Stina

- Si vis Amari, Ama -

Earth hour ikväll 20,30

Publicerad 2011-03-26 09:02:00 i Allmänt

Ikväll kl 20.30 är det dags igen för WWF:s Earth Hour – den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi ljuset under en timmes tid för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar.

Här nedan kommer lite tips ifrån WWF:s hemsida på hur du kan hjälpa till, inte bara ikväll, utan småsaker som du kan ändra i din vardag, för att hjälpa miljön.

BLI EN SUPERHJÄLTE?!

Vi behöver fler superhjältar! (Ja, vi menar dig.) Har du något speciellt för dig under mars månad? Vi föreslår att du hjälper till att rädda planeten. Skaffa dig en ny god vana och vi uppgraderar dig till Superhjälte! Att få superkrafter har aldrig varit enklare. Här är några knep.
 
Hjältedåd i vardagen: 

  • Välj grön el. Ett av de enklaste sätten att plocka Superhjältepoäng. Inte dyrare. Ingen förändring för dig. Men en av de saker som sänker dina koldioxidutsläpp mest. 
    (Sparpotential lägenhet: 800 kg CO2 per år.)
  • Laga mat på rester. Det sägs att vi slänger en femtedel av den mat som vi betalat dyrt för och sedan släpat hem. Inte bra för plånboken och inte för miljön heller. Laga god restmat istället.
  • Cykla eller gå dit du ska. Eller varför inte åka tillsammans med andra. Ta en buss.
    (Sparpotential cykla/gå till jobbet: 820 kg CO2 per år.)
  • Släck lampor och undvik stand-by-läge. På din TV, video eller DVD (Sparpotential 80 kg CO2 per år).
  • Jobba hemifrån ett par dagar i veckan. Slipp resa. Minska utsläppen och få mer tid över till annat. (Sparpotential: 470 kg CO2 per år.)

Tack för att Du vill bli en Superhjälte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Stina

Mitt namn är Stina och det är jag som skriver här. 2008 träffade jag den stora kärleken och flyttade upp till Umeå, men kommer ifrån västkusten. Idag är vi stolta föräldrar till vår älskade lilla son som kom till världen i maj 2012. I september 2012 flyttade vi söderut igen, inte hela vägen men en mycket bra bit på vägen. Jag skriver allmänt om vår vardag, lite om mitt liv som mamma och slänger självklart upp en hel del bilder.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela