?

Nä, Sammi ropar så det är bäst att gå!

Sov så gott, så hörs vi imån!

Fix och trix

Publicerad 2012-04-22 19:55:59 i Allmänt

Hej,
Har varit hemma en stund nu, tittat lite på tv, håller på att förbereda middagen och gå igenom alla räkningar. Sådär kul får jag säga, men skönt att ha det gjort om det skulle hända något. Då går det snabbare när det väl är dags att betala. Hade några saker som jag skulle skicka tillbaka till H&M. Ja, har helt enkelt fixat och donat lite här hemma.
Behöver som vanligt städas lite tycker jag, men det får vänta till veckan.
Sammi är iväg på match, men borde snart vara påväg hem.

Har varit helt underbart väder idag, så var skönt att vara ute en sväng. Tittar på vädret till veckan och det ser inte ut som det ska bli mycket sol. Men ser i alla fall ingen snö ännu, utan bara lite regn och det välkomnar vi! :) Allt för all snö ska försvinna!

Nä, dags att återgå till att laga middag. Idag blir det pannbiff, potatismos och sås, riktigt gott!


Första glassen

Publicerad 2012-04-22 16:19:00 i Allmänt

Blev en riktigt mysig tur på stan. Först lite lunch och sedan årets första uteglass! :)



En massa sol och nästan ingen snö! Helt underbart.

Nu hoppas vi att det fortsätter att vara varmt så att all snö smälter.

The Hunter

Publicerad 2012-04-22 13:55:00 i Film

Detta var alltså filmen som jag såg igår, tyckte att den verkade ganska så bra när jag läste den lilla texten till, men ack så fel jag hade...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/3b/Hunter_ver3.jpg/220px-Hunter_ver3.jpg

The Hunter är en stark äventyrsthriller om en legosoldat som får ett ytterst hemligt uppdrag av ett mystiskt bioteknologiskt laboratorium, och skickas till den tasmanska djungeln. Han är där för att söka efter något - men uppdragsgivaren har en dold agenda.

Blir en sväng på stan

Publicerad 2012-04-22 12:50:03 i Allmänt

Så då börjar dagen för oss här också!
Blir en liten sväng till stan för att äta lite lunch. Sammi har match vid 16, så det blir inte en sån lång sväng, men ändå skönt att komma ut en lite sväng. Dessutom stänger allt här 16, så inget kul att hänga på stan då! :)

Ska bli kul att se om jag får på mig mina skor idag. Samlas allt mer och mer vatten i mina fötter och skor som brukar vara "stora" sitter nu tajt. Många skor får jag inte ens på mig. Men tur som jag har är det ett par "stövlar" som passar fortfarande och det blir ju perfekt i detta vädret!

Hoppas ni får en riktigt skön söndag, så hörs vi lite senare, Ciao!

22 april

Publicerad 2012-04-22 11:54:17 i Allmänt

Hej,
Sitter och tittar lite i alla reklamblad som kommit idag, känns lite som dom tycker att alla ska gifta sig nu, eller? Bara en massa vigselringar men så kanske det alltid är? Eller är det alla vårkänslor hos folk?

Jag har i alla fall tänkt att göra mig klar nu, var sugen på att åka in till stan en liten sväng som vanligt mest bara för att hitta på något. Ta en fika eller bara strosa runt lite i affärerna.
Sammi har nu jobbat sin sista natt på några veckor, så då slipper jag tänka på att något ska hända när han inte är hemma.
Säkerligen kommer Mini vara kvar i magen när det är dags för honom att börja igen, så jag får ångra att jag skrev detta! :) Men vi får väl hoppas i alla fall att Mini behagar att komma ut innan mitten på maj, får rysningar bara jag tänker på att det kan bli så. Jag vill ju att h*n ska komma nu. Men än så länge så verkar h*n ha det gott där inne och inga tankar på att komma ut. Men har ju fortfarande lite över en vecka kvar tills Mini är beräknad och de flesta går ju över med första.

Nä, ska bli spännande att se när det hela drar igång, känns som varje dag bara är en väntan, jobbigt att inte veta, men tror nog det är ännu jobbigare om man vet datumet. Men mest spännande är såklart att vi snart ska få veta vem som bor där inne.

Nä, nu blir det duschen för min del och enligt mina beräkningar sista helgen med bara Sammi och jag!

God natt

Publicerad 2012-04-22 00:24:10 i Allmänt

Har nyss kommit hem, igen.
Först var jag och Sammi hos Sarah i några timmar, gick sedan hem och slappade lite. Jag försökte hitta någon bra film att se, men det gick sådär.
Efter ha sett typ 5-10 minuter på 3 filmer satte jag på en 4:e och hoppades att den skulle vara bättre, men icke... Men kände att det fick vara nog med byten så jag bestämde mig för att se den ändå. Det blev The Hunter, fattade inte riktigt vad den gick ut på, så tyckte mest den var konstig.

Sedan åkte Sammi och jobbade och jag låg och läste lite. Gick sedan en sväng till Sarah igen. Blev en film där också denna gången var det Baksmällan

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/b9/Hangoverposter09.jpg/220px-Hangoverposter09.jpg

Nu blir det nog ett litet bad innan det är dags för sängen.

Sov så gott, hörs imån!

Klara

Publicerad 2012-04-21 14:09:57 i Allmänt

Ganska skönt att bara ta det lugnt, speciellt när Sammi är hemma. Annars blir jag stressad och känner att jag måste göra något, men med honom hemma blir känslan helt annan. Då är jag inte ensam om att inte göra något! :)

Vi ska bege oss ut en lite sväng, får se vad vi hittar på. Misstänker att det inte blir någon långpromenad i detta vädret och inget bra hoppväder heller! ;)

http://matilda.arningsmark2.se/wp-content/uploads/TrevligL%C3%B6rdagText.jpg

Vi hörs senare!

Lördag

Publicerad 2012-04-21 11:36:47 i Allmänt

Hej!
Är det bara i norr som det har snöat HELA natten? Dock är det plusgrader, så det ser mest ut som en massa slask, men ändå...



Mötte upp Helena en sväng igår innan hon skulle till jobbet, sedan lånade jag hennes bil och åkte runt i lite olika affärer! Blev att jag fick gjort något i alla fall och blev på lite bättre humör! :) Så lite kan göra så mycket.
Mötte upp Sarah en liten sväng innan jag kom hem och däckade på soffan.
Åkte och mötte upp Helena igen när hon slutade för att lämna tillbaka bilen och sedan hem till soffan igen.

Nu ska jag äta lite innan jag ser vad denna dagen har att erbjuda!

Önskar er en riktigt bra helg!

Uttråkad

Publicerad 2012-04-20 13:32:42 i Allmänt

Usch idag är åter en såndär dag då jag vill göra något men eftersom alla jobbar finns det inget att göra. Har städat och diskat, men får väl gå på det hela lite grundligare eller försöka fastna i soffan.
Men vill egentligen inte göra något utav det utan vill hitta på något, får vad jag kan finna på.

Har försökt att läsa lite i en bok, men kan inte riktigt slappna av idag.
Ni vet säkert vilka dagar jag menar, uttråkad till tusen.
Jag är verkligen inte gjord för att vara hemma ensam såhär mycket.

Ska i alla fall göra mig klar och kan kanske motivera mig med en promenad? Men otippat nog så motiverar inte vädret mig idag.

Nä, får fundera lite vidare, ska kanske bara lägga mig i sängen med min bok och läsa och ta det lugnt.

Heartbreaker

Publicerad 2012-04-20 12:34:00 i Film

Såg denna filmen igår



Romantisk komedi från 2010 av Pascal Chaumeil med Vanessa Paradis och Romain Duris. Om din dotter inte kan erkänna att hon är ihop med fel kille, är det dags att hyra ... "The Heartbreaker". Charmören Alex Pippi har gjort en karriär av att bryta upp olyckliga förhållanden. Verksamheten blomstrar, tills Alex snubblar över det omöjliga uppdraget. Romain Duris och Vanessa Paradis - två stjärnskådespelare med romantiken i blodet - möts i denna succékomedi där kärleken spirar till tonerna av "Dirty Dancing"-klassikern "The Time of My Life". En fartfylld komedi för alla hopplösa romantiker och de som älskade Love Actually och Notting Hill. Förväxlingar, bedragare, sång och dans, gapskratt, gangsters och en rejäl dos kärlek.

Lite pinsam ibland och andra gånger riktigt bra!

It´s friday

Publicerad 2012-04-20 09:27:58 i Allmänt

God morgon!
Tänkte att jag skulle vara duktig och klara av dagen promenad nu på morgonen, men blev inte alls lika sugen när jag såg att det var helt grått ute, ingen sol idag inte... Funderar istället på att krypa ner under täcket igen! :) Kanske blir det en promenad senare om jag känner för det.
Vet inte riktigt varför men har börjat få ont under fötterna, ni vet som man kan få om man har gått i högklackat för länge eller om man har nya skor på sig. Jag har mina vanliga joggingskor på mig så vet inte riktigt varifrån det kommer. Tur att Sammi är bra på att massera! :)

Igår blev det en sväng till Sarah på lite te innan jag gick hem och lagade middag. Blev som sagt ett nytt recept igår och det var faktiskt ganska så gott. Kassler är inte riktigt min favorit, men är ju ett stort fan utav broccoli. Tillsammans blev det gott.

Sedan avslutades kvällen som vanligt med ett bad och lite tvtittandes sedan var det riskudden som fick hjälpa mig att somna!

Önskar er en riktigt bra fredag!

Hos oss just nu

Publicerad 2012-04-19 21:31:17 i Allmänt

En väldigt sen middag. Väntar på att Sammi ska komma hem ifrån matchen och sedan ska vi äta.
Idag testar jag ett nytt recept, broccoligratäng med kassler, får se om det är nåt att ha?'

Tvättar

Publicerad 2012-04-19 13:08:49 i Allmänt

Hej,
Hann inte ta det så lugnt, klockan var mer än jag trodde. Men hade inte så mycket tvätt så är snart klar. Skönt att tvätta när det går så snabbt. Men lika bra att få det gjort. Dessutom betyder det ju att jag istället kan lägga mig på soffan nu. :)
Känns som om det var tur att jag tog mig ut i morse, vädret är inte alls lika fint som det var. Inte lika blått på himlen och solen lyser inte lika starkt!

Ska snart börja laga lite lunch, men vet inte riktigt vad jag är sugen på. Funderar på att bara koka lite pasta, riktigt gott med grillkrydda på! :) En klar favorit hos mig!

Har ju glömt att säga att Helena och Dixie kom förbi här igår, vi gick ut på en promenad. Jag hade lite ont i ryggen så tänkte inte gå så långt och dessutom så snöade det, men ifrån att vara lite halvkasst väder så kom solen fram! Och det blev en riktig långpromenad, var ute i över 2½ timme! Helt underbart!
Men efter att ha städat i typ 3 timmar och sedan en sån lång promenad så mådde ryggen inge bra på kvällen, men med massage och ett varmt bad så gick det i alla fall att somna.

Nä, dags att gå ner till tvättstugan, vi hörs lite senare!

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Publicerad 2012-04-19 12:20:00 i Allmänt

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

Foto: © UNICEF/Asselin

 

För varenda unge

Bra start på dagen

Publicerad 2012-04-19 10:41:58 i Allmänt

Hej!
Vaknade kring 8 idag och tänkte att jag lika gärna kunde gå upp! :)

Började dagen med den vanliga och onyttiga frukosten och efter det gick jag ut på en promenad. Lite kallt, men solen lyser och det är underbart.









Nu ska jag slappa lite innan det är dags att tvätta.

Välkomnar vecka 39

Publicerad 2012-04-18 21:38:51 i Mini



Mini ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Vikten har nu kommit upp till ca 3,5- 3,7 kg och Mini är ca 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som Mini kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig Mini för ett riktigt marathon.

De sista dagarna har sömnen blivit förändrad, jag har svårt att sova och vaknar flera gånger per natt. Har läst att det beror på att kroppen förbereder sig på det jag har att vänta – ett barn, som vill ha mat dag och natt. Andningen har blivit riktigt tung. Men annars är det som vanligt, inte mycket att klaga på!

Det ligger en helt färdig bebis i min mage och Mini kan komma ut vilken minut som helst. Men när Mini väljer att komma ut är det endast Mini som vet. Men vi hoppas såklart att det är snart.
Längtar efter dig Mini, kom till oss nu

Tjatigt

Publicerad 2012-04-18 15:09:00 i Allmänt

Hej!
Känns som det är ett väldigt tjatande om detta vädret, men det är verkligen inte kul... Igår kom det ytterligare ca 10 cm snö.





Men idag plusgrader, så självklart smälter detta undan lika fort som allt det andra som har kommit nu på slutet! :) Hoppas även att det kanske kommer lite regn?
Ska i alla fall försöka sluta tjata om vädret... Men kan inget lova och såklart gäller det bara snöandet! Kommer inte sluta med tjatet om den underbara solen! :)

Tackar ♥

Publicerad 2012-04-18 14:14:00 i Mini

Verkar som om folk tror att Mini är en riktigt snäll bebis! :)
Igår kom ytterligare en present på posten!







Tusen tack fina Anna och Robin!

Onsdag

Publicerad 2012-04-18 12:40:16 i Allmänt

Hej!
Äntligen börjar solen titta fram lite!
Gårdagens väder gjorde mig inte direkt på bättre humör, men fick lite gjort här hemma i alla fall. Eller inte när det gäller städningen, men fick gjort pizza.



Och under tiden den var i ugnen slängde jag ihop en lite kladdkaka till efterrätt!



Lyckades naturligtvis att ha inne kladdkakan i nån minut för mycket, så den blev inte sådär krämig och god men den blev god i alla fall! :)

Nu ska jag dammsuga lite innan jag ska hoppa in i duschen!

Mitt beroende är tillbaka

Publicerad 2012-04-17 15:35:00 i Mini

Många frågar om jag har haft några cravings, men har inte direkt något konstigt eller udda...
Men en sak som har kommit och gått uner min graviditet är kalaspuffar. I vanliga fall skulle jag aldrig köpa hem ett paket med kalaspuffar. Har varit duktig i några veckor och inte köpt det, men idag kunde jag inte så emot längre!

Tråkdag

Publicerad 2012-04-17 15:01:41 i Allmänt

Hej!
Kände mig duktig som tog mig ut i morse, blev verkligen ingen lång promenad, men en liten omväg. Blåste alldeles för mycket ute, eller rättare sagt hade jag för lite kläder på mig.
Hade jag haft en bra jacka som kunde stängas över magen hade det inte varit några problem, men det är lite svårt just nu! :) Men fick i alla fall skickat iväg paketet och det var det viktigaste.

Istället fastnade jag i soffan, har suttit och filat mina naglar, funderar på om jag ska orka måla dom eller om dom ska få vara naturella ett tag för att vila sig lite. Det känns så tomt, men får fundera lite till. Ska även dammsuga lite så jag tror jag har att göra tills Sammi kommer hem. Annars får jag väl kolla lite på tv.

Har inte så mycket mer att skriva, är allmänt uttråkad idag, men känner ändå inte för att hitta på något. Tråkigt väder, tråkigt på tv ja ni vet hur sånna här dagar kan vara. Att det dessutom har börjat snöa ute gör inte saken bättre. Men än så länge är det väldigt, väldigt lite och vi hoppas såklart att det inte blir mer.

God morgon

Publicerad 2012-04-17 09:21:06 i Allmänt

Hoppas att ni har sovit gott?
Jag vaknade för ca 2 timmar sedan, lite konstigt för att vara mig då jag hade svårt att somna igår. Eller konstigt för gravida mig, annars är jag väldigt morgonpigg. Men vaknade kring 7 och låg kvar i sängen till ca 8 innan jag kände att jag skulle gå upp!
Nu ska jag gå och köpa ett vaderat kuvert så jag kan skicka iväg en sak till min syster, tror nog att brevlådan här tömms vid 10 och hade tänkt att få iväg det idag, egentligen igår.

http://annanvy.files.wordpress.com/2010/03/posten1.gif?w=525&h=291

Var lite sugen på en promenad, men får se hur det blir med det. Blåser en massa ute och ser inte ut att vara så skönt väder. Kanske gå hem direkt efter och fixar lite här hemma, bakar en kaka kanske?
Vi får se vad som sker, vi hörs lite senare!

Måndag

Publicerad 2012-04-16 21:53:02 i Allmänt

Blev inte mycket till promenad.
Försökte mig ut två gånger, men idag ville kroppen inte samarbeta.
Första gången kom jag inte alls långt innan jag var tvungen att vända och gå hem. Blev istället sängen och tvtittande. Kollade lite på rättegången mot Breivik, helt sjukt.

http://www.dn.se/Images/2012/04/16/breiviktarar2.jpg

Andra gången kom jag lite längre, men slutade med att jag tog bussen hem och efter det åter till sängen! En ganska så skön dag alltså! Synd bara att jag inte var ute så mycket, men med balkongdörren öppen och alla fönster öppna har det ändå varit mycket frisk luft.
Hann dessutom med att prata med två underbara vänner!

Nu blir det Betnér direkt och sedan sova.
Vi hörs imån!

Ny vecka

Publicerad 2012-04-16 12:27:10 i Allmänt

Hej!
Vad jag har längtat efter grillat och igår var som sagt premiären! Och det var lika gott som det alltid är.
Blev fläskfile, bakad potatis, grillad majs, lök, champinjoner, sallad och sås.



Var så att jag inte ville sluta äta. Dock ett ganska så vanligt nu för tiden för mig! :)
Efter det fortsatte vi med våran myssöndag och kollade lite tv och en film innan det var dags att sova.

Idag fortsätter solen att skina och jag ska strax ge mig ut på en lite promenad så vi hörs lite senare.

Skön söndag

Publicerad 2012-04-15 18:12:57 i Allmänt

Hej!
Hur mår ni? Här är det riktigt bra! Solen skiner i massor. Var lite rädd efter all snö som kom igår att det skulle ligga kvar, men icke.



Det ser likadant ut som det gjorde i går morse.
Jag har precis kommit hem från en nästan timmes lång promenad, lite kallt i vinden dock, men riktigt skönt. Förutom det har jag inte gjort mycket idag, lite trött efter gårdagen!
Blev en riktigt trevlig kväll och hann till och med en drink ute innan vi åkte hem. Så dagen har mestadels spenderats på soffan förutom när vi åt pannkakor.
När Sammi skulle gå och träna kände jag att jag också behöve komma ut en gång så passade på att gå och handla lite inför kvällen grillning! Nu förbereds det för fullt, gäller att passa på innan solen går ner.

Ha en riktigt skön söndag kväll så hörs vi senare.

Party

Publicerad 2012-04-14 19:13:55 i Allmänt

Mini och jag är nu redo att dra ut! :)



Lite nyktrare och lite tjockare, men vi kör på!

Ingen sol

Publicerad 2012-04-14 11:40:17 i Allmänt

Hej,
Vaknade i morse utav fågelkvittret och trodde att jag skulle mötas utav sol men icke... Det är grått och blåser en massa ute, men det regnar i alla fall inte!
Läste dock en blogg ifrån Stockholm och där är det snökaos och har kommit typ 5 cm snö, så kanske kommer det hit också? Hoppas verkligen inte det...

Här hemma ska vi snart äta frukost, blir alltid så sent när Sammi jobbat natt. Får se vad vi ska hitta på.
Lite senare i eftermiddag kommer några kompisar hit för lite sen lunch innan vi ska iväg på jobbfest. Kvällen börjar med laserdome.

http://pictures.infostockholm.se/foretagsbilder/1396_rrbxt22k91xqiq7.jpg

Jag har dock valt att inte vara med och spela, tror inte det finns några västar som passar mig längre! ;) Men har tur att det finns andra som inte heller ska vara med, så blir kanske lite biljard eller bara snack under tiden.

Nä, dags att äta lite, vi hörs senare!

Trött

Publicerad 2012-04-13 21:22:41 i Allmänt

Har varit nere en sväng i tvättstugan, naturligtvis några saker som inte var torra, så ska strax ner igen. Efter det blir det nog sängen, är helt slut. Men oftast brukar jag ju pigg när jag väl tar mig i kragen och ska lägga mig.

Hade hoppats på att det skulle vara fint väder imån också, men enligt väderprognosen ska det regna... Hoppas såklart att det är fel och att det en massa sol! Då ska jag tvinga ut Sammi på en lång och skön promenad!

Nu ska jag springa ner och hämta sista tvätten så jag hinner upp till att se den nya serien på tv4, New Girl

http://popculturenexus.files.wordpress.com/2012/02/newgirl_wallpaper2_zooey_1024x768.jpg

Sov så gott!

Fredag

Publicerad 2012-04-13 19:26:27 i Allmänt

Blev som sagt en liten välbehövlig fika på eftermiddagen, efter det var jag ute lite mer i det underbara vädret.
Kom hem och kom på att jag hade satt upp tvättid, skönt att tvätta ofta så det inte blir så mycket.





Nu ska jag nog lägga mig i soffan en sväng, känner på mig att jag kommer somna. Och vet redan nu hur jobbigt det kommer att vara att gå ner och hämta tvätten. Blir nog att hålla igång tills tvätten är klar och sedan slappna av.

Ha en bra fredagskväll!

Underbart

Publicerad 2012-04-13 14:24:47 i Allmänt

Ah, vilket väder det är ute!
Var knappt att jag ville gå in, men efter ca 1 timmas promenad, i lite för snabbt tempo, kände jag att det var dags om jag skulle kunna röra mig senare idag! :)
Snön smälter för fullt. Kanske, säger jag igen, kommer våren till Umeå också?
Eftersom tempot blev lite snabbare än tänkt blir det att hoppa in i duschen igen och sedan ska jag iväg och fika.







Kanske blir det att komma ut lite mer idag om jag orkar, helt underbart!

Hoppas ni har en riktigt bra fredag!

Då kör vi

Publicerad 2012-04-13 13:10:44 i Allmänt

Det går inte alltid så snabbt här hemma, men är glad så länge det går! :) Har hunnit bära ner lite saker i källaren, dammsuga och göra mig klar. Nu ska jag ut i det underbara vädret!





Tyvärr måste ju ytterligare lite kläder på, men kanske vågar jag skippa jackan?
Önskar jag kunde powerwalka med lite bra musik i öronen, istället blir det att promenera och njuta utav vädret med lite avslappningsmusik!

Äntligen

Publicerad 2012-04-13 12:05:09 i Allmänt

Hej!
Solen har hittat tillbaka till norr och det är "varmt" och skönt ute.
Vaknade med Sammi idag och har bara legat och slappat i sängen. Sedan blev det att diska lite, duscha och har nyss ätit frukost.

Nu blir det att se klart 7th Heaven och sedan göra sig klar för en promenad!

http://media.philippak.se/2011/07/7th_heaven1.jpg

God natt

Publicerad 2012-04-12 23:05:52 i Allmänt

Somnade ganska så gott i sängen en sväng förut. Men lyckades vakna till och gå upp och laga mat som blev klar lagom till Sammi kom hem.
Efter det blev det lite film. Fick ett sug efter nyponsoppa så nu har vi ätit lite nyponsoppa! :)

http://elinsooderberg.blogg.se/images/2010/nypon_78817308.jpg

Nu blir det ett bad och lite Kalle Anka innan det är dags att gå och lägga sig.

Sov så gott, så hörs vi imån.

Svart

Publicerad 2012-04-12 16:06:00 i Naglar

Innan jag åkte iväg i morse hann jag till och med fixa naglarna. Blev lite hastigt och därför inte jättebra, men bättre än det som var i alla fall!

Lunch på stan

Publicerad 2012-04-12 14:44:59 i Allmänt

Hej,
Finns inget mysigare, just nu, än att få höra Minis lilla hjärta!
Huvudet är nu helt fixerat och kroppen förbereder sig för fullt för att Mini ska komma. Kommer säkerligen att dröja några veckor till, men bara så h*n vet så är det okay att komma nu! ;) Vi bägge växer som vi ska och allt är normalt.

Efter barnmorskan åkte jag in till stan och tittade lite i affärer, ska iväg på lördag och hittade en klänning tills dess. Är dock inte helt säker på om jag vill ha den, så Sammi får hjälpa mig ikväll.
Hittade även ett litet kit till Mini. Upptäckte när jag började packa bb väskan att nästan alla kläder är stl 56, kanske passar det, kanske inte, men köpte i alla fall ett par byxor och en body i stl 50.
Sedan köpte jag som vanligt macka och gick förbi Sammis jobb och åt lite lunch med honom.

Nu är jag hemma igen och ska lägga mig och se på tv. Ryggen värker och magen är trött.
Men vi hörs lite senare.

Regn

Publicerad 2012-04-12 08:59:47 i Allmänt

God morgon!
SKa iväg till barnmorskan idag, så var tvungen att ställa klockan.

http://blogs.villagevoice.com/runninscared/alarm-clock-ringing.gif

Kändes lite tufft att gå upp såhär tidigt! ;)

Igår blev det storstädning här hemma, underbart! Fastän att jag städar ganska så ofta så är det skönt när allting förs samtidigt, känns så mycket renare då. Hann dock inte göra allt jag ville utan fick nöja mig med städ och bad innan det var dags att börja med middagen.
På kvällen spelade Sammi och jag massa Yatzy.
Hörde att det ösregnade när vi skulle gå och lägga oss och även när jag var vaken under natten så regnade det en massa. Nu har det dock slutat och en massa snö är borta. Riktigt härligt.

Nu är det dags att hoppa in i duschen och sedan lite frukost på det.

Vecka 38

Publicerad 2012-04-11 18:33:29 i Mini



Tiden bara springer iväg och det är inte länge kvar nu. Jag hoppas fortfarande på att Mini kommer lite tidigare än beräknat, men det återstår och se! Både Sammi och jag tror på samma datum, den 28/4. Men sedan är vi lite osäkra på vem det är som ska komma ut! Vilket datum tror ni att Mini väljer att titta ut? Och tror ni Mini är en liten flicka eller en pojke?

Mini är nu ca 49 cm lång och väger ca 3,2 kg. H*n verkar trivas där inne men jag märker att h*n vill ha mer plats.

Jag mår bra för det mesta, halsbrännan kommer och går. Ryggen känns för det mesta bättre. Börjar bli förväntasfull nu och vill bara att Mini ska komma!
Skötbordet står nu monterat och klart och bb väskan packas allt eftersom. Upptäckte att vi har lite småsaker som vi behöver köpa, men annars är allt klart.

Storstädning

Publicerad 2012-04-11 15:13:59 i Allmänt

Hej,
Har lite ångest för att inget hände igår så idag är det storstädning på schemat! Klar med ena garderoben och ska nu fortsätta med resten utav sovrummet.
Tanken är att sedan dammsuga och moppa lägenheten så det blir fint och sedan ett skönt bad med lite läsning.
Försöker att läsa och förbereda mig lite på förlossningen, men när jag inte har en aning om vad som väntar så tycker jag att det känns ganska så svårt. Men läser i alla fall en del och kanske så hjälper det?!

Är lite sugen på att byta gardiner och kuddfodral så det blir lite vårigt och fint inne i alla fall.
Ute är det fortfarande grått och trist men det är i alla fall uppehåll så kanske en promenad? Får se vad som orkas!
Idag är jag full med energi, än så länge, och vill hinna med mycket. Får se hur mycket som hinns med innan orken försvinner.

http://hilkka.dick.nu/wp-content/uploads/2011/03/storst.jpg

Vi hörs lite senare!

Hungrig

Publicerad 2012-04-10 21:02:24 i Allmänt

Väntar på Sammi och börjar bli riktigt hungrig... Snart blir det middag hos oss!

Skitväder

Publicerad 2012-04-10 20:08:45 i Allmänt

Usch, hela dagen har det varit grått och trist, det har regnat och snöat om vartannat och på eftermiddagen har det även börjat blåsa en massa, känns som om hösten är påväg...

Annars har dagen varit väldigt lugn, har knappt gjort något mer än att duscha. Självklart lite annat fix också, men det är sånt som måste göras varje dag. Tänkte dock göra vädligt mycket, men fick inget gjort! Rätt skönt det med ibland, i alla fall när jag vet att det kommer andra dagar då jag har tid med det, typ imån. Känns sjukt att jag inte ska jobba på väldigt länge, men misstänker att det släpper så fort Mini kommer. Tror nog att det kommer vara fullt upp och jag inte ens kommer tänka på jobbet.

Sammi hade möte direkt efter jobbet och efter en snabb vända hemma var det dags för honom att gå på träning, så idag blir det sen middag. Blev sugen på lax, så idag blir det laxfileér, potatis och sås. Maten blir lagom till Desperate Housewifes om ca en timma.

Imån hoppas jag på bättre väder så jag kanske känner för en promenad.
Hörs lite senare!

Mera snö

Publicerad 2012-04-10 12:55:20 i Allmänt

När jag vaknade i morse kring 7 så snöade det i massor. Vet inte riktigt när det slutade, men nu är det i alla fall återigen vitt på marken, vad är det med Sverige i år? Eller är det såhär varje år och vi bara glömmer av det från år till år?
Sitter och tittar tillbaka lite i bloggen ifrån april förra året och det känns som om vädret var bättre. Men även att det var mycket snö kvar, men den smälte väldigt fort. På bara en vecka var den nästan borta, hoppas såklart att det blir samma iår!
Och har nästan glömt av att jag var blond...



Fastän att jag gillar mitt bruna hår så trivdes jag mycket bra som blond, synd bara att det måste färgas så ofta, men är ändå sugen på en förändring... Dessutom drömde jag i natt att jag klippte mig, vet inte hur resultatet blev men vet att jag sa till frisören att hon hade fria händer.

Tyvärr blev det ingen grillning igår, men hoppas att få till en i veckan. Nu när jag inte jobbar längre, så är det lättare. Om solen skiner extra en dag kanske Sammi kan smita lite tidigare ifrån sitt jobb så vi kan grilla på balkongen.

Nu började det snöa IGEN, typiskt. Tror nog jag kryper tillbaka under täcket!

Hoppas ni får en riktigt bra dag!

Söndag igen!

Publicerad 2012-04-09 12:50:27 i Allmänt

Hej,
skönt att vara ledig och att dessutom Sammi är ledig! Händer inte allt för ofta. Vi har precis ätit en väldigt sen frukost och ska strax bege oss ut på en promenad till Barnens Hus.

http://www.liftpillow.se/images/barnenshus.jpg

Får se om dom har öppet eller ej, deras hemsida fungerar kanske inte på bästa sättet. Men vädret är skönt så en promenad är ju aldrig fel.
Ikväll funderar vi på att göra årets första grillning, känns som att det är dags.

Vi hörs igen lite senare.

Tvättdags

Publicerad 2012-04-08 18:47:11 i Allmänt

Hej!
Var väldigt lugnt på jobbet idag så jag passade på att gå hem en timma tidigare!
Idag var det ju även mitt sista pass, igen, innan det är dags för Mini att komma.

Blåser lite kallt ute, men att sitta i busskuren när solen strålar är helt underbart!





Nu håller vi på att tvätta alla Minis kläder och ska monter ihop skötbordet och sedan är nog allt fixat. Eller bb väskan ska packas också, men vet inte riktigt vad som ska vara i den, så den packas lite då och då!

Hoppas att även ni njuter utav söndagen!

Biomys

Publicerad 2012-04-08 18:13:00 i Film

Glömde ju säga att Sammi och jag gick på bio i torsdags! Blev Wrath of the Titans som vi tänkt. Verkligen en biofilm, men vi tyckte ändå inte att den var så bra.



Efter bion var jag sugen på en promenad hem, men var för hungrig så det blev buss i alla fall!

Söndag

Publicerad 2012-04-08 11:09:30 i Allmänt

God morgon!
Idag lyckades jag sova riktigt länge, har dock varit uppe några timmar i natt och även nu på morgonen så kanske inte blev så länge i alla fall, men känner mig utvilad! :) Ska strax börja göra mig klar för jobb, börjar klockan ett idag. Ganska så skön tid, hinner ta det lugnt på morgonen men är ändå inte för sent så jag blir helt slapp! :)

Imorse, kring 8, så var det strålande sol och blå himmel, men nu har det blivit lite gråare, men fortfarande en massa plusgrader och det gillar jag!

Nä, dags att börja, vill ju såklart hinna med en go frukost innan också. Har 3 gånger tänkt att ägg och bacon men då har det kommit något ivägen så jag har fått stressa iväg.
Dessutom måste jag komma iväg ifrån datorn, står en godisskål här och nu har jag börjat äta utav den, inte bra!

Hös lite senare.

Dagens

Publicerad 2012-04-07 22:18:00 i Allmänt

Nu känns det inte som om jag kan bli mycket större.
Innan har det känts som om det mesta har lagt sig på magen, men nu kommer det lite extra överallt.



Påskafton

Publicerad 2012-04-07 21:24:31 i Allmänt

Hej!
Hoppas att ni har haft en riktigt bra påsk?





Här har det varit mycket trevligt, en massa sol och riktigt mycket godis!
Men känner att det tar på krafterna. Kom hem ifrån Sarah vid femtiden och somnade nästan direkt, vaknade igen när Sammi gick och jobbade och steg upp. Men är fortfarande trött så tror nog jag ska lägga mig igen.

Imån är det dags för jobb igen, så det gäller att vara utvilad så jag orkar.

Önskar er igen en riktigt Glad Påsk, nu blir det Polisskolan!

God Natt.

Glad Påsk

Publicerad 2012-04-07 10:32:23 i Allmänt

Glad Påsk alla fina!

http://perlbal.hi-pi.com/blog-images/314871/mn/130354375197.gif

Här hemma är det fullt upp, gick upp för ca en timma sedan och håller på för fullt med påsk brunch! :)

Skinkan är i ugnen, äggen är kokade, kycklingen stekt, köttbullarna ska rullas och ja, ni förstår!

Önskar er alla en riktigt bra dag!

Gladiator

Publicerad 2012-04-06 22:35:00 i Film

Hur kunde jag missa att denna började? Går på 3:an nu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8d/Gladiator_ver1.jpg/220px-Gladiator_ver1.jpg

Riktigt bra film! Frågan är bara om jag lyckas hålla mig vaken...

Fredagsmys

Publicerad 2012-04-06 22:02:36 i Allmänt

Hej!
Stod och kollade på fotbollen i typ 1 timma sedan blev det allt för kallt.



Men skönt att komma ut en sväng, fastän att jag mestadels stod stilla. Kom hem och tappade upp ett varmande bad.
Fastnade framför Evan- Den allsmäktige, ganska så rolig film.

http://psmicaela.blogg.se/images/2010/evan-almighty-poster-2_121893778.jpg

Dukade fram till chips och dipp, men lagom till jag satte mig kom halsbrännan. Lyxade istället till det med lite gaviscon, inte fel det heller! ;)
Nu ska jag hoppa ner i sängen, toktrött.

Sov så gott alla så hörs vi imån!

Extra jobb

Publicerad 2012-04-06 18:49:32 i Allmänt

Hej!
Blev lite stressigt i morse, dom hade tagit bort ett helt pass utan att ersätta det, så Helena ringde i morse och kollade om jag kunde komma tidigare.

Att vakna väldigt tidigt som jag gjorde innan, hade varit väldigt lugnt ett tag och jag har fått sova ganska så bra på nätterna, men nu verkar det ha börjat igen. Tredje natten i rad som jag vaknar 2,45 med en enorm halsbränna, tuggar lite tabletter och brukar somna om inom 1-1½ timma, men ändå väldigt irriterande.

Idag har Umeå bjudit på underbart väder igen, synd bara att jag har varit inne hela dagen. Men ändå riktigt skönt att när jag har slutat lyser solen fortfarande!

Nu ska jag iväg och titta när Sammi spelar match. Tror nog inte jag kommer vara där hela matchen men en sväng är ju alltid trevligt!

Hoppas att ni har en riktigt bra långfredag!

Påskris

Publicerad 2012-04-05 16:16:00 i Allmänt

Blev som sagt lite påskris gjort igår, men fick inte riktigt till det. Men det ska ju snart ut igen! :)


Lite i hallen


Och lite mera i vardagsrummet

Så vi får lite påskstämning här hemma i alla fall! :)

Och iväg

Publicerad 2012-04-05 15:39:46 i Allmänt

Fick lite stress när jag insåg att klockan var nästan 14 och att jag inte hade gjort något vettigt. Så hoppade in i duschen och målade sedan naglarna.
Nu ska jag iväg med Sarah en sväng.





Hej så länge.

Torsdag

Publicerad 2012-04-05 13:14:35 i Allmänt

Hej!
Hoppas att ni mår bra idag? Många som börjar sin påskledighet idag kanske? Eller i alla fall en halvdag?
Jag är ledig idag också men imån är det dags för mig att jobba!

Idag tar jag det bara lugnt än så länge, har knappt lämnat sängen ännu, utan slappar totalt. Känner att min kropp behöver det idag. Funderar dock på om vi ska gå på bio idag igen! Gäller att passa på under tiden vi kan, snart blir det lite svårare.
Var lite sugna på denna filmen:

http://www.comingsoon.net/gallery/65558/Wrath_of_the_Titans_9.jpg

Någon som har sett den?

Annars ska jag nog inte göra så mycket idag, kanske fixa naglarna eller montera skötbord. Men känner verkligen att jag tar det om jag får ett infall, just nu känner jag inte för något.
Var lite sugen på en promenad i morse, solen sken, men nu har det börjat snöa lite igen och blåser en massa så känner bara för att stanna inne.

Nu blir det i alla fall att äta lite lunch.

Men vi hörs lite senare!

Final countdown: week 37

Publicerad 2012-04-04 23:48:11 i Mini





Mini börjar bli stor nu, är ca 48 cm lång  och väger ca 3kg! Barnet betraktas som fullgånget och får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång.
Mini har fortfarande fullt ös i magen, ibland flera timmar i rad. Idag tror jag nog att h*n möblerar om där inne. Fullt ös ifrån morgonkvisten!

Här hemma har vi nu börjat förbereda på riktigt för att det faktiskt ska komma en liten. Vagnen blev klar idag och Minis alla kläder ska snart tvättas.
Jag är trött för det mesta, men har inte riktigt ro att bara ligga och vila, utan det är som vanligt fullt ös. Huvudet värker och jag börjar nu känna mig riktigt stor och otymplig. Börjar bli trött på att vara gravid och vill gärna träna, tror nog det är mest bara för att jag inte riktigt kan. Men längtar efter långa sköna promenader! Och snart får vi göra dom tillsammans med Mini

Toksnöar

Publicerad 2012-04-04 17:43:36 i Allmänt

Från att vara soligt och fint väder i morse till lite gråare på eftermiddagen har det nu börjat att toksnöa...



Annars är det fullt upp här hemma, har gått sådär bra med att vila. Känns som om tvätten aldrig tar slut. Men det är såklart skönt att hinna med så mycket.
Vagnen är nu bäddad och fin! Påskriset är klart.
Nä, dags att dra igång igen. Kan ju hända att jag blir trött om jag sitter för länge.

Ledig

Publicerad 2012-04-04 13:05:57 i Allmänt

Hej!
Tänkte starta dagen med en lång sovmorgon! Men vaknade när Sammi skulle gå upp och kunde inte somna om efter det.
Helena skulle iväg och klippa sig så jag följde med, hann plocka upp min klocka som varit inlämnad för lite fix och hann även köpa påskpresenter, perfekt! :)
Helena skulle börja jobba nu kl 13, så nu har jag börjat tvätta!

Försökte även pumpa däcken på vagnen igår, men det gick inte riktigt. 2 pumpar gick sönder och ett däck blev pumpat, men Helena tog med sig ytterligare en pump idag och nu är bägge däcken pumpade, så ska tvätta lite saker som ska vara i vagnen också så att den är klar.

Fick köpt påskris igår på jobbet så det ska pyntas så jag har nog saker att göra idag så jag klarar mig! :)

Men först ska jag slappa lite, första maskinerna är igång så jag ska lägga mig i soffan. Hoppas att jag kommer upp igen så jag orkar tvätta mer!

Hoppas att solen skiner på er idag!
Kram

Jobbdags

Publicerad 2012-04-03 14:20:00 i Allmänt

Tror nog jag måste ha missat att ta upp en låda med påskpynt eller så har jag slängt det mesta.
Lite kycklingar fanns det som fick flytta in och sedan ska jag köpa lite påskris på jobbet idag som jag kan slänga upp med lite fjädrar och dekorationer!







Nu är det dags att fixa det sista innan det är dags att åka till jobbet! Idag hade jag verkligen velat vara hemma och fortsätta att fixa, men är ju ledig imån och hoppas att ha samma energi då!

Hoppas ni har en riktigt bra dag.

Påskpynt

Publicerad 2012-04-03 12:41:37 i Allmänt

Gick ner i källaren för att hämta lite saker och hittade lådan med påskpynt.

Nu är det ju verkligen dags att pynta lite så vi hinner ha det uppe innan det är dags att plocka ner det. Har lite glömt av det, men ska nog hinna med en del nu innan jobbet och sedan mer imån!

http://www.filindeblogg.nu/wp-content/uploads/2011/04/P%C3%A5skris-2.jpg

Jobb och jobb

Publicerad 2012-04-03 11:09:03 i Allmänt

Hej,
Verkar som om det har blivit något fel på jobbet, så är schmalagd denna veckan också. Var lite tur att jag jobbade i går, så jag kunde gå in och kolla, annars hade jag inte kommit på mitt pass idag... Men nu är det kortare pass så jag ska nog orka med en vecka eller två till! :)
Helena och jag fastnade helt i mitt kök innan jobbet så vi kom aldrig ut på en promenad, istället blev det kaffe, kaka och en massa snack!
Sammi kom och mötte mig efter jobbet också promenerade vi hem istället!





Underbart att det fortfarande är ljust kring 19,30!
Nu blir det att hoppa in i duschen, äta lite och efter det får vi se vad som händer. Hörs lite senare!

Måndag

Publicerad 2012-04-02 10:29:44 i Allmänt

Hej!
Vaknade när Sammi gick till jobbet och kunde inte somna om igen... Har som vanligt fixat lite här hemma, duschat och ska strax äta lite frukost. Står promenad med Helena på schemat idag! :)
Skulle egentligen varit ledig idag, men det fanns en ledig tid, så blir lite jobb under dagen.



Kom ju tokmycket snö igår, så nu är det vinter igen. Temperaturen ligger kring 0 grader, men solen skiner i alla fall, alltid något! :)
Nu blir det att göra mig klar och äta lite frukost innan Helena kommer!

Aprilskämt?

Publicerad 2012-04-01 19:49:27 i Allmänt





Som jag hade önskat att detta var ett aprilskämt, men icke. Snön har vräkt ner hela dagen och ca 4 dm snö har det kommit. Önskar just nu att jag bodde i södra Sverige och fick njuta utav våren, grönt gräs och en massa blommor som börjar blomma, men nej nej.
Nu blir det att äta lite middag och sedan ska jag äta lite gott framför tvn!

Hej så länge.

Jobbdags

Publicerad 2012-04-01 08:49:48 i Allmänt

Så, tiden rinner som vanligt bara iväg och det är nu dags för mig att bege mig mot jobbet. Funderar nästan på att ta vinterjackan idag, är - 5 grader ute... Solen skiner dock, men ser ändå ganska så kallt ut.

http://www.barntrygghet.se/userfiles/image/sol_87783860.jpg

Har tagit lite extra timmar idag, så jobbar framåt kvällen. Men sista ordinariepasset idag, så det gäller att passa på! :)

Ha en riktigt skön söndag!

April april

Publicerad 2012-04-01 07:56:39 i Allmänt

God morgon!
Hoppas att ni har sovit gott? Efter att jag väl somnat sov jag riktigt gott, men tog ett tag innan jag kom dit!

Igår var det fullt hela dagen, åkte iväg med Helena en sväng på förmiddagen och hann med en liten lunch innan jag började jobba. På jobbet var det mycket folk men det gick bra! :)
När jag kommer hem håller Sammi på att laga mat och dessutom baka!



Inte varje dag jag möts utav det när jag kommer hem.
Sedan blev det en film innan det var dags att sova!
Nu ska jag äta lite frukost innan det är dags att åka och jobba!

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela