Stina

- Si vis Amari, Ama -

Äntligen måndag!

Publicerad 2013-05-27 09:12:00 i Våra dagar

Som vi har längtat efter denna måndagen! Idag åker vi äntligen utomlands! Sammi är inne och jobbar några timmar och efter det åker vi mot Landvetter!
 
Igår fick jag sovmorgon, sedan blev det blommor och presenter.
Fantastisk bukett. 
Blev ju inget firande på rätt dag, men såklart Grattis älskade mamma , du är världens bästa!! Och även grattis till alla andra underbara mammor där ute! 
 
Sedan gjorde vi oss klara för att åka på till Olsfors, lille Vincent skulle döpas.
Efter god mat och fika åkte vi hemåt och packade klart Tro det eller ej, men det gick lätt och smidigt och dessutom blev väskan inte allt för tung.
 
Nu blir det mys och fix innan det är dags att åka. Får se hur det blir med bloggandet där borta, men ska allt försöka uppdatera er då och då, annars hörs vi igen den 11:e juni. Kram

Härliga dagar

Publicerad 2013-05-25 20:56:43 i Våra dagar

Lite kalla vindar till och från men ändå riktigt härliga dagar!
Igår var vi och gick igenom bilderna vi tog i tisdag, jösses, inte lätt att bara välja några, ville ha alla, i alla storlekar! 
Vi var även i Åsa för lite tidigt morsdag firande, grattis älskade mamma, du är världens bästa! 
Hann med lunch, fika och promenad innan vi åkte hemåt igen.
Sammi spelade match och vi var såklart där och hejade på. Mini stod på sidan och verkligen skrek för att ingen passade honom... 

Dröjer ju några år till innan han får spela med de stora killarna och tur är det!
 
Idag har vi varit hemma och fixat, städande och packandet tar aldrig slut. Vill ha det fläckfritt när vi kommer hem, och det blir det ju aldrig!
 
Nu har vi bänkat oss framför tvn, jag ser på Ps I Love you. Men strax börjar fotbollen och då blir det kanalbyte! 

Hoppas ni har en bra helg! Kram
 

Busunge

Publicerad 2013-05-23 10:52:13 i Våra dagar

Jag la mig alldeles för sent igår, helt tung i huvudet idag, men hoppas på att Mini sover en lång förmiddagslur så även jag kan få ta igen mig!
Morgonen har börjat med lite lek och bus.
Nu kommer jag och tar dig...
Tanken är jag att jag städa och fixa här hemma idag, men känns sådär lockande. Känner bara för att ligga på soffan, men den känslan ska vi snart ta bort! :) Dessutom är det härligt väder ute, så kanske blir det en promenad eller en sväng till lekplatsen.
Idag ska dessutom fotografierna som vi tog i tisdags komma, väntar med spänning! 
Hoppas på en härlig torsdag!

En vanlig onsdag

Publicerad 2013-05-22 18:23:22 i Våra dagar

Dagen började med en massa måste göra, men lätta sådana. En massa mail skulle skickas, telefonsamtal skulle ringas. Många frågor angående akassan, förskolan och en massa annat, innan tyckte jag att försäkringkassan var en djungel, och det är det såklart, men känns som det är en helt ny djungel jag ska ge mig in i nu, en massa nya saker man nu ska förstå, men det löser sig nog tillslut. Hann i alla fall klart med nästan allt lagom till vi skulle iväg och simma vid 12.
Efter simningen blev det lite fika, eftersom det var sista simningen innan sommaruppehållet. Jag fick även köpt halkskor/simskor till Mini, perfekt att ha vid poolen och även bra så att han inte bränner fötterna.
 
Hemma blev det lite lunch och lite städ, började även planera lite vad som ska packas ner, snart dags att åka. Sedan gick vi ut på en promenad, mitt nya körkort hade kommit, så passade på att hämta det. 
Nu är det snart dags att börja med middagen!
Mini kollar till dockan i vagnen.

Äntligen

Publicerad 2013-05-21 13:09:41 i

Har vi fått nytt chassie och nya däck vår vagn!! Som tur va har jag ju haft tillgång till vagn under tiden, men jag gillar min vagn!! :) Dessutom är den lånade vagnen framåtvänd och jag vill ha honom mot mig!

Var lite orolig att han skulle vägra att sitta och "bara" se mig nu, men det gick bra!

Sedan blev det en sväng till Kungsmässan, Nea, som jag är fadder till, har dopdag idag, så fick köpt ett paket! :) Vi fortsatte till Willys för att handla lite mat.
Nu sover Mini lite och sedan ska han fotograferas. Fick i doppresent och idag är det äntligen dags. Fastän att jag själv tar mycket kort har jag längtat lite efter att få ta "riktiga" kort. Dock glömde jag presentkortet hemma, men det ligger fint på byrån innanför dörren så jag inte skulle glömma det... Ibland blir man bra trött på sig själv.

I söndags var vi en sväng hos min bror, åt lite grillat, snackade och spelade Wii! Blev en riktigt bra söndag. Tror att Mini gungade mer än 2 timmar och det var knappt han ville ur när vi tog upp honom!

Gårdagen bjöd på Minis första tandläkarbesök. Sedan promenad, jag tyckte vädret kändes skönt på förmiddagen när vi gick ut, men det ändrades... Ösregn halva promenaden och jag hade kört klänning på mig. Men så blir det ibland!! :) Fick även hämtat ut Minis pass, blev en riktigt bra bild.

Nä, nu får jag väcka Mini så han är med till fotograferingen. Ha en härlig dag!!

Innan regnet

Publicerad 2013-05-18 15:31:03 i




Innan regnet kom så var vi ute på lekplatsen och njöt utav vädret. Lite vindar idag, så inte lika varmt som igår men fortfarande väldigt härligt! Sedan kom åskan och sommarregnet då gick vi in! Lite inomhus lek och nu är det dags för lite eftermiddags vila. Hockeyn är på med jag laddar inför kvällens eurovision!!

Härlig dag

Publicerad 2013-05-17 23:17:06 i

Idag har vi haft en riktigt bra dag! :) Dock började den lite för tidigt för min smak men vad gör det?!
Kl 5.30 ringde min klocka, upp och fixa sig lite, väcka Mini och sedan in i bilen och köra mot Åsa. Emmas flickor behövde passas så självklart ställer moster upp!
Vi började med lite lekplats häng i det underbara vädret, sedan lite lunch och väntan på att Nea skulle komma hem ifrån skolan.

När Nea kom hem så gick vi och köpte glass och sedan tillbaka till lekplatsen. När Emma kom hem så hängde vi en stund på deras altan, hoppade stutsmatta och flickorna hade vattenkrig! Vid 16 tackade vi för oss och åkte vidare till Kungsbacka, där Hannah spelade handbollscup! Efter den åkte vi till fotbollsplanen här i närheten för att se när Sammi spelade.

Imån hoppas vi såklart på lika härligt väder och då blir det promenad och sedan mer tid på lekplatsen! :)
Underbara sommar är du äntligen här?!

Nu tackar jag för mig, sängen känns väldigt lockande idag. Sov gott!

Torsdag

Publicerad 2013-05-16 09:30:00 i Våra dagar

Gårdagen började med utedag med öppna förskolan. Tyvärr var det lite grått och trist men det regnade i alla fall inte. Det blev lite lek, sång, grillning och Kicki överaskade med kladdkaka och grädde till efterrätt.
 
Mini tyckte inte alls det var så kul, utan skulle mest vara hos mig och vara lite gnällig. Men efter lite mat och en lite lätt irriterad mamma så somnade han gott.
Efter en timmas sömn vaknade han pigg och glad och redo för lite simning!
Resten utav dagen tag vi det lugnt och på kvällen hämtade vi Sammi!
 
Idag är det äntligen dags för träning igen! Evigheter sedan och jag har verkligen längtat efter det. Sedan ska jag iväg i eftermiddag och ikväll kommer mamma hit och ska passa Mini då jag ska på HLR kurs.
 
Nä, nu måste jag gå!

Vårruset

Publicerad 2013-05-14 20:34:35 i Våra dagar

Naturligtvis var det värsta regnet igår när vi var inne och skulle springa. När vi väntade på att få börja springa var det riktigt kallt, men när vi väl sprang var det uppehåll för det mesta och skönt spring väder.
Tanken var ju att det skulle vara picknick i slottskogen efteråt, men eftersom vi var helt genomblöta så åkte vi hemåt och tog vår picknick hemma hos Johanna, inte fel det heller! :) Tack för en mycket trevlig kväll tjejer!!
 
Även idag har det regnat, så vi har hållt oss inne med undantag för en sväng till bvc för läkarkontroll. Mini fick två sprutor och fick väl godkänt på kontrollen! :) Nu sover han gott i sin säng och jag ska lägga mig i soffan och kolla på ishockey. 

Kalas

Publicerad 2013-05-12 09:14:31 i Våra dagar

Hegen består utav kalas som sagt, igår var familjen här och idag kommer några kompisar.
 
Det var fullt hus hemma hos oss, men det blev ett riktigt lyckat kalas. Solen sken och det var en härlig sommardag!
 
 
 
 
Det var en riktigt trött Lukas som åt tårta, men han skulle naturligtvis äta hur mycket som helt, en klar favorit! :) Men eftersom han inte sovit något på dagen så förstår jag att han var lite trött. När alla väl hade gått så tog det inte mer än 2 minuter så sov han.
Tack för alla paket och för att ni kom och firade vår stora kille! 
 
Nu blir det att förbereda inför dagen!

♥ Lukas Carl Monir Haji ♥

Publicerad 2013-05-10 00:53:00 i Mini

Grattis älskade underbara Lukas!!
Detta året har varit det bästa året i våra liv. Vi älskar dig så oerhört mycket.
 
"Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft.
Du ler så du strålar, din själ lyser klar, du fångar all ömhet omkring.
Små fötter och fingrar, din hud och din doft, så underbart skapat allting."
 
Här är han inte många minuter gammal.

Förberedelser

Publicerad 2013-05-09 23:30:10 i Mini

Sammi har varit ledig idag och det var tur det! 
Som vi har grejat och donat, men nu börjar det bli klart. Bakats, lagats mat, städats, vinterjackor och skor och borta, handlat och presenter har blivit inslagna. Fortfarande lite bak kvar, men det tar vi imån!
 
Imån blir vår lilla skatt 1 år! 
 
Vi har en hel kalashelg framför oss, men så kul det ska bli!
 
Just nu så tänker jag självklart tillbaka på hur allt var för 1 år sedan, 1 år har redan gått, men självklart så minns jag det som igår. Tittar på klockan och kommer ihåg nästan hur dagen gick minut för minut och timme för timme.
Men nu var jag inne på slutet, men det hade jag trott ett tag. Men nu var det verkligen snart dags för vår fina kille att komma ut till oss. Livets mirakel. 
 
Nu blir det sängen för min del! Sov så gott!

Mitt i veckan

Publicerad 2013-05-08 16:34:28 i Våra dagar

Även idag gick vi till öppna dock blev det ingen promenad efteråt då det regnade en massa. Men kändes som härligt sommarregn och det var ändå 18 grader! :) Istället för promenad handlade jag hem lite och sedan har vi lekt, Mini älskar att kasta och sparka boll och har en ny favorit leksak här hemma. En lastbil som låter en massa. Mindre favorit hos mamman! 
Annars är det fix här hemma, ska iväg ikväll så hoppas att det inte blir mer regn utan kanske lite kvällssol?
Nu blir det att baka lite, har en hel kalshelg att fixa inför!
Tänk att vår lilla pojk snart blir 1!!! ♥ 

Måndag

Publicerad 2013-05-06 17:43:40 i Våra dagar

Vilket underbart väder det bjuds på idag!!
Strålande sol och varma vindar.
Vi började dagen med Öppna förskolan, har inte varit där på nästan 3 veckor, så det var efterlängtat.
Sedan fortsatte vi ut i det härliga vädret på ca en mils promenad.
Mini och jag gick och köpte lite att äta och satte oss i lekplatsen och nu är vi hemma. Blir lite städ blandat med lite häng i soffan! Jag har även fått fixat min vagn idag, eller i alla fall är de nya delarna beställda! Nytt chassie och nya däck, nu ska vi bara se hur lång tid det tar innan det finns i butik.
 
Önskar er en bra start på veckan!

Utslagen hjälte

Publicerad 2013-05-05 16:34:02 i

Dagen har bjudit på kalas, fina Sebastian blev 4 år idag! Grattis!!
Underbart väder, lite blåsigt, men nu känns det till och med som sommaren är påväg, i alla fall om man hittar ett ställe som är vindstilla! :)

Nu är vi hemma igen och Mini sover gott här bredvid.

Sammi ska strax iväg och träna, så Mini och jag får mysa lite här hemma. Sedan blir det att handla lite till det tomma kylskåpet och en god middag på det.

Igår tog jag mig ut på min första löprunda på många år, nästan 8km, och får säga att jag tycker det gick väldigt bra. En del träningsvärk idag, men det hör till och känns bara gött! Får se om jag tar mig ut på några fler rundor i veckan, nästa måndag är det dags för vårruset i slottskogen! :)

Hoppas att solen lyser även på er och att ni haft en bra helg!

Äntligen hemma!

Publicerad 2013-05-04 09:27:00 i

Underbart att vara hemma, Mini firade med att sova hela natten i eget rum! :)
Har hänt några gånger innan, men ofta vaknar han kring 2-4 och då tar jag in honom till oss, men inte i natt inte!
Gårdagen blev inte som jag hade tänkt, Mini blev mer sjuk på eftermiddagen och även mer gnällig, så vi åkte hem tidigt.Sedan blev det även en sväng till sjukhuset. Han hade 40 graders feber trots både alvedon och ipren och andningen var ansträngd. Men allt gick snabbt där och det var inget fel mer än vanlig förkylning!
Idag vaknade han mycket piggare, så kanske saknade han bara hemma!
Sammi jobbar idag så får se vad vi hittar på, jag åkte i stress igår ifrån Åsa och glömde vagnen... Så får nog bli att ta tag i packningen idag. Tvätta, pack upp och fixa här hemma.
Önskar er en härlig dag i solen!

Tillbaka i söder

Publicerad 2013-05-03 11:56:00 i

Men ändå inte helt hemma. Mini och jag är hos mina föräldrar, min pappa fyller 65 år idag. så naturligtvis är det kalas. Dock har Minis förkylning bara blivit sämre, så vi är hos läkaren så dom får lyssna lite på honom.
Sedan blir det fix hemma inför kalaset ikväll!
Ha en riktigt bra fredag!!

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela